Ion Pruteanu

Cum au muncit ofițerii CNA în anul 2018

499
(reînnoit 17:50 10.01.2019)
Șeful Direcției Educație Anticorupție a CNA, Ion Pruteanu, a vorbit în studioul radio Sputnik Moldova despre rezultatele obținute la depistarea infracțiunilor de către ofiţerii de investigaţie ai Centrului Naţional Anticorupţie, în comun cu Procuratura Anticorupţie.

Potrivit lui Ion Pruteanu, ofițerii CNA au investigat și depistat în 2018 780 de infracțiuni. Referindu-se la structura acestor infracțiuni acestea au fost legate de coruperea pasiva sau activă dar și 241 de cazuri de trafic de influență. În cazul urmăririi penale au fost constatate prejudicii de 80 milioane de lei, aplicate sechestre pe bunuri și mijloace financiare în valoare de 56 milioane de lei, iar prejudiciul restituit benevol a constituit  2 milioane 700 de mii de lei.

Ion Pruteanu a mai spus că și pe linia activității Agenției Recuperării Bunurilor Infracționale au fost restituite statului bunuri de milioane de lei dobândite ilegal. În vizorul instituţiei au intrat sisteme adaptate de cumpărare a criptovalutelor, terenuri agricole, unităţi de transport, apartamente şi case.

Anterior, șeful CNA, Bogdan Zumbreanu, declarase că în 2019 ofițerii CNA vor continua să fie prezenți la combaterea corupției din domeniile medicinei și educației, însă își vor spori prezența și în ceea ce privește combaterea corupției în organele de control.

Autor: Eduard Maciac

499
Tagurile:
Trafic de influenţă, CNA
Tematic
Bogdan Zumbreanu anunță care sunt viitoarele acțiuni ale CNA - Iată cui i-a dat din deget
Zumbreanu, despre combaterea corupției în Moldova în anul 2018


Загрузка...