Mihai Bîlba

Suport pentru agenții economici - Despre ce este vorba

128
(reînnoit 14:01 16.09.2018)
Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI) oferă sprijin pentru agenții economici. Iată despre ce este vorba.
Suport pentru agenții economici - Despre ce este vorba

Directorul adjunct al CCI, Mihai Bâlba, a declarat în cadrul unui interviu pentru Sputnik Moldova că oamenii de afaceri apelează zilnic la serviciile lor.

„Noi oferim servicii de expertiză a mărfurilor, brokeraj vamal. De asemenea, noi suntem acreditați în Republica Moldova să eliberăm certificate ATA, pentru ca agenții economici să participe la expozițiile internaționale și să nu plătească taxele vamale", a spus Mihai Bâlba.

Potrivit lui, foarte mulți antreprenori au nevoie și de consultanță în afaceri.

„De asemenea, am preluat experiența de la camera europeană de a organiza academia exportatorilor. Acum câțiva ani noi am avut un proiect ce a durat șapte ani, iar acum, agenții economici care au intenții de a exporta, sau deja exportă, dar au unele bariere, noi CCI și partenerii organizăm training-uri, cursuri pentru a ridica nivelul de export pe piețele internaționale", a mai afirmat Mihai Bâlba.

Ce alte servicii mai oferă instituția pentru tinerii întreprinzători, ascultați în fișierul audio atașat.

Autor: Vasile Dosca

128
Tagurile:
consultanță, suport, expoziții, taxe, afaceri, export, Mihai Bâlba, Moldova
Tematic
Eliberarea licenței: Ce ar trebui să cunoască agenții economici
Guvernul, gata să dea bani agenților economici. Ce trebuie să facă aceștia
Zinaida Gribincea

Psiholog: Dependența de Internet este precum un drog

2
(reînnoit 17:46 31.10.2020)
Internetul are avantajele lui, dar există și unele dezavantaje ce pot afecta starea emoțională a oamenilor. Psihologii sunt de părerea că Internetul are același efect precum drogul, în cazul în care nu există capacitatea de control a comportamentului.
Dependența de Internet: Consecințe grave asupra sănătății

Internetul a devenit o sursă inepuizabilă de informații, un instrument indispensabil pentru muncă și afaceri, un mod de a dobândi cunoștințe, dar și de a petrece timpul liber sau de a comunica. Beneficiile și avantajele Internetului sunt extrem de multe, însă există și consecințe negative, una dintre care ar fi dependența de Internet.

Potrivit psihologului Zinaida Gribincea, aceasta este o problemă destul de serioasă cu care se confruntă umanitatea în prezent. Aceasta este exact de periculoasă ca oricare alt tip de dependență, doar că acaparează pe deplin starea și comportamentul omului.

"Este o tulburare de control al impulsului. Oamenii stau conectați ore în șir fără a ava alte activități adiacente. Ei sunt într-o poziție de subordine și pierd autonomia în fața acestuia. Persoanele dependente nu-și pot stăpâni impulsul de a sta pe Internet, care le provoacă plăcere și relaxare. Internetul are același efect ca drogul în cazul în care nu avem capacitatea de a controla comportamentul", a explicat specialistul.

Mai mult, în prezent, în anumite clinici din lume se folosesc tratamente ale dependentei de calculator precum: psihoterapia, administrarea de medicamente contra stărilor de anxietate și depresie.

Despre metodele și capacitatea de autocontrol al utilizării Internetului foe în scop de serviciu, fie în scopuri personale, aflați din interviul audio atașat.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2
Tagurile:
psiholog, Internet


Загрузка...
Corneliu Său

Opinie: Afacerea va crește rapid pe o platformă industrială

19
(reînnoit 14:45 31.10.2020)
În cadrul emisiunii "ATITUDINI", proprietarul unei fabrici de mobilă, Corneliu Său, a explicat ce are de câștigat un antreprenor începător dacă deschide o afacere în cadrul platformei industriale.
Opinie: Afacerea va crește rapid într-o platformă industrială

Corneliu Său este de părerea că în cadrul unei platforme industriale afacerea poate să crească rapid și sănătos, în special când este la început de cale. El recunoaște că, dacă ar fi avut ocazia de la inițierea afacerii sale să facă parte dintr-o platformă industrial, i-ar fi fost mult mai ușor și s-ar bucura de mute avantaje.

"Într-o platformă industrială poți să crești rapid și să-ți ajustezi costurile la creșterea directă. De exemplu, inițial folosești un depozit de șase metri în chirie, iar cu cât businessul crește angajezi mai multe persoane, respectiv și spațiul va fi mai mare. Când ei un spațiu separat sau din start ai costuri mai mari, nu poți să crești și stagnezi creșterea companiei", a explicat antreprenorul.

Mai mult, Corneliu Său a precizat că un alt avantaj ar fi racordările de autorizație – partea de procedură va fi cu mult simplificată. De asemenea, antreprenorii vor fi mult mai motivați să muncească într-un grup de oameni de succes, a căror energie și ambiție cu siguranță va fi molipsitoare.

De menționat este că, recent, Guvernul a lansat programul-pilot care prevede crearea platformelor industriale multifuncționale. Astfel, statul va susține financiar crearea platformelor industriale, iar autoritățile publice locale vor fi responsabile de întreținerea și dezvoltarea acestora. Platformele vor contribui la dezvoltarea industriei în regiuni și crearea locurilor de muncă.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

19
Tagurile:
Platforme industriale, antreprenori, afacere
Tematic
Crearea platformelor industriale multifuncționale: Avantaje


Загрузка...