Gheorghe Grozavu

Află istoria moldoveanul care a ajuns la Hollywood

128
(reînnoit 14:03 18.08.2018)
Gheorghe Grozavu, lector universitar la USEFS, antrenor de lupte marțiale și fost sportiv de performanță a ajuns să joace unul dintre rolurile principale într-un film american. Tânărul urmează să înceapă filmările peste două săptămâni în Chicago, iar mai apoi în studiourile din Hollywood.
Află istoria moldoveanul care a ajuns la Hollywood

Spre sfârșitul lunii septembrie echipa de creație va face o vizită în Republica Moldova pentru a înregistra mai multe scene de acțiune în localitatea Grătiești, municipiul Chișinău.

Protagoniștii producției americane vor fi mai multe persoane selectate de regizori din comuna Grătiești. Filmul "Băiatul Orfan" prezintă o dramă trăită de membrii unei familii de moldoveni în SUA care se regăsesc peste ani. Două persoane află pur întâmplător că sunt soră și frate.

"Este o șansă unică pentru a demonstra tutoror că Republica Moldova este o țară extraordinară iar tinerii chiar dacă întâmpină probleme de ordin economic ei pot avea un viitor frumos la ei acasă. Filmul este cea mai bună modalitate de a promova cultura noastră și de a ne face auziți în întreaga lume. Mă bucur că am această șansă de a fi membru al echipei de filmare din Statele Unite și că unul dintre visele mele se vor îndeplini", a declarat Gheorghe Grozavu.

Tânărul susține că a ajuns în cinematografia de peste Ocean pur întâmplător.Trainingurile și demonstrațiile pe care le organiza în diferite orașe în timp ce era în SUA în baza programului de schimb intercultural J-1, i-a deschis mai multe uși.

"Una din pasiunile mele sunt artele marțiale. Îmi aduc aminte că desfășuram antrenamente gratuit iar americanii îmi ofereau sală și cazare. Nu mă gândeam la bani. Cel mai important era să cunosc cât mai multă lume. Așa am ajuns să fac elemente de cascadorie și chiar actorie. Primul rol l-am avut în serialul Conrad. "Băiatul Orfan" ar fi cea de-a doua posibilitate de a mă afirma în cinematografie", a coinchis tânărul actor.

Mai multe detalii le poți afla în materialul audio.

 

128
Tagurile:
actorie, film, Chisinau
Tematic
Călugărul şi demonul - un film ortodox rusesc de excepție
Cum frumoasa moldoveancă Lia Sinchevici a ajuns actriță de film și teatru
Maxim Cârlan, despre Festivalul Internațional de Film Documentar MOLDOX

”Sport” cu Dumitru Chitoraga. Invitați: Nicolae Usati, presedinte FC Petrocub

76
(reînnoit 15:33 17.08.2020)
Formatiile moldovenesti urmeaza sa debuteze in cupele europene. Prognoze si pronosticuri

FC Petrocub, Sfintul Gheorghe Suruceni, FC Sheriff Tiraspol si Dinamo – Auto, vor debuta intr-o saptamina in cupele europene. In ultimii ani de putine ori s-a intimplat ca echipele noastre sa mearga in faza a doua a competitiei. Cum v a arata fotbalul dupa aceasta perioada de pandemie ? Care sunt asteptarile presedintilor de cluburi ? Toate aceste detalii le discutam cu Nicolae Usatii, finantatorul clubului Petrocub

76


Загрузка...

Emisiunea ”Sport” cu Dumitru Chitoroagă. 16 martie 2020

52
(reînnoit 14:22 16.03.2020)
Cum a ajuns Alexandru Romanov în cea mai tare competiție de lupte din lume UFC? Când va fi prima luptă? Toate acestea le aflăm de la luptătorul moldovean și Dorin Damir, Președinte FEA.
52


Загрузка...
Luminița Suveică

Dureri de cap și oboseală: Cum înfrunți astenia de toamnă

0
(reînnoit 20:48 19.09.2020)
Toamna este sezonul asteniei - afecțiune caracterizată printr-o stare de epuizare și oboseală a organismului, cauzată de schimbarea anotimpului, căreia i se adaugă stări de melancolie și, în cazurile mai grave, chiar episoade depresive.
Dureri de cap și oboseală: Cum să depășiți astenia de toamnă

Zile mai scurte, temperaturi tot mai scăzute şi peisaje care îndeamnă la melancolie. Reducerea intensităţii luminii provoacă diverse schimbări în organism: scade producţia de serotonină, considerat hormon al fericirii, vitamina D se asimilează mai greu, iar deficitul ei este una dintre cauzele lipsei de energie, a slăbiciunii musculare sau anxietăţii. Lipsa acestei vitamine stimulează producţia de melatonină, considerat hormon al somnului. 

Somnolenţa prelungită, insomniile, slăbiciunea fizică, lipsa de energie, melancolia şi predispoziţia pentru răceli şi infecţii sunt printre primele semnale ale dereglărilor fiziologice şi psihice cu care corpul se confruntă la început de toamnă.

Deși această afecțiune poate trece în câteva săptămâni, când organismul se obișnuiește cu noul anotimp, există câteva posibilități de a grăbi acest proces de adaptare și de a preveni simptomele care pot afecta activitatea zilnică.

"În această perioadă imunitatea este mai scăzută, de aceea principalul mod prin care putem influența lucrurile spre bine este alimentația. Recomandarea mea este să consumați cât mai multe alimente bogate în vitamina C, magneziu, Vitamina E, fier și calciu. Consumați legume și fructe proaspete și respectați un regim echilibrat de somn", a menționat doctorul în medicină Luminița Suveică.

Ea menținează că plimbările în aer liber, activitățile sportive, gândirea pozitivă și practicarea unui hobby pot fi cele mai bune remedii pentru astenia de toamnă.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Vitamine, simptome, dureri de cap, astenie, toamnă
Tematic
Vitamina B modulează un răspuns imun: ar putea trata COVID-19 - studiu


Загрузка...