Mircea Roșioru

Roșioru: Iată de ce procurorul general nu trebuie vină la raport în Parlament

156
(reînnoit 19:19 06.10.2018)
Adjunctul procurorului general Mircea Roșioru consideră că procurorul general nu este obligat de fiecare dată să vină în Parlament pentru a prezenta informații într-un dosar sau altul.

Mircea Roșioru spune că procurorul general este obligat să vină odată pe an în Parlament pentru a prezenta raportul de activitate despre starea criminalității din țară.

„Chiar și în Regulamentul Parlamentului există o prevedere prin care deputaților le este interzis să adreseze întrebări care vizează cauze penale concrete așa cum este și dosarul furtului din sistemul bancar care este unul voluminos. Din considerentul acesta solicitarea deputaților ca procurorul general să vină în Parlament nu este justificată", a declarat, în studioul radio Sputnik Moldova, Mircea Roșioru.

În plus există și o decizie a Curții Constituționale prin care se interzice solicitarea explicațiilor de la procurori sau judecători pe cauze penale concrete, a punctat Roșioru.

CNA și BNM vor raporta săptămâna viitoare în Parlament despre acțiunile întreprinse pentru recuperarea activelor fraudate din sistemul bancar.

Autor: Eduard Maciac

156
Tagurile:
procurori Anticoruptie, dosare penale, Procuratura Generala, Mircea Roșioru, Moldova, Chisinau
Tematic
Procurorul General va veni în Parlament. Motivul pentru care a fost chemat


Загрузка...