Alina Trofim

Bucuria de a fi profesor. Interviu cu Alina Trofim

1150
(reînnoit 11:27 05.10.2018)
În fiecare an, la 5 octombrie, în Republica Moldova este sărbătorită Ziua Învățătorului. Doctorul în biologie, Alina Trofim a relatat că meseria de profesor presupune niște valori umane printre care și conștiința responsabilității sociale că dascălul formează viitorul unei societăți.
Bucuria de a fi profesor. Interviu cu Alina Trofim

În ciuda greutăților și problemelor din sistemul educațional, mulți profesori rămân fideli meseriei lor și își îndeplinesc munca cu demnitate.

"Profesorii, în ziua de astăzi, nu lucrează pentru bani sau alte valori materiale. Învățătorii își îndeplinesc meseria din plăcere. Ei primesc o satisfacție enormă din procesul de predare și atunci când "culeg roadele" discipolilor săi. Profesorul este un model pe care copilul tinde să-l urmeze și să obțină performațe", a declarat profesorul universitar.

Ziua Profesorului este un prilej bun de a le mulțumi dascălilor pentru dăruire, cunoștințele oferite și profesionalismul cu care-și îndeplinesc meseria. Cu această frumoasă ocazie, în studioul radio Sputnik Moldova, profesorul universitar Alina Trofim a transmis un mesaj de felicitare către toți pedagogii din țara noastră.

Mai multe informații aflați din interviul realizat cu Alina Trofim accesând fișierul audio.

Autor: Cristina Baș

1150
Tagurile:
cunoștințe, Ziua Profesorului, învățători, sistem educațional, felicitare, Alina Trofim, Moldova
Tematic
Relația părinte-elev-profesor, factor primordial al reușitei școlare
Victor Stepaniuc: Ce salariu trebuie să primească un profesor pentru un trai decent
Profesor, despre inițiativa ministerului Educației privind temele pentru acasă
Profesor, despre camerele de supravegherea la examenele de bacalaureat
Conflictele școlare dintre părinte și profesor - cauze și soluții
Profesor: Toți elevii din Republica Moldova trebuie să poarte uniforma școlară
Zinaida Gribincea

Psiholog: Dependența de Internet este precum un drog

14
(reînnoit 18:14 31.10.2020)
Internetul are avantajele lui, dar există și unele dezavantaje ce pot afecta starea emoțională a oamenilor. Psihologii sunt de părerea că Internetul are același efect precum drogul, în cazul în care nu există capacitatea de control a comportamentului.
Dependența de Internet: Consecințe grave asupra sănătății

Internetul a devenit o sursă inepuizabilă de informații, un instrument indispensabil pentru muncă și afaceri, un mod de a dobândi cunoștințe, dar și de a petrece timpul liber sau de a comunica. Beneficiile și avantajele Internetului sunt extrem de multe, însă există și consecințe negative, una dintre care ar fi dependența de Internet.

Potrivit psihologului Zinaida Gribincea, aceasta este o problemă destul de serioasă cu care se confruntă umanitatea în prezent. Este exact la fel de periculoasă ca oricare alt tip de dependență, doar că acaparează pe deplin starea și comportamentul omului.

"Este o tulburare de control al impulsului. Oamenii stau conectați ore în șir fără a avea alte activități. Ei sunt într-o poziție de subordine și pierd autonomia în fața acestuia. Persoanele dependente nu-și pot stăpâni impulsul de a sta pe Internet, care le provoacă plăcere și relaxare. Internetul are același efect ca drogul în cazul în care nu avem capacitatea de a controla comportamentul", a explicat specialistul.

Mai mult, în prezent, în anumite clinici din lume, se folosesc tratamente ale dependentei de calculator precum: psihoterapia, administrarea de medicamente contra stărilor de anxietate și depresie.

Despre metodele și capacitatea de autocontrol a utilizării Internetului fie în scop de serviciu, fie în scopuri personale, aflați din interviul audio atașat.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

14
Tagurile:
psiholog, Internet


Загрузка...
Corneliu Său

Opinie: Afacerea va crește rapid pe o platformă industrială

19
(reînnoit 14:45 31.10.2020)
În cadrul emisiunii "ATITUDINI", proprietarul unei fabrici de mobilă, Corneliu Său, a explicat ce are de câștigat un antreprenor începător dacă deschide o afacere în cadrul platformei industriale.
Opinie: Afacerea va crește rapid într-o platformă industrială

Corneliu Său este de părerea că în cadrul unei platforme industriale afacerea poate să crească rapid și sănătos, în special când este la început de cale. El recunoaște că, dacă ar fi avut ocazia de la inițierea afacerii sale să facă parte dintr-o platformă industrial, i-ar fi fost mult mai ușor și s-ar bucura de mute avantaje.

"Într-o platformă industrială poți să crești rapid și să-ți ajustezi costurile la creșterea directă. De exemplu, inițial folosești un depozit de șase metri în chirie, iar cu cât businessul crește angajezi mai multe persoane, respectiv și spațiul va fi mai mare. Când ei un spațiu separat sau din start ai costuri mai mari, nu poți să crești și stagnezi creșterea companiei", a explicat antreprenorul.

Mai mult, Corneliu Său a precizat că un alt avantaj ar fi racordările de autorizație – partea de procedură va fi cu mult simplificată. De asemenea, antreprenorii vor fi mult mai motivați să muncească într-un grup de oameni de succes, a căror energie și ambiție cu siguranță va fi molipsitoare.

De menționat este că, recent, Guvernul a lansat programul-pilot care prevede crearea platformelor industriale multifuncționale. Astfel, statul va susține financiar crearea platformelor industriale, iar autoritățile publice locale vor fi responsabile de întreținerea și dezvoltarea acestora. Platformele vor contribui la dezvoltarea industriei în regiuni și crearea locurilor de muncă.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

19
Tagurile:
Platforme industriale, antreprenori, afacere
Tematic
Crearea platformelor industriale multifuncționale: Avantaje


Загрузка...