Zinaida Greceanîi

Zinaida Greceanîi: Noi trebuie menținem relații bune cu toate statele

115
(reînnoit 10:41 29.10.2018)
În cadrul emisiunii "Logica Puterii", președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi, a declarat că Republica Moldova trebuie să promoveze o politică înțeleaptă și să-ți consolideze parteneriatele atât cu țările din Est, cât și cu cele din Vest.

Potrivit Zinaidei Greceanîi, unele subiecte privind domeniul economic trebuie totuși revizuite în scopul general de creștere economică. Totodată, Greceanîi a menționat și despre acordul cadru de colaborare cu Uniunea Eurasiatică, semnat pe 3 aprilie 2018, de către președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

”Să nu uităm că a fost semnat și acordul-cadru cu Uniunea Eurasiatică. De ce să nu profităm de o Uniune și de alta? Republica Moldova trebuie să aibă relații bune și cu Estul, și cu Vestul. Noi trebuie să știm să-i apărăm pe producătorii noștri și lucrul acesta trebuie să fie posibil. Noi trebuie să știm cum să facem ca să aducem investiții și să creăm întreprinderi mixte inclusiv cu capital străin”, a declarat Zinaida Greceanîi în studioul radio Sputnik Moldova.

Mai mult decât atât, Zinaida Greceanâi a menționat că un impediment în stabilirea relațiilor cu Federația Rusă este tariful vamal pentru mărfurile noastre exportate în acea țară. O altă problemă este punerea unor piedici pentru exportatori prin introducerea unor restricții.

"Cred că aceste lucruri se fac intenționat, dar sperăm să soluționăm aceste situații", a conchis Zinaida Greceanîi.

Autor: Cristina Baș

115
Tagurile:
relații bune cu federația rusa, parteneriat strategic, Uniunea Eurasiatică, politică, economie, export, Zinaida Greceanîi, Moldova
Tematic
Zinaida Greceanîi: Majorarea salariilor pentru bugetari este doar un anunț preelectoral
Scenarii postelectorale: Iată de ce Dodon crede că PSRM va câștiga alegerile parlamentare
Cu ce pleacă Igor Dodon în vizita sa oficială în Federația Rusă
Igor Dodon, despre relațiile dintre Moldova și NATO - detalii
Igor Dodon: Moldova este interesată să coopereze cu partenerii din Est și din Vest


Загрузка...