Lidia Boghean Nishikava

De ce moldovenii sunt săraci?

856
(reînnoit 18:39 22.10.2018)
Scriitoarea și textiera Lidia Boghean este de părere că moldovenii trăiesc în sărăcie pentru că muncesc puțin și nu doresc să-și asume mai multe responsabilități în viață. Invitata emisiunii "Sputnik Matinal" a fondat o asociație care își propune să lupte pentru eradicarea sărăciei prin educație și mai multă implicare a cetățenilor în viața publică.

Lidia Boghean a precizat că un om care va munci nu-și va permite niciodată să-și calce demnitatea întra-atât, încât ca să cerșească. Stabilitatea financiară nu depinde de stat, dar de societate.

"Nu trebuie să arătăm cu degetul la stat. Noi suntem statul", a declarat scriitoarea.

Potrivit interlocutoarei, omul harnic care depune efort și muncește se va împărți și cu cei din jurul său. Indiferent de meseria pe care o are fiecare, aceasta trebuie făcută cu dăruire de sine și demnitate. Dacă fiecare om, indiferent că este măturător de stradă sau lucrează la Guvern, va face lucrul din plăcere, atunci vom scăpa de sărăcie.

"Noi am crescut 14 copii în familie și toți am fost îmbrăcați, hrăniți și am absolvit universități. Statul nu ne-a dat nimic. Prin muncă, educație, dragoste, dorință și plăcerea de a munci am reușit să devenim în primul rând oameni", a conchis Lidia Boghean.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

856
Tagurile:
sărăcie, stat, educație, moldoveni, Lidia Boghean Nishikawa, Moldova
Tematic
Incredibil: Moldovenii sunt săraci, dar iată ce destinații turistice preferă


Загрузка...