Valeriu Andronic

Valeriu Andronic la o nouă performanță în fotbal

100
(reînnoit 16:27 26.10.2018)
Unicul fotbalist moldovean care a reușit în decursul carierei sale profesioniste să îmbrace tricoul la 20 de echipe din țară și străinătate, Valeriu Andronic, a obținut și prima performanță în calitate de antrenor. Fostul internațional a reușit să câștige campionatul Diviziei A la cârma formației Codru Lozova.

 

"Am avut mulți jucători tineri care au dorit să se afirme. Multe talente care pot face față și în Divizia Națională. Sunt fericit că am putut să câștigăm această ediție și că efortul depus de mine dar și echipă a fost materializat", a declarat Valeriu Andronic.

Tehnicianul a precizat că ideea de a prelua echipa Codru Lozova a venit din partea conducerii, iar pe mulți jucători care au venit îi cunoștea de mai mult timp.

"Cu părere de rău fotbalul de astăzi nu se mai bucură de susținere financiară din partea oamenilor de afaceri ca acum 15-18 ani. Salariile fotbaliștilor sunt mici, iar uniii renunță la carieră profesionistă. Ne dorim mult să avem și o echipă de juniori. Vom aduce noi jucători la echipă pentru a avea o evoluție cât mai bună în primul eșalon fotbalistic", a coinchis antrenorul echipei Codru Lozova.

100
Tagurile:
campionat, fotbal, Chisinau
Tematic
Naționala de fotbal a Moldovei întâlnește în această seară naționala statului San-Marino
Rusia a învins Spania la Campionatul Mondial de Fotbal 2018
Iată cum a fost posibilă eliminarea Germania din Campionatul Mondial de Fotbal

”Sport” cu Dumitru Chitoraga. Invitați: Nicolae Usati, presedinte FC Petrocub

76
(reînnoit 15:33 17.08.2020)
Formatiile moldovenesti urmeaza sa debuteze in cupele europene. Prognoze si pronosticuri

FC Petrocub, Sfintul Gheorghe Suruceni, FC Sheriff Tiraspol si Dinamo – Auto, vor debuta intr-o saptamina in cupele europene. In ultimii ani de putine ori s-a intimplat ca echipele noastre sa mearga in faza a doua a competitiei. Cum v a arata fotbalul dupa aceasta perioada de pandemie ? Care sunt asteptarile presedintilor de cluburi ? Toate aceste detalii le discutam cu Nicolae Usatii, finantatorul clubului Petrocub

76


Загрузка...

Emisiunea ”Sport” cu Dumitru Chitoroagă. 16 martie 2020

52
(reînnoit 14:22 16.03.2020)
Cum a ajuns Alexandru Romanov în cea mai tare competiție de lupte din lume UFC? Când va fi prima luptă? Toate acestea le aflăm de la luptătorul moldovean și Dorin Damir, Președinte FEA.
52


Загрузка...
Luminița Suveică

Dureri de cap și oboseală: Cum înfrunți astenia de toamnă

0
(reînnoit 20:48 19.09.2020)
Toamna este sezonul asteniei - afecțiune caracterizată printr-o stare de epuizare și oboseală a organismului, cauzată de schimbarea anotimpului, căreia i se adaugă stări de melancolie și, în cazurile mai grave, chiar episoade depresive.
Dureri de cap și oboseală: Cum să depășiți astenia de toamnă

Zile mai scurte, temperaturi tot mai scăzute şi peisaje care îndeamnă la melancolie. Reducerea intensităţii luminii provoacă diverse schimbări în organism: scade producţia de serotonină, considerat hormon al fericirii, vitamina D se asimilează mai greu, iar deficitul ei este una dintre cauzele lipsei de energie, a slăbiciunii musculare sau anxietăţii. Lipsa acestei vitamine stimulează producţia de melatonină, considerat hormon al somnului. 

Somnolenţa prelungită, insomniile, slăbiciunea fizică, lipsa de energie, melancolia şi predispoziţia pentru răceli şi infecţii sunt printre primele semnale ale dereglărilor fiziologice şi psihice cu care corpul se confruntă la început de toamnă.

Deși această afecțiune poate trece în câteva săptămâni, când organismul se obișnuiește cu noul anotimp, există câteva posibilități de a grăbi acest proces de adaptare și de a preveni simptomele care pot afecta activitatea zilnică.

"În această perioadă imunitatea este mai scăzută, de aceea principalul mod prin care putem influența lucrurile spre bine este alimentația. Recomandarea mea este să consumați cât mai multe alimente bogate în vitamina C, magneziu, Vitamina E, fier și calciu. Consumați legume și fructe proaspete și respectați un regim echilibrat de somn", a menționat doctorul în medicină Luminița Suveică.

Ea menținează că plimbările în aer liber, activitățile sportive, gândirea pozitivă și practicarea unui hobby pot fi cele mai bune remedii pentru astenia de toamnă.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Vitamine, simptome, dureri de cap, astenie, toamnă
Tematic
Vitamina B modulează un răspuns imun: ar putea trata COVID-19 - studiu


Загрузка...