Stanislav Ghilețchi

Expert: În Moldova lucrurile merg prost pentru legile sunt adoptate, dar nu și aplicate

60
(reînnoit 09:35 14.09.2018)
Coordonatorul de proiecte la Institutul pentru Politici și Reforme Europene Stanislav Ghilețchi a vorbit în studioul radio Sputnik Moldova la ce capitole Moldova înregistrează regrese în implementarea Acordului de Asociere cu UE.

Expertul a declarat că Moldova are dificultăți în ceea ce privește impactul legislației adoptate asupra unor sectoare cum ar fi cel energetic, justiția, combaterea corupției, problema monopolului în media, inclusiv a pieței de publicitate, dialogul defectuos între instituțiile publice și societatea civilă. Referindu-se la comunicarea care există la ora actuală între autorități și experți, Stanislav Ghilețchi spune că discursul autorităților nu este unul constructiv și este viciat de neîncredere.

"În continuare Moldova nu este în stare să implementeze legislația pe care o adoptă. Mai sunt restanțe în agricultură, unde deocamdată nu avem deplina posibilitate de a exporta produsele de origine animalieră, inclusiv ouă, pe piața UE. Motivul ar fi că Moldova nu a atins nivelul de siguranță care este solicitat de instituțiile europene", spune expertul.

La nivelul administrației centrale, consideră Stanislav Ghilețchi, nu există capacitate instituțională de a implementa reforme, chiar dacă Guvernul încearcă să reformeze administrația publică centrală.

Autor Eduard Maciac

 

60
Tagurile:
restanţe, Acordul de asociere RM-UE, IPRE, Moldova, Chisinau
Tematic
Cum va fi afectată economia Moldovei după refuzul UE de a mai da bani Chișinăului
UE obligă Moldova să demonstreze o adevărată "acrobație" politică


Загрузка...