Pavel Midrigan

Ce se află în spatele acuzațiilor Marii Britanii la adresa Federației Ruse

195
(reînnoit 12:05 15.08.2018)
Iată ce crede politologul Pavel Midrigan despre acuzațiile Marii Britanii la adresa Federației Ruse.
Ce se află în spatele acuzațiilor Marii Britanii la adresa Federației Ruse

Relațiile tensionate dintre Marea Britanie și Federația Rusă sunt alimentate de gelozia Londrei, care nu se poate împăca cu gândul că Moscova câștigă tot mai multă influență în Europa și în Lume. Declarația aparține decanului Facultății Relații Internaționale de la Universitatea de Studii Politice și Economice Europene „Constantin Stere", Pavel Midrigan, și a fost făcută în cadrul emisiunii „Atitudini", de la Radio Sputnik Moldova.

„Între Marea Britanie și Federația Rusă este o concurență de ani și ani, iar creșterea influenței Rusiei în Europa și în lumea este deranjantă pentru Marea Britanie. Întâlnirea Putin-Trump, dar și alte întrevederi la nivel înalt sunt deranjate. Asta o face pe Marea Britanie să fie geloasă, mai ales că Londra a vrut dintotdeauna să se impună în fața Rusiei", spune decanul Facultății Relații Internaționale de la Universitatea de Studii Politice și Economice Europene „Constantin Stere", Pavel Midrigan.

Politologul spune că acuzațiile Marii Britanii privind posibila implicare a Moscovei în campania lui Arron Banks pentru Brexit sunt nefondate.

„Acuzațiile Marii Britanii la adresa Federației Ruse privind implicarea acesteia în Brexit sunt foarte ieftine, la fel cum s-a întâmplat în cazul Skripal. Marea Britanie s-a făcut de râs, dar acesta este stilul lor", adaugă Pavel Midrigan.

Amintim că Londra a anunțat că Agenţia Naţională pentru Combaterea Infracţionalităţii (NCA) din Marea Britanie a inițiat o achetă privind posibila implicare a Rusiei în finanțarea campaniei lui Arron Banks pentru Brexit.

Autor: Silvia Zavadovschi

195
Tagurile:
acuzatii, spate, politolog, Pavel Midrigan, Federatia Rusa, Marea Britanie
Tematic
Un senator american acuză Rusia că s-ar afla în spatele protestelor din Charlottesville
Pompeo a declarat că SUA își doresc relații bune cu Rusia
Vitalie Marinuță

Marinuță: Problemele de mediu trebuie fie o prioritate

4
Despre proiectele destinate mediului înconjurător și situația ecologică din Republica Moldova am aflat de la liderul Partidului Verde Ecologist, Vitalie Marinuță.
Marinuță: Problemele de mediu trebuie să fie o prioritate

În cadrul emisiunii "Obiectiv", Vitalie Marinuță a menționat importanța protejării naturii, dar și impactul activității omului asupra mediului înconjurător.

Potrivit lui, indiferența și inacțiunea societății și autorităților a dus la faptul că țara noastră a ajungă practic în prag de catastrofă ecologică, iar dacă nu vor fi întreprinse măsuri urgente, în zece ani Moldova s-ar putea transforma într-o groapă de gunoi.

"Trebuie să luăm exemplu de la țările dezvoltate, unde situația ecologică este o prioritate. 95 procente din cetățenii europeni consideră că problemele ecologice sunt stringente și trebuie abordate serios și permanent, trebuie să fie alocați bani pentru acest domeniu", a afirmat Vitalie Marinuță.

De menționat este că în perioada 19-23 octombrie curent a fost marcată Săptămâna Verde Europeană. Aceasta este cea mai mare acțiune anuală din Europa privind politica de mediu, care reunește participanți din cadrul guvernelor, industrie, organizațiilor neguvernamentale, mediului academic și mass-media pentru un schimb unic de idei și cele mai bune practici.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

4
Tagurile:
ecologie, probleme
Tematic
Un ecolog spune cum este ”omorât” râul Nistru în Moldova - detalii
Aerul pe care-l respiră chișinăuienii: Ecologiștii trag un semnal de alarmă


Загрузка...
Dinu Țurcanu

UTM va crea cea mai modernă rețea universitară de Internet

102
(reînnoit 14:09 26.10.2020)
Universitatea Tehnică din Moldova își propune să formeze cea mai performantă rețea universitară de Internet. Detalii am aflat de la prorectorul instituției pentru învățământ superior, Dinu Țurcanu.
UTM va crea cea mai modernă rețea universitară de Internet

Universitatea Tehnică a Moldovei și Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iași au câștigat un proiect transfrontalier în valoare de două milioane de euro pentru a crea una dintre cele mai moderne rețele de Internet Wireless în campusul universitar. De asemenea, în cadrul proiectului urmează să fie modernizată integral și toată infrastructura de rețea cablată Internet din campusul UTM.

"În final, isntituția va avea cea mai modernă rețea universitară, deoarece se va crea rețeaua corporativă radio. Toate blocurile vor fi interconectate într-o rețea corporativă mobilă, ceea ce va asigura mobilitate și acces la toate sistemele de management. Totodată, vor fi asigurate toate echipamentele necesare pentru o modernizare integrală", a explicat pentru Sputnik Dinu Țurcanu.

Potrivit prorectorului UTM, scopul acestui proiect presupune creșterea calității activităților și a serviciilor educaționale și de cercetare pentru a corespunde standardelor impuse la nivel național și internațional, dar și consolidarea colaborărilor interinstituționale.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

102
Tagurile:
proiect, Internet, UTM


Загрузка...