Roman Mihăeș

Mihăeș: Care sunt cele trei scenarii după alegerile parlamentare - Opinia expertului

271
(reînnoit 16:32 14.12.2018)
Comentatorul politic Roman Mihăeș a vorbit pentru studioul radio Sputnik Moldova despre câteva posibile scenarii după alegerile parlamentare din februarie 2019.

Expertul consideră că socialiștii nu vor acumula 51 de mandate așa încât să guverneze de unii singuri, însă varianta că ei se pot asocia cu unii deputați independenți cu aceleași viziuni de stânga este reală.

“Nu aș omite scenariu constituirii unui guvern de stânga în jurul PSRM după alegeri, ceea ar pune în dificultate Partidul Democrat și blocul ACUM. Pe de altă parte aș credita cu mari șanse un bloc postelectoral format în jurul Partidului Democrat, care ar negocia cu blocul ACUM dar și pentru a atrage unii deputați independenți din circumscripții uninominale”, a precizat Mihăeș.

Totodată, spune expertul, “în cazul în care PSRM va renunța la denunțarea Acordului de Asociere și asta va liniști spiritele în marile cancelarii, atunci o coaliție tehnică între PSRM și PD ar fi posibilă cu condiția ca să nu existe un guvern politic dar un guvern de uniune națională. Această situație ar permite evitarea alegerilor parlamentare anticipate care ar constitui un risc pentru Moldova”, a mai spus expertul.

Așa dar avem pe față trei scenarii, spune Roman Mihăeș. Un guvern de stânga, un guvern condus de PD+blocul ACUM+independenții și un guvern tehnic format din PD+PSRM.

Autor: Eduard Maciac

271
Tagurile:
coalitie, Scenarii, Alegeri parlamentare
Tematic
Unele partide au început campania electorală. Ce spune CEC
Decis: Referendum și alegeri parlamentare în aceeași zi
Exclusiv: Alegeri parlamentare și referendum într-o zi - cum se va modifica bugetul
Ciurea: Reducerea numărului deputaților este ceea ce vrea publicul


Загрузка...