Diana Lazăr

Vinul moldovenesc, tot mai căutat în România: 10000 de sticle au fost vândute în două zile

111
(reînnoit 11:03 14.10.2018)
Ziua Naţională a Vinului a fost marcată în acest an concomitent și în comuna Snagov, judeţul Ilfov, din România. Acolo au participat 20 de vinificatori din țara noastră, care și-au prezentat produsele celor peste 6000 de vizitatori.

Festivalul Vinului Moldovei, organizat în comuna Snagov, judeţul Ilfov, din România, a strâns peste 6400 de vizitatori. Timp de două zile cât a durat evenimentul, oamenii au degustat vinurile produse de 20 de vinificatori din Republica Moldova, s-au delectat cu bucate tradiționale moldovenești și s-au încins în hore autohtone. Mai mult, la sfârșit de zi, fiecare vizitator a mers acasă cu câte o sticlă de vin moldovenesc cumpărate direct de la vinificatori.

„Timp de două zile cât a durat Festivalul, au fost vândute 10 mii de sticle de vin la cele două magazine de vin care au fost amenajate. Având în vedere că în total au fost vândute 6400 de bilete de acces, asta înseamnă că fiecare vizitator a mers acasă cu cel puțin o sticlă de vin. Accesul la acest eveniment a fost cu plată, 30 de lei românești. Decizia a fost luată pentru a tria accesul. În baza biletului, vizitatorul avea posibilitatea să deguste 10 vinuri gratuit. Ulterior, degustările erau cu plată", a declarat vicedirectoarea Proiectului de Competitivitate al USAID, Diana Lazăr, în cadrul emisiunii „Obiectiv", de la Radio Sputnik Moldova.

Ce a stat la baza deciziei de a organiza o Sărbătoare a Vinului Moldovei în România, cât de mult au reușit producătorii din țara noastră să-și promoveze produsele, dar și care vin moldovenesc este cel mai solicitat în țara vecină, aflați de la Diana Lazăr, vicedirectoarea Proiect de Competitivitate al USAID.


Autor: Silvia Zavadovschi
111
Tagurile:
festivalul vinului moldovei, producatori de vin, ziua nationala a vinului, vinificatori, vizitatori, moldova, vinuri, Diana Lazăr
Tematic
Ce au pierdut cei care nu au mers în acest an la Ziua Națională a Vinului
Ziua Națională a Vinului 2018, în cele mai vii imagini surprinse de reporterii Sputnik
Iată ce face lumea de Ziua Națională a Vinului, în centrul Capitalei

Emisiunea ”Obiectiv” cu Dumitru Chitoraga.

19
(reînnoit 17:14 02.09.2020)
Situatia afacerilor imobiliare in plina pandemie, problem vs perspective.

In ultmii patru ani potrivit expertilor in perioada august-septembrie erau inregistrate cele mai multe tranzactii imobiliare. Care este situatia la moment si care sunt problemele cu care se confrunta acest sector ca urmare a pnademiei ?Detalii ne ofera expertii in domeniu.

19


Загрузка...

Emisiunea ”Obiectiv” cu Dumitru Chitoraga

38
(reînnoit 17:06 08.07.2020)
Schimbările climatice în Republica Moldova devin tot mai evidente. Potrivit specialiștilor cele mai afectate zone sunt din regiunea de sud a țării.

Regiunea Prutului de Jos prezintă semne clare de înrăutățire la capitoilul schimbările climatice. Mai multe organizații internaționale sunt interesate de a efecteua studii aprofundate și de a analiza impactul economic negativ asupra regiunii. În același timp foarte multe localități au un potențial turistic uriaș care rămâne nexploatat. Proiectul Descoperă Moldova vine cu mai multe soluții și ne prezintă cele mai interesante locații a zonelor care rămân necunoscute pentru cetățenii moldoveni.

38


Загрузка...
Luminița Suveică

Dureri de cap și oboseală: Cum înfrunți astenia de toamnă

0
(reînnoit 20:48 19.09.2020)
Toamna este sezonul asteniei - afecțiune caracterizată printr-o stare de epuizare și oboseală a organismului, cauzată de schimbarea anotimpului, căreia i se adaugă stări de melancolie și, în cazurile mai grave, chiar episoade depresive.
Dureri de cap și oboseală: Cum să depășiți astenia de toamnă

Zile mai scurte, temperaturi tot mai scăzute şi peisaje care îndeamnă la melancolie. Reducerea intensităţii luminii provoacă diverse schimbări în organism: scade producţia de serotonină, considerat hormon al fericirii, vitamina D se asimilează mai greu, iar deficitul ei este una dintre cauzele lipsei de energie, a slăbiciunii musculare sau anxietăţii. Lipsa acestei vitamine stimulează producţia de melatonină, considerat hormon al somnului. 

Somnolenţa prelungită, insomniile, slăbiciunea fizică, lipsa de energie, melancolia şi predispoziţia pentru răceli şi infecţii sunt printre primele semnale ale dereglărilor fiziologice şi psihice cu care corpul se confruntă la început de toamnă.

Deși această afecțiune poate trece în câteva săptămâni, când organismul se obișnuiește cu noul anotimp, există câteva posibilități de a grăbi acest proces de adaptare și de a preveni simptomele care pot afecta activitatea zilnică.

"În această perioadă imunitatea este mai scăzută, de aceea principalul mod prin care putem influența lucrurile spre bine este alimentația. Recomandarea mea este să consumați cât mai multe alimente bogate în vitamina C, magneziu, Vitamina E, fier și calciu. Consumați legume și fructe proaspete și respectați un regim echilibrat de somn", a menționat doctorul în medicină Luminița Suveică.

Ea menținează că plimbările în aer liber, activitățile sportive, gândirea pozitivă și practicarea unui hobby pot fi cele mai bune remedii pentru astenia de toamnă.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Vitamine, simptome, dureri de cap, astenie, toamnă
Tematic
Vitamina B modulează un răspuns imun: ar putea trata COVID-19 - studiu


Загрузка...