Gheorghe Mândru

Când va fi inaugurat noul sediu al Teatrului Muzical-Dramatic "B. P. Hașdeu" din Cahul

588
(reînnoit 16:06 17.01.2019)
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", directorul Teatrului Muzical-Dramatic "Bogdan Petriceicu Hașdeu" din orașul Cahul, Gheorghe Mândru, a anunțat când vor putea reveni actorii pe scena noului sediu al Teatrului din Cahul.
Când va fi inaugurat noul sediu al Teatrului Muzical-Dramatic "B. P. Hașdeu" din Cahul

Potrivit lui Gheorghe Mândru, în prezent se desfășoară ultimele lucrări de edificare a clădirii. Astfel, noul sediu al Teatrului Muzical-Dramatic "Bogdan Petriceicu Hașdeu" va fi inaugurat în anul 2019.

"De două săptămâni am pornit căldura în sediul nou unde se fac ultimele lucrări de reconstrucție. În exterior, practic clădirea este finisată. Cu toată speranța și cu toată încrederea așteptăm că în toamnă vom tăia panglica inaugurării, moment care va coincide cu deschiderea stagiunii teatrale", a declarat Gheorghe Mândru.

Noua clădire a Teatrului "B. P. Hașdeu" din Cahul este ridicată pe locul unde s-a aflat vechiul sediu al instituției, care a funcționat aici până la sfârșitul anilor 90, și care a fost afectat de calamitățile naturale. Ca o soluție temporară, actorii s-au mutat în clădirea fostei judecătorii a raionului.

"În acești ani am avut și norocul să jucăm pe scena fostei judecătorii a orașului Cahul, pe care am adaptat-o cât de cât după cerințele unui sediu de teatru", a povestit directorul teatrului.

Potrivit lui, noul sediu va fi spațios și va avea 340 de locuri pentru spectatori.

Teatrul muzical-dramatic "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Cahul a fost fondat în 1987, de către o trupă de absolvenți ai Institutului de Stat al Artelor din Chișinău.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

588
Tagurile:
sediu, teatru, Moldova
Tematic
La Teatrul "Guguţă" încep sărbătorile de iarnă
Valeriu Andriuță: Iubesc libertatea și diversitatea pe care mi-o oferă filmul
Istoria impresionantă a mimului George Ciolpan, care a cucerit mii de spectatori din lume
Anatolie Prohnițchi

Arderea frunzelor - pericol pentru sănătate: Amenzi usturătoare

39
(reînnoit 22:10 23.11.2020)
Specialiștii atenționează: nivelul poluării aerului atmosferic în urma arderii frunzelor ajunge la cote critice și poate avea efecte negative asupra sănătăţii populaţiei. Persoanele care vor recurge la acest proces vor plăti amenzi.
Arderea frunzelor - pericol pentru sănătate: Amenzi usturătoare

Odată cu venirea toamnei, tot mai des oamenii dau foc frunzelor uscate: atât în orașe, cât și în localitățile rurale. Substanţele nocive rezultate din arderea frunzelor se acumulează în stratul de aer de la suprafaţa solului, fiind emanate diferite substanţe toxice, precum monoxidul de carbon, dioxidul de sulf, funinginea, oxizii de azot, hidrocarburile şi dioxinele - cei mai toxici şi periculoşi compuşi organici de compoziţie complexă.

Aceste substanţe chimice pot cauza intoxicaţii, afecţiuni ale căilor respiratorii și sistemului nervos central, ale mucoasei ochiului sau unele maladii severe.

"Aceste sunt niște deprinderi și obiceiuri ale oamenilor de a aduna frunzele și a le da foc, iar mai apoi respirăm acest aer poluat. Soluția corectă ar fi ca frunzele să fie adunate și ulterior să fie folosite pentru îngrășăminte. Cumpărăm adesea diverși compuși chimici, însă nu folosim ce ne oferă natura", a relatat într-un interviu pentru Sputnik ecologistul Anatolie Prohnițchi.

Mai mult, legislația în vigoare prevede amenzi pentru arderea resturilor vegetale. Conform Codului Contravențional al Republicii Moldova, art.154, persoanele fizice se sancţionează cu amendă de la 12 la 24 de unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 60 de ore, iar persoanele juridice cu amendă de la 120 la 180 de unităţi convenţionale cu sau fără privarea, în ambele cazuri, de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 3 luni la un an.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

39
Tagurile:
amenzi pentru arderea frunzelor, frunze uscate, toamnă


Загрузка...
Inga Mifsud Wismayer

Gala Notorium: Cine au fost desemnați cei mai buni avocați

73
(reînnoit 18:31 23.11.2020)
Gala Notorium 2020. Un trofeu important i-a fost oferit biroului de avocați condus de Inga Mifsud Wismayer. Detalii am aflat chiar de la ea.
Gala Notorium: Cine au fost desemnați cei mai buni avocați

În cadrul prestigiosului eveniment Gala Notorium 2020 au fost decernate și premii în domeniul jurisprudenței. Astfel, trofeul pentru "Cel mai Bun Birou de Avocaţi"  i-a fost acordat cabinetul avocatului Inga Mifsud Wismayer.

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal",  avocata ne-a mărturisit că această distinție este una foarte importantă în cariera profesională, în special pentru faptul că anume cetățenii sunt cei care au votat și și-au exprimat alegerea.

"Acest trofeu este o recunoștință și apreciere de la cei care ne-au votat. Premiul reprezintă o notaritate pentru activitatea noastră și ne motivează să devenim și mai buni", a declarat pentru Sputnik Inga Mifsud Wismayer.

Potrivit ei, principalul criteriu de apreciaere a unui avocat este rezultatul pe care îl obține în fața instanței de judecată pentru clientul pe care-l reprezintă. Chiar dacă nu întotdeauna dosarul este câștigat,  important este faptul că avocatul a întreprins toate măsurile pentru a-și apăra clientul, susține specialistul.

Despre problemele și provocările cu care se confruntă avocații din Republica Moldova aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

73
Tagurile:
premiu, avocat


Загрузка...