Vitalie Ciolac

Digitizarea arhivelor și simplificarea serviciilor, o prioritate pentru ASP în 2019

292
(reînnoit 14:45 27.12.2018)
Vicedirectorul Agenției Servicii Publice Vitalie Ciolac a vorbit în studioul radio Sputnik Moldova despre prioritățile acestei instituții pentru anul 2019.

Vitalie Ciolac s-a referit la câteva priorități, cum ar fi digitizarea arhivelor rezultat din comasarea  fostelor instituții care au intrat în componența ASP.

O altă prioritate va fi simplificarea și mai mult a procesului de prestare a serviciilor publice în cadrul centrelor multifuncționale . Totodată, Agenția Servicii Publice va dezvolta un call-centru, la care cetățenii să poată primi prin telefon cât mai rapid informații.

O altă prioritate anunțată pentru 2019 este modernizarea parcului auto destinat examinării viitorilor conducători auto.

“O prioritate a Guvernului este și implementarea proiectului finanțat de Banca Mondială referitor la evaluarea și înregistrarea bunurilor imobile, în peste 500 de localități, la care ASP este parte de implementare a acestui proiect. O altă prioritate este și  elaborarea sistemului informațional nou pentru evidența actelor de stare civilă. Pentru 2019, în domeniul înregistrării actelor de stare civilă, va fi promovată excluderea principiului teritorial la solicitarea serviciului, precum și optimizarea actelor la prestarea lui,”  a precizat Vitalie Ciolac.

Pe parcursul anului au fost confecționate peste 905 mii de documente: buletine de identitate, pașapoarte, permise de conducere, înmatriculări și reînmatriculări de autovehicule. La fel, a avut loc lansarea Ghișeului unic pentru eliberarea actelor permisive. Astfel, pot fi solicitate online 29 de documente.

Autor: Eduard Maciac

292
Tagurile:
Agenția Servicii Publice
Tematic
Încă un centru multifunctional la Comrat
Proceduri simplificate la perfectarea actelor de identitate. Anunțul făcut de autorități


Загрузка...