Angela Chelaru

Angela Chelaru: Tot mai multe femei din Moldova se implică în afaceri

154
(reînnoit 17:52 22.10.2018)
Angela Chelaru are o experiență de 20 de ani în lumea afacerilor. Potrivit ei, tot mai multe femei din țara noastră se implică în afaceri. Mai mult decât atât, ea precizează că în business nu există nici o diferență dintre bărbați și femei, aceștia fiind în primul rând parteneri de afaceri.

Invitată în studioul Radio Sputnik Moldova, Angela Chelaru a relatat că, grație cluburilor, asociațiilor femeilor antreprenoare și programelor de stat, care susțin viitoarele antreprenoare, tot mai multe femei din țara noastră se implică în afaceri.

"Până în anul 2001 nu a existat așa susținere. În prezent, există o susținere deplină pentru inițierea unei afaceri", a declarat Angela Chelaru.

Femeia de afaceri a participat timp de o lună, în Germania, la un program de instruire și de parteneriat moldo-german, organizat de Camera de Comerț din Moldova în parteneriat cu statul german. Potrivit ei, modul de negociere cu oamenii de afaceri din Germania este mai diferit decât cu cei din Moldova.

"Este mai strict și mai "sec". Businessul are nevoie de strictețe, dar uneori și de flexibilitate, ceea ce nu le este caracteristic nemților", a declarat invitata.

Potrivit Angelei Chelaru, etapa finală a programului a fost prezentarea unui proiect de afaceri în fața lectorilor și celor care au participat la formarea participanților în cadrul proiectului.

"În primul rând am învățat că indicatorul de succes nu este bucuria de la lucrurile materiale, dar cea de la satisfacția interioară. Dacă îți palce ceea ce faci și o faci cu dragoste atunci poți obține succes. Totodată, am descoperit că lucrurile bine organizate nu au cum să nu meargă într-o direcție bună. Nu avem de ce să ne plângem dacă nu suntem dornici să învățăm. Trebuie să găsim răspuns la întrebările care ne frământă și să depășim frica", a menționat femeia de afaceri.

Totodată, Angela Chelaru a declarat că banii nu sunt un obstacol pentru a iniția o afacere. În lansarea unui business este importantă ideea și planul de afaceri. "Recomandarea mea pentru cei care vor să inițieze o afacere — să nu ia credite. Creditul este ca o umbrelă pe care o i-ai pe timp de soare și îl întorci pe timp de ploaie. Doar în cazul când este vorba de o afacere care este pusă bine la punct, unde se știe exact venitul așteptat, unde se calculează riscurile, atunci nu văd o problemă să folosim oportunitățile care le oferă băncile", a punctat invitata.

Autor: Cristina Baș

154
Tagurile:
afacere, business, proiect, program, credit, femei, Angela Chelaru, Moldova
Tematic
Vrei să deschizi o afacere? Vezi cum poți primi bani pentru dezvoltarea unui business
Vrei să lansezi o afacere în agricultură dar nu ai bani, iată cum te ajută statul
Cum să începi o afacere: Și șomerii vor putea face asta - Video
Vrei să începi o afacere în Moldova? Iată domeniul cu cele mai multe șanse de reușită


Загрузка...