Igor Volnițchi și Pavel Postică

Cea mai mare greșeală pe care o comit politicienii moldoveni

385
(reînnoit 13:20 22.02.2019)
Ce nu au învățat încă politicienii moldoveni - Iată greșeala pe care continuă să o comită.

Utilizarea resurselor administrative în campania electorală este o încălcare a Codului Electoral. Totuși, unii politicieni de la noi fac abstracție de prevederile legale și profită la maxim de această pârghie pentru a ajunge la inima alegătorilor. Așa se face că, în fiecare campanie electorală, unii angajați ai statului sunt obligați să participle la întruniri electorale. Indiferent dacă acestea au loc în timpul orelor de muncă sau nu, această formă de convingere a alegătorilor este total greșită, consideră analistul politic Igor Volnițchi.

”Să-l obligi pe om să vină la o adunare de partid, asta înseamnă să-ți faci câțiva dușmani în plus”, a declarat Igor Volnițchi în cadrul emisiunii „La Ordinea Zilei”, de la Radio Sputnik Moldova.


Expertul se arată nedumerit de faptul că politicienii noștri continuă să practice această formă de „cucerire” a alegătorilor.

”De regulă, astfel de întruniri provoacă repulsie. Provoacă un sentiment de potest profund, deoarece fiecare om, indiferent că lucrează la stat sau în sectorul privat, el are și o demnitate personală. Iar în astfel de situații se atentează la demnitatea omului. Eu mă mir că politicienii noștri nu au înțeles că astfel de metodă de lucru cu alegătorii nu este în beneficiul lor, ci în detrimentul lor, adaugă Igor Volnițchi.

Directorul de programe al Asociației Promo-LEX a ținut să sublinieze că întrunirile electorale, organizate de unii concurenți electorali cu angajații statului, reprezintă o încălcare a legislației.

”În astfel de cazuri, concurenții electorali fac abuz de resursa administrativă, ceea ce este o încălcare”, a adăugat Pavel Postică.

Cert este că utilizarea resursei administrative nu este unica încălcare comisă de concurenții electorali în această campanie electorală. Potrivit lui Pavel Postică, și în această campanie au fost atestate cazuri de oferire a cadourilor cu tentă electorală, unii concurenți electorali au fost supuși intimidării și violenței, iar unii au amplasat afișe publicitare în locuri neautorizate și au raportat mai puțini bani decât sumele reale cheltuite. Cert este că această campanie s-a evidențiat și prin lucruri pozitive. Ce au făcut bine concurenții electorali, dar și unde s-a gafat, aflați în emisiunea integrală „La Ordinea Zilei”, atașată mai jos.

Amintim că, pe 24 februarie 2019, în Moldova vor fi organizate alegerile parlamentare. În acest an, scrutinul parlamentar va fi organizat în baza sistemului electoral mixt. Ceea ce înseamnă că 50 de deputaţi vor fi aleşi pe liste de partid, iar 51, în circumscripţii uninominale.

385
Tagurile:
Cea mai mare greșeală
Tematic
Alegeri parlamentare: Unde pot vota moldovenii din Rusia - adresele secțiilor de votare
Incredibil: Ce se întâmplă cu buletinele de vot după alegeri
Alegeri parlamentare-2019: Cine sunt aspiranții la funcția de deputat

Emisiunea „La Ordinea Zilei” cu Silvia Zavadovschi

31
(reînnoit 14:08 27.05.2020)
Cum își propune Agenția de Investiții să-i ajute pe reprezentanții sectorului turistic din țara noastră?

Covid-19 a pus la pământ turismul din Republica Moldova. Indiferent că vorbim de proprietarii de agropensiuni, vinării, ghizi sau organizatori de diferite activități și drumeții, odată cu ridicarea restricțiilor impuse de autorități, vor avea misiunea grea de a se pune pe picioare. Dar cum va fi posibil acest lucru în contextul în care COVID-19 va tăia din pofta turiștilor străini de a ne vizita țara? Pe fundalul crizei creată de pandemie și a incertitudinii în care s-au pomenit prestatorii de servicii turistice din țara noastră, Agenția de Investiții vine în ajutorul acestora. Astfel, recent a fost lansată campania națională intitulată - încă un pic și #NeamPornit! Care este destinația acestei campanii, ce soluții sunt pentru situația în care s-au pomenit reprezentanții turismului moldovenesc, dar și cum poate fi ajutat acest sector, aflăm de la Rodica Verbeniuc, directorul general al Agenției de Investiții; Anatolie Botnaru, proprietarul unei agropensiuni din Butuceni; și Alex Gutsaga, inițiatorul proiectul „Hai la Țară” și proprietarul unei companii ce organizează excursii și tururi de kayak.

31


Загрузка...

Emisiunea „Atitudini” cu Maria Dimineț.

26
(reînnoit 10:14 25.05.2020)
Vicedirectorul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, Denis Valac, în studioul Sputnik Moldova

Discutăm cu vicedirectorul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, Denis Valac, despre finanțarea instituțiilor medico-sanitare publice în perioada stării de urgență în sănătate publică

26


Загрузка...
Mormânt antic găsit în China

A fost dezvăluit misterul lichidului dintr-un mormânt antic

0
(reînnoit 22:47 22.09.2020)
Oamenii de știință chinezi au descoperit secretul unui lichid misterios descoperit într-un vas de bronz în timpul săpăturilor unui mormânt vechi de două mii de ani.

Rezultatele cercetării au arătat că în vas exista o băutură medicinală care conține alcool. Potrivit experților, acest amestec a fost folosit pentru a opri sângerarea și pentru a reduce inflamația, transmite RIA Novosti, cu referire la Xinhua.

În prezent, oamenii de știință continuă să cerceteze descoperirea pentru a obține mai multe informații despre materiile prime din care a fost făcută băutura și despre procesul de fabricare a acesteia.

Mormântul a fost descoperit în timpul reconstrucției unei mahalale din Sanmenxia, ​​provincia Henan, în luna mai a acestui an. Pe baza rezultatelor analizei preliminare, experții consideră că mormântul datează din timpul apusului dinastiei Qin (221-207 î.Hr.) și a începutului dinastiei Han occidentale (înainte de al optulea an al erei noastre).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
lichid, mormant, mister


Загрузка...