Mariana Pîrțac

Scutirea de teme pentru acasă: Ce rezultate la învățătură obțin elevii

410
(reînnoit 18:33 22.10.2018)
Conform noului Regulament propus de Ministerul Educației, din data de 1 septembrie elevii au mai puține teme pentru acasă. Astfel, cei din clasele primare trebuie să se pregătească de școală, în medie, 15 minute pe zi, iar copiii din gimnaziu - nu mai mult de o oră și 20 de minute.

Profesoara de limba română, Mariana Pârțac, cea care a fost desemnată „Pedagogul anului", ediția 2017, a relatat că elevii au acceptat cu mare entuziasm noile reguli privind temele pentru acasă, iar timp de o lună discipolii săi au devenit mult mai responsabili și mai atenți în timpul orelor.

Potrivit profesoarei, această inițiativă vine în ajutorul elevilor.

"Lucrurile au evoluat foarte repede. Într-o lună de zile am obținut poate mai multă motivație decât s-ar fi putut realiza într-un an de zile. Copiii primesc teme pentru acasă, doar că într-o altă manieră, cum ar fi: audierea sau vizionarea unei secvențe, după care la începutul lecției își exprimă emoțiile pe care le-au simțit. Un rol important îl are și profesorul care trebuie să înțeleagă că elevii nu mai au teme pentru acasă ca în anii precedenți. Acest lucru este greu de acceptat pentru unii", a declarat Mariana Pârțac.

Profesoara care și-a dedicat 20 de ani din viață acestei meserii spune că elevii trebuie să fie foarte atenți în timpul lecțiilor pentru a reuși să scrie testele pe note bune. Mai mult decât atât, profesoara a dezvăluit că a găsit o metodă eficientă pentru ca discipolii săi să-și dezvolte simțul responsabilității.

"Copiii au caiete suplimentare pentru manualele din care învață. La sfârșitul lecției, eu le zic în felul următor: dacă cineva are dorința poate să facă în week-end careva exerciții din caiet la tema pe care am învățat-o la lecție. Vreau să zic că nu am copii în clasă care să vină nepregătiți. Sunt mult mai responsabili atunci când au libertatea de a alege", a conchis pedagogul.

Autor: Cristina Baș

410
Tagurile:
teme pentru acasă, lecții, profesor, elevi, Mariana Pârțac
Tematic
Gata cu temele pentru acasă. Cum va arăta noua programă școlară
Gata cu temele pentru acasă. Cum va arăta noua programă școlară


Загрузка...