Bandă destinată transportului public. Imagine simbol

Nu a mai rămas mult! Când vor apărea primele benzi destinate doar transportului public

199
(reînnoit 11:53 08.02.2019)
Transportul public din Chișinău va avea benzi separate! Vezi de când troleibuzele și autobuzele vor avea prioritate.

CHIȘINĂU, 8 feb – Sputnik, Silvia Zavadovschi. Troleibuzele şi autobuzele care circulă prin Chișinău nu vor mai sta în ambuteiaje. Acestea vor circula pe benzi speciale, destinate doar transportului public. Autoritățile își propun astfel să încurajeze șoferii să renunțe la mașinile proprii în detrimentul transportului public, așa cum se întâmplă în orașele europene.

Potrivit lui Grigore Șura, reprezentant Direcţia generală arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a municipiului Chișinău, primele benzi destinate transportului public vor apărea în vara acestui an, pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt și pe străzile Al. Puşkin şi Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni.

„În prezent se lucrează la un proiect care prevede crearea de benzi destinate doar transportului public. Cert este că acest proiect va fi unul pilot, adică benzi destinate transportului public vor fi create doar pe trei străzi din Chișinău. Este vorba de bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, strada Aleksandr Puşkin şi strada Bănulescu-Bodoni”, a declarat Grigore Șura, reprezentant al Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a Municipiului Chișinău, în studioul Radio Sputnik Moldova.

În cazul în care va fi eficient, proiectul va fi extins și pe alte străzi.

„Noi vrem să vedem dacă acest proiect va da rezultate. Dacă va fi eficient, va fi extins și pe alte artele ale orașului. Cert este că noi vrem să oferim confort cetățenilor și să fluidizăm traficul rutier”, a adăugat reprezentantul Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a Municipiului Chișinău, Grigore Șura.

Precizăm că începând cu toamna acestui an, autoritățile municipal își propun să pună în aplicare și Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, la care se lucrează în prezent. Documentul este elaborat de o echipă de experți din țară și de peste hotare și are scopul de a rezolva problemele legate de infrastructura rutieră și pietonală și transportul public și privat. Totodată, prin elaborarea și implementarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, autoritățile își propun să organizeze un sistem al parcărilor și să creeze infrastructură pentru bicicliști.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK

199

Emisiunea „La Ordinea Zilei” cu Silvia Zavadovschi

31
(reînnoit 14:08 27.05.2020)
Cum își propune Agenția de Investiții să-i ajute pe reprezentanții sectorului turistic din țara noastră?

Covid-19 a pus la pământ turismul din Republica Moldova. Indiferent că vorbim de proprietarii de agropensiuni, vinării, ghizi sau organizatori de diferite activități și drumeții, odată cu ridicarea restricțiilor impuse de autorități, vor avea misiunea grea de a se pune pe picioare. Dar cum va fi posibil acest lucru în contextul în care COVID-19 va tăia din pofta turiștilor străini de a ne vizita țara? Pe fundalul crizei creată de pandemie și a incertitudinii în care s-au pomenit prestatorii de servicii turistice din țara noastră, Agenția de Investiții vine în ajutorul acestora. Astfel, recent a fost lansată campania națională intitulată - încă un pic și #NeamPornit! Care este destinația acestei campanii, ce soluții sunt pentru situația în care s-au pomenit reprezentanții turismului moldovenesc, dar și cum poate fi ajutat acest sector, aflăm de la Rodica Verbeniuc, directorul general al Agenției de Investiții; Anatolie Botnaru, proprietarul unei agropensiuni din Butuceni; și Alex Gutsaga, inițiatorul proiectul „Hai la Țară” și proprietarul unei companii ce organizează excursii și tururi de kayak.

31


Загрузка...

Emisiunea „Atitudini” cu Maria Dimineț.

26
(reînnoit 10:14 25.05.2020)
Vicedirectorul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, Denis Valac, în studioul Sputnik Moldova

Discutăm cu vicedirectorul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, Denis Valac, despre finanțarea instituțiilor medico-sanitare publice în perioada stării de urgență în sănătate publică

26


Загрузка...
Mormânt antic găsit în China

A fost dezvăluit misterul lichidului dintr-un mormânt antic

0
(reînnoit 22:47 22.09.2020)
Oamenii de știință chinezi au descoperit secretul unui lichid misterios descoperit într-un vas de bronz în timpul săpăturilor unui mormânt vechi de două mii de ani.

Rezultatele cercetării au arătat că în vas exista o băutură medicinală care conține alcool. Potrivit experților, acest amestec a fost folosit pentru a opri sângerarea și pentru a reduce inflamația, transmite RIA Novosti, cu referire la Xinhua.

În prezent, oamenii de știință continuă să cerceteze descoperirea pentru a obține mai multe informații despre materiile prime din care a fost făcută băutura și despre procesul de fabricare a acesteia.

Mormântul a fost descoperit în timpul reconstrucției unei mahalale din Sanmenxia, ​​provincia Henan, în luna mai a acestui an. Pe baza rezultatelor analizei preliminare, experții consideră că mormântul datează din timpul apusului dinastiei Qin (221-207 î.Hr.) și a începutului dinastiei Han occidentale (înainte de al optulea an al erei noastre).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
lichid, mormant, mister


Загрузка...