Mihai Munteanu

Mihai Munteanu: Riscăm rămânem fără orchestră simfonică

418
(reînnoit 16:43 22.10.2018)
Marele tenor al Operei Naționale, Mihai Munteanu a absolvit Institutul de Arte din Chișinău, iar cariera și-a început-o la Opera Națională, pe când avea 29 de ani. Este cavaler al Ordinului Republicii, dar și deținător al medaliei "George Enescu" și al titlului Doctor Honoris Causa, conferit de Academia de Științe a Moldovei.
Mihai Munteanu: Riscăm să rămânem fără orchestră simfonică

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", tenorul Mihai Munteanu, care este de 30 de ani și șeful catedrei „Canto Academic" la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, a declarat că, în fiecare an, cei mai buni absolvenți ai Academiei pleacă în străinătate.

"Eu sunt foarte aproape de operă și înțeleg că problema este complicată. Eu pregătesc bine discipolii pe tot parcursul anilor de învățământ, iar după absolvire ei pleacă peste hotarele țării. Cauzele principale sunt salariile mici și condițiile de muncă. Trebuie să ne gândim dacă avem nevoie cu adevărat de cultură sau nu. Dacă cultura joacă un rol important în societate atunci trebuie de investit pentru dezvoltarea valorilor noastre", a relatat tenorul Mihai Munteanu.

Totodată, artistul a povestit că părinții nu mai sunt atât de entuziasmați să-și încurajeze copiii să învețe la o școală de muzică. Aceștia spun că după absolvirea școlii este complicat de găsit un loc de muncă care să fie bine plătit. Astfel, "vom ajunge într-o zi să nu mai avem orchestră simfonică", a punctat renumitul tenor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

418
Tagurile:
muzică, operă, orchestră simfonică, Mihai Munteanu
Tematic
Omul - orchestră va cânta în hrubele de la Cricova
Cel mai important eveniment coral din Moldova la cea de-a XI-a ediție


Загрузка...