Lucia Palii

Horoscop: Vezi ce prevăd astrele pentru luna octombrie

1404
(reînnoit 00:21 03.10.2018)
Invitată în studioul Radio Sputnik Moldova, astrologul Lucia Palii a menționat că luna octombrie a acestui an este una activă, dinamică și armonioasă. Totodată, octombrie reprezintă o perioadă foarte bună pentru socializare, crearea de relații de prietenie și oportunități minunate de creație.
Horoscop: Vezi ce prevăd astrele pentru luna octombrie

Iată care este prognoza pentru luna octombrie oferită de astrologul Lucia Palii:

Berbec — în prima parte a lunii se accentuează relațiile parteneriale și colaborările în care sunteți implicat sau doriți să vă implicați. Sunt posibile colaborări noi sau cele vechi se vor îmbunătăți substanțial. Sunteți activ, dinamic și aveți dorința de acțiune, mișcare și comunicare.

Taur — începe o perioadă de restricții, de înstrăinări față de un partener de viață și rupturi în colaborări și parteneriate. Veți mai avea colaborări, însă acestea vor presupune multă muncă, răspundere și bani puțini, primiți târziu sau deloc.  O recomandare este să mențineți o dietă strictă pentru a evita problemele de sănătate.

Gemeni — vă așteaptă o perioadă mai dificilă în care veți avea probleme financiare și probleme de socializare. O recomandare este să vă odihniți mai mult și să comunicați cu persoane optimiste care o să vă încarce cu energie. 

Rac — în luna octombrie sunt programate evenimente mici, dar fericite. Se recomandă să vă orientați la oamenii norocoși cu care veți putea crea relații frumoase de prietenie. O atenție deosebită trebuie să-i acordați sănătății. 

Leu — în această lună veți fi foarte sociabili și veți avea parte de realizări frumoase. Este o mare probabilitate să găsiți noi parteneri de afaceri și să încheiați contracte.

Fecioară — veți avea parte de mai multă comunicare la serviciu, de organizarea procesului de muncă și posibilitatea de a câștiga mai mulți bani. 

Balanță — luna octombrie va fi plină de armonie, echilibru, dragoste, pace și socializare. Veți cunoaște cum să ocoliți problemele și să ameliorați orice conflict. Fiți mai precauți la cumpărături. O recomandare este să faceți o economie de bani. 

Scorpion — relaționarea cu ceilalți, îngrijirea atentă a trupului și poate chiar a sufletului vor fi temele principale pentru multă vreme de acum încolo. Financiar va apărea tendința de a cheltui mai mult decât vă puteți permite. În această perioadă, câștigurile și favorurile de la alții vor veni în salturi sau deloc. Practic vor exista restricționări legate de cheltuieli sau investiții. La serviciu sunt în desfășurare etape de muncă mai vechi, care nu au fost parcurse corect și la timp. De aici câștigurile pot întârzia sau pot fi diminuate.

Săgetător — în preajma datei de 9 octombrie se vor accentua relațiile cu prietenii și protectorii. Pot apărea personaje noi și interesante în viață. Urmează o perioadă favorabilă reconfigurării mentale și morale. Este o mare probabilitate să vă îndrăgostiți pe ascuns. 

Capricorn — luna octombrie este perioada realizărilor pe plan profesional. Dragostea va fi un subiect sensibil și va da multe bătăi de cap.

Vărsător — aveți senzația că totul se mișcă înapoi. Sunteți impulsivi și grăbiți. O recomandare este să fiți mai calmi, rezervați și calculați. 

Pești — realizările în dragoste, câștigul de bani și călătoriile vor prelua conducerea în luna octombrie. În același timp, puteți fi apatici sau depresivi. Veți avea nevoie de susținere și încurajare din partea celor din jur.

Mai multe informații despre horoscopul lunii octombrie aflați din fișierul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

1404
Tagurile:
dragoste, horoscop, noroc, octombrie, sănătate, bani, Lucia Palii
Tematic
Horoscop: Norocoșii lunii septembrie
Horoscop. Vezi ce prevăd astrele în luna lui cuptor
Cel mai exact horoscop pentru anul 2018: Ce ne va aduce anul Câinelui Galben
Horoscop 2018. Nativii din trei zodii se vor îmbogăți în anul care vine
Daniela Josanu

Ești criticată pentru orice de către partenerul de viață? Află cauza acestei atitudini

128
(reînnoit 21:09 22.01.2021)
Ești criticată mereu și pentru orice? Ți se spune cu orice ocazie că ești incapabilă să te descurci fără el? Vezi ce se ascunde în spatele acestui comportament.
Ești criticată pentru orice de către partenerul de viață? Află cauza acestei atitudini

Ți se spune cu orice ocazie că ești incapabilă să te descurci fără el, iar în cazul în care nu vei face așa cum îți spune vei rămâne singură? Ești criticată mereu și pentru orice? Ei bine, ești victima violenței psihologice. Specialiștii spun că, de cele mai multe ori, această formă de violență nu este recunoscută, iar victimele ajung chiar să creadă în vorbele agresorului.

„Orice acțiune de intimidare și de umilire a persoanei, de amenințare sau de înjosire este o acțiune de violență psihologică. De multe ori, beneficiarele noastre vin și spun că „el îmi spunea că eu sunt nimeni și eu nu mă descurc. Că dacă el pleacă eu mor de foame și mă găsesc câinii pe drum”. În astfel de cazuri, victima pur și simplu nu are putere psihologică pentru a spune stop. Când ți se spune în fiecare zi unul și același lucru, tu deja ajungi să crezi în ceea ce ți se spune”, a declarat coordonatoarea serviciului pentru Asistență Specializată din cadrul Centrului de Drept al Femeilor, Daniela Josanu, în studioul Radio Sputnik Moldova.

Jurista spune că abuzul emoțional este foarte des trecut cu vederea de către victime, iar cei din jur nu fac decât să încurajeze acest comportament.

„Cel mai grav este atunci când sunt copii într-o familie, iar victima nu este susținută de oamenii din jur. Adică cei din jur nu-i spun clar femeii că ea este victimă a violenței și face rău că stă într-o relație nocivă de la care copiii ei nu vor avea ce învăța”, adaugă Daniela Josanu.

Psihologii spun că cicatriciile abuzului emoțional sunt foarte adânci și de cele mai multe ori au consecințe grave asupra victimelor, care pot dezvolta chiar și probleme de sănătate mintală.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

128
Tagurile:
agresiune fizică, acte de violenta, violenta
Tematic
Date alarmante: Neglijarea – cea mai frecventă formă de violență la adresa copilului
Ce măsuri sunt întreprinse în școli pentru a preveni actele de violență împotriva copiilor
Date alarmante: Violența emoțională – cea mai frecventă formă de violență asupra copilului


Загрузка...
Valeriu Gurbulea

Unde a greșit Stoianoglo: Ce spune un fost procuror general despre problemele din sistem

416
(reînnoit 18:21 22.01.2021)
Fostul procuror general Valeriu Gurbulea consideră că, pe parcursul unui an de zile, în unele direcții de activitate Procuratura Generală a eșuat, iar recentul apel al instituției în legătură cu atacurile din sfera politicului a fost o greșeală tactică.
Unde a greșit Stoianoglo-Ce spune un fost procuror general despre problemele din sistem

Valeriu Gurbulea a declarat că situația în cadrul Procuraturii Generale este complicată, iar implicarea acestei instituții în dispute politice va agrava și mai mult starea de lucruri. El mai spune că apelul procurorului general, de la începutul lunii ianuarie, la adresa politicienilor a fost o eroare tactică.

„În opinia mea, acest mesaj public transmis de procurorul general și CSP a fost o greșeală tactică, o eroare. Procuratura nu se poate antrena în polemici cu mediul politic deoarece mediul juridic întotdeauna nu va avea câștig de cauză în fața politicului. Așa sunt regulile în zona politicului, unde domină declarațiile populiste, iar în această dispută nu cred că o instituție de drept are șansa reală de a învinge”, a precizat Gurbulea.

El consideră că după un an de la preluarea conducerii acestei instituții, progrese pe anumite dosare de rezonanță nu s-au înregistrat, iar societatea este încă în așteptare.

„Trebuie să spunem că societatea  a așteptat și mai așteaptă rezultate pe dosare de rezonanță, frauda bancară și a avut speranțe mari odată cu numirea noului procuror general. Am așteptat rezultate, dacă nu imediate, măcar după un an, dar ele nu sunt. Nu știu care au fost greutățile de ordin subiectiv, obiectiv, nu s-a reușit o mobilizare a sistemului, dar pe parcursul unui an toate cauzele de rezonanță au eșuat. Se discută despre unele acțiuni, dosare, direcții de activitate, înțeleg erorile, dificultățile pentru actuala conducere a procuraturii, cu câte probleme se confruntă o instituție în investigarea unor cauze majore cum este frauda bancară. Trebuie să spunem că procuratura a primit o moștenire tristă de la precedenta conducere a instituției, care a mers pe o pistă greșită, a mimat investigațiile, le-a dat o altă conotație. Pe cetățeni nu-i interesează aceste subtilități pe intern, oamenii vor rezultate clare”, a mai declarat Gurbulea.

Fostul procuror general consideră că eliberarea unor persoane ale lumii criminale i-a făcut o mare defavoare procurorului general.

„Societatea a văzut niște eliberări, VIP-uri ale lumii criminale, care se deosebesc de cele din anii 90 față de cele din anii 2000, cu gulerașe albe, cu infracțiuni financiar-bancare, economice, dar toate cad sub incidența de crimă organizată, iar eliberarea acestor persoane a produs o dezamăgire în societate și i-a adus o mare defavoare procurorului general”, a concluzionat Valeriu Gurbulea.

La începutul lunii ianuarie, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a dat citire unui apel în legătură cu atacurile din sfera politicului asupra independenței Procuraturii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

416
Tagurile:
cazuri de rezonanță, procurorul general
Tematic
Un fost procuror general: Iată de ce Procuratura a coborât atât de jos
Foștii procurori nu văd cu ochi buni reforma procuraturii
Cât ne va costa reforma justiției și a organelor procuraturii


Загрузка...

Moscova pune la punct administrația Biden

0
(reînnoit 21:34 22.01.2021)
Kremlinul comentează anunțul făcut de Casa Albă în legătură cu acordul ”New Start”, dar și alegațiile și aroganța cu care Washingtonul s-a adresat pe această temă esențială.

BUCUREȘTI, 22 ian – Sputnik. Unul dintre primele anunțuri al noii administrații Biden pe teme internaționale s-a referit la prelungirea acordului „New START”, privind armamentul nuclear.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a transmis dorința președintelui Biden de a prelungi cu 5 ani acest acord, dar a îmbrăcat-o în tot felul de pretenții și alegații defăimătoare la adresa Rusiei. O atitudine plină de tupeu și aroganță, care a primit imediat replica firească de la Moscova.

Kremlinul a salutat voința politică a Washingtonului de a prelungi acordul New START, dar consideră că totul depinde de ”detaliile propunerii care sunt încă neclare”, a declarat azi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Desigur, Rusia este în favoarea păstrării Noului START și extinderea acestuia, deoarece acest lucru ar oferi timp pentru negocieri relevante, contacte relevante”, a spus Peskov. ”În al doilea rând, cu siguranță nu putem decât să salutăm voința politică de a extinde documentul, dar totul depinde de detalii despre ofertă - cu privire la care nu sunt pregătit să ofer niciun comentariu, întrucât va trebui mai întâi să le studiem”.

Joe Biden
© REUTERS / JONATHAN ERNST

Peskov a subliniat că Moscova și Washingtonul ar trebui să „ia în considerare preocupările reciproce” cu privire la Noul START.

Despre aspectele nefirești din mesajul Casei Albe, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a pus la punct lucrurile:

”Obișnuiau să propună anumite condiții pentru prelungire, unele dintre aceste condiții fiind absolut inacceptabile pentru noi, așa că hai să vedem ce oferă americanii acum, înainte de a face orice comentariu”, a declarat Peskov, transmite Sputnik International. 

De fapt, deocamdată nu se poate vorbi de o propunere americană concretă, pentru că SUA nu a venit cu ceva concret, cu vreo propunere scrisă.

Întrebat asupra acestui aspect, Dmitri Peskov a spus că nu știa ca Washingtonul să fi depus vreo propunere legată de ”New START” prin intermediul ambasadei ruse.

Reamintim că acordul „New START” expiră pe 5 februarie 2021.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Joe Biden, Moscova
Tematic
Biden a anulat mai multe decrete semnate de Trump, inclusiv cu privire la OMS


Загрузка...