Anatol Crețu

De Bobotează, cei mai curajoși sunt invitați se scufunde în apele râului Nistru

130
(reînnoit 15:13 18.01.2019)
Pe 19 ianuarie creștinii ortodocși sărbătoresc pe stil vechi una dintre cele mai importante sărbători religioase - Botezul Domnului sau Boboteaza, cum este cunoscută în popor. Cu această ocazie, unele pensiuni turistice din Republica Moldova au pregătit un program special pentru vizitatori.

De Bobotează, în localitățile așezate pe malul unui râu, se obișnuiește ca preotul să arunce o cruce de lemn în apa rece, uneori chiar înghețată, după care sar câțiva flăcăi curajoși pentru a o aduce înapoi.

Astfel, la o pensiune agroturistică situată în satul Molovata pe malul râului Nistru, raionul Dubăsari, va fi pregătit un program special cu ocazia acestei importante sărbători religioase.

După Slujba de la biserica "Nașterea Maicii Domnului" din Molovata și Sfințirea Aghesmei Mari, parohul bisericii din localitate va binecuvânta apele râului Nistru de Bobotează. După ce credincioșii se vor scufunda în apa rece, aceștia își vor putea petrece timpul la pensiune fiind serviți cu izvar și bucate tradiționale.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

130
Tagurile:
pensiune, Boboteaza, Moldova
Tematic
Despre Agheasma Mare și apa sfințită. Cum să le folosim corect


Загрузка...