Cristin Popa

Sistemele de monitorizare a bebelușilor pot bruia semnalele antenelor de telefonie mobilă

220
(reînnoit 16:55 08.10.2018)
Aparatele de supraveghere a bebelușilor și echipamentele radio fără marcaj CE (Conformitate Europeană) împiedică apelul la 112 și provoacă interferențe prejudiciabile serviciilor de comunicație mobile.

 

 

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) din România avertizează că în ultimul timp s-a constatat că echipamentele de comunicații electronice care provin din Canada, Statele Unite ale Americii sau Asia, fără marcaj CE provoacă interferențe prejudiciabile serviciilor de radiocomunicații autorizate.

"Aceste echipamente funcționează conform în țara din care provin, însă în spațiul european ele generează mari probleme. O singură emisie neautorizată și neconformă îneacă o stați de bază și nu mai pot fi făcute apeluri pe acea stație de bază, automat locuitorul din zona respectivă, nu are de unde să aibă semnal din altă parte", spune Cristin Popa, director executiv Direcţia Executivă Monitorizare şi Control ANCOM.

Solicitați de Sputnik Moldova, responsabilii de la Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei au declarat că în Republica Moldova nu au fost încă sesizate reclamații în acest sens, însă cetățenii trebuie să fie precauți la achiziționarea consolelor, dronelor, echipamentelor electrocasnice, telefoanelor de uz casnic, întrerupătoarelor automate, camerelor de monitorizare a bebelușilor și alte echipamente care obligatoriu trebuie să aibă marcajul CE.  

Autor: Valeria Fortuna

220
Tagurile:
bruiaj, comunicații electronice, apel la 112, telefonie fixă și mobilă, semnal, apel, Cristin Popa, Moldova, România
Tematic
Șocant: Operatorii de telefonie sunt obligați să facă asta, atunci când apelezi 112


Загрузка...