Larisa Jitari

Cum să-ți decorezi masa de Crăciun: Sfaturi pentru o cină ca în povești

144
(reînnoit 11:45 21.12.2018)
De sărbători, nu doar bradul este bine sa fie împodobit frumos, însă și masa de Crăciun.

Masa festivă de Crăciun poate fi o adevărată provocare pentru orice femeie. Dincolo de prepararea mâncărurilor, aranjatul mesei și, implicit, al spațiului unde vor fi serviți musafirii poate fi mai complicat decât ți-ai imaginat.

Specialistul în decorațiuni Larisa Jitari a venit cu câteva idei cu care sigur o să-ți impresionezi invitații de Crăciun.

"Când organizezi masa de Crăciun, trebuie să te gândești dacă vrei să fie una familială, elegantă, liniștită sau extravagantă. Indiferent de direcția aleasă, trebuie să ai în vedere că toate elementele - decorațiunile, meniul, băuturile, muzica, culorile și chiar lumina - să fie armonizate pentru a crea atmosfera aleasă", a explicat Larisa Jitari.

În primul rând ai nevoie de o față de masă în stilul de Crăciun. Folosește o schemă de culori inspirată din tema sărbătorilor de iarnă. Aceasta poate fi de culoare albă, roșie sau mai nou de culoare pastelată. Următorul pas este să alegi decorul central al mesei. O idee foarte simplă este să folosești o tava argintie sau aurie și să o umpli cu lumânări de diferite mărimi și grosimi. Lumânările roșii merg bine pe tava argintie, dacă iți dorești un decor mai în culorile Crăciunului, iar lumânările aurii se potrivesc perfect pe tava aurie, în cazul în care iți dorești un decor mai elegant.

Poți folosi șervețele decorate cu niște elemente de străluci, așezate pe farfurii, pe care să le prinzi cu o panglică – și un glob mic. Dacă ai un set de pahare într-o culoare mai neobișnuită, folosește-l și  ia-l în considerare când alegi schema de culori. La acest decor se adaugă meniul preferat, iar masa de Crăciun este gata.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

144
Tagurile:
masa de Craciun, Moldova
Тема:
Sărbătorile de iarnă bat la ușă – tradiții, obiceiuri și acte de caritate (23)
Tematic
Cum să-ți decorezi locuința pentru sărbătorile de iarnă cu un buget redus
Cum să amenajezi curtea casei cu ocazia sărbătorilor de iarnă


Загрузка...