Emisiunea ”Logica Puterii”. Decizia finală a CEC - Demisia ori mai multe secții de votare

48
(reînnoit 15:48 08.06.2021)
CEC a decis să deschidă 139 de secții de votare peste hotare, lucru care a nemulțumit atât partidele de dreapta, cât și președintele țării, care au atacat în instanță hotărârea CEC și au ieșit la proteste.

Campania electorală pare că devine în acest context tot mai fierbinte. Despre cât de argumentată e decizia CEC, dar și cum ar putea schimba scorul electoral, discutăm cu juristul și fostul judecător la CEDO, Stanislav Pavlovschi, directorul de programe de la Promo-LEX, Nicolae Panfil și expertul Corneliu Ciurea.

48

Emisiunea ”Logica Puterii” cu Tatiana Cebotari. Invitat: Alexandru Oleinic

19
(reînnoit 12:40 07.06.2021)
Discutăm cu deputatul independent Alexandru Oleinic despre prețurile pe piața carburanților, dar și situația politică

Prețurile la produsele petroliere cresc, iar ANRE deocamdată nu a luat o decizie cu privire la plafonarea costului la produsele petroliere. Asta în condițiile în care, Parlamentul a  votat și o lege în acest sens. Subiectul e și mai dureros pentru agricultori, care sunt nevoiți să scoată din buzunar mai mulți bani în acest context. Despre acest subiect, da și despre noile prefigurații politice după alegerile din 11 iulie, discutăm cu deputatul independent, Alexandru Oleinic.

19


Загрузка...

Emisiunea ”Logica Puterii” cu Tatiana Cebotari. Discutăm cu Mariana Durleșteanu

34
(reînnoit 10:55 28.05.2021)
Invitata emisiunii ”Logica Puterii” de astăzi este fostul ministru al finanțelor, și fost candidat la funcția de premier, Mariana Durleșteanu.

Discutăm despre situația politică, dezvoltarea economică a țării, de ce a contribuit la dizolvarea Parlamentului, de ce un om care are un salariu foarte bun, revine în Moldova să facă politică pentru un salariu de câteva zeci de mii de lei? Răspunsurile la acestea, dar și alte întrebări le aflăm de la fostul ministru al Finanțelor, Mariana Durleșteanu.

34


Загрузка...

UK: “Liderii G7” își pasează găleata ”acțiunii climatice” în timpul unui protest

0
(reînnoit 18:15 13.06.2021)
Activiștii de mediu din mișcarea Extinction Rebellion s-au deghizat în liderii ţărilor G7 la un protest desfășurat ieri în Falmouth, în timpul celei de-a doua zile a summit-ului.

Activiștii au fost văzuți trecându-și unul altuia și lovind o găleată a ”acțiunii climatice” subliniind ceea ce ei consideră ca fiind o lipsă de acțiune pentru soluţionarea crizei climatice.

Protestatarii au cerut ca guvernele, corporațiile și mass media să acorde mai multă atenție crizei climatice și să înceteze ceea ce ei văd ca fiind un fel de ”spălare verde” a urgenței ecologice.

Cel de al 47-lea summit al liderilor G7 a demarat vineri și trebuie să se încheie astăzi, președintele SUA a efectuat cu această ocazie prima sa vizită internațională de la ocuparea funcției în luna ianuarie curent.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
protet, Summit G7, UK, Marea Britanie
Tematic
Marea Britanie, Cornwall - liderii lumii pozează pentru fotografia de grup la G7


Загрузка...