Elena Bodnarenco și Oleg Lipskii

De ce PSRM și PCRM au refuzat să-și delege deputați la Adunarea Interparlamentară

112
(reînnoit 14:10 28.09.2018)
În perioada 5-6 octombrie, delegația Legislativului va participa la Adunarea Interparlamentară a Parlamentului Georgiei, Parlamentului Republicii Moldova și Radei Supreme a Ucrainei, care se va desfășura la Tbilisi, Georgia.

Deputații au aprobat, în ședința Parlamentului din 27 septembrie, componența nominală a delegației Legislativului din care fac parte parlamentari din toate fracțiunile, cu excepția celor din PSRM și PCRM, care au refuzat să delege un reprezentant.

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", deputatul PCRM, Elena Bodnarenco și deputatul PSRM, Oleg Lipskii, au explicat de ce partidele pe care le reprezintă au refuzat să participe la Adunarea Interparlamentară a Parlamentului Georgiei, Parlamentului Republicii Moldova și Radei Supreme a Ucrainei.

"Statul nu are nici un beneficiu din punct de vedere economic. Este un proiect politic care a fost inițiat contra unui stat cu care noi avem relații foarte bune. Noi nu vedem Republica Moldova în această coaliție, care este împotriva Rusiei", a declarat Elena Bodnarenco.

Deputatul PSRM Oleg Lipskii a precizat că prin această participare este distrasă atenția oamenilor de la situația economică deplorabilă din Republica Moldova.

Menționăm că prima conferință interparlamentară de nivel înalt Moldova, Georgia și Ucraina a avut loc în data 2 martie la Chișinău, când cei trei președinți de Parlamente s-au angajat să-și unească eforturile pentru promovarea unor politici comune de apărare și securitate. În perioada 8-10 iunie, la Kiev s-a desfășurat cea de-a doua conferință interparlamentară.

Autor: Cristina Baș

112
Tagurile:
deputați PCRM, conferință interparlamentară, Aduanrea Interparlamentară, deputați PSRM, Oleg Lipskii, Bodnarenco Elena, Moldova
Tematic
Exclusiv: Noul Parlament din Moldova se va putea întruni cu doar 67 de deputați
Data alegerilor parlamentare va fi stabilită astăzi de deputați: Vezi când va fi
Unii deputați din Moldova vor ajunge în viitorul Parlament prin tragere la sorți
Scenarii postelectorale: Iată de ce Dodon crede că PSRM va câștiga alegerile parlamentare


Загрузка...