Adrian Lupușor

De ce insomnia nu trebuie neglijată

165
(reînnoit 18:36 31.10.2018)
Lipsa de mișcare, stresul, dar și regimul alimentar sunt doar câțiva factori ce pot duce la insomnie. O boală care provoacă probleme cardiace serioase, tensiune arterială și stări de anxietate. Mulți medici sunt de părere că este una din cele mai des întâlnite bolile mentale la ora actuală.

Potrivit lui Adrian Lupușor, neurolog la Centrul de Somnologie, numărul persoanelor care suferă de această afecțiune este în creștere în Republica Moldova, printre toate categoriile de vârstă.

"Unul dintre motive este lipsa de mișcare, stările de nervozitate, dar și igiena somnului care nu este respectată. Oamenii în ziua de astăzi nu mai au un program normal. Tinerii spre exemplu petrec nopțile foarte agitat. Oamenii în vârstă suferă de depresie. Toate duc inevitabil la insomnie care ne scurtează viața", a declarat Adrian Lupușor pentru Sputnik Matinal. 

În plus, medicul este de părere că de multe ori persoanele care deja suferă de această boală sunt leneșe și nu doresc să-și schimbe regimul de viață. Ca urmare, administrează  anumite pastile pentru a scăpa de insomnie doar că ele provoacă dependență. 

"Sunt cazuri când deja nici pastilele puternice nu mai sunt o soluție. Asta complică starea psihică dar și cea fizică a  persoanei", a declarat neurochirurgul Adrian Lupușor. 

Ce ne recomandă medicul pentru a avea un somn sănătos aflați în materialul video.

165
Tagurile:
insomnie, Moldova
Tematic
Ce este depresia și cum ne dăm seama dacă boala secolului s-a furișat în viața noastră
Angela Gonța se destăinuie: Iată ce face jurnalista în nopțile în care nu poate dormi


Загрузка...