Zinaida Gribincea, Corneliu Popovici, Cezar Salagor și Silvia Zavadovschi

Moldova, gazda Congresului Mondial al Familiilor. De ce este important acest forum

147
(reînnoit 22:32 13.09.2018)
Cine sunt oaspeții Congresului Mondial al Familiilor și ce probleme vor fi luate în discuție.

Chișinăul va fi gazda celei de-a XII-a ediții a Congresului Mondial al Familiilor, care se va desfășura în perioada 14-16 septembrie. La evenimentul organizat sub egida președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, sunt așteptați sute de invitați din peste 40 de țări — fețe bisericești, politicieni, demografi, precum și membrii ai organizațiilor neguvernamentale.

Ce reprezintă acest Congres pentru familia din Republica Moldova? Cu ce problemele se confruntă familia contemporană, dar și care sunt factorii care duc la distrugerea pilonului de bază al societății moldovenești? Răspuns la aceste întrebări am aflat de la consilierul președintelui Republicii Moldova în domeniul educației, cercetării și culturii, Corneliu Popovici, psihologul Zinaida Gribincea și jurnalistul Cezar Salagor.

Autor: Silvia Zavadovschi

147
Tagurile:
Congresului Mondial al Familiilor, familia traditionala, Corneliu Popovici, Zinaida Gribincea, Moldova
Тема:
Congresul Mondial al Familiilor 2018 - Moldova (15)
Tematic
Congresul Mondial al Familiilor în Moldova 2018: Președintele Dodon oferă detalii

Emisiunea „La Ordinea Zilei” cu Silvia Zavadovschi

31
(reînnoit 14:08 27.05.2020)
Cum își propune Agenția de Investiții să-i ajute pe reprezentanții sectorului turistic din țara noastră?

Covid-19 a pus la pământ turismul din Republica Moldova. Indiferent că vorbim de proprietarii de agropensiuni, vinării, ghizi sau organizatori de diferite activități și drumeții, odată cu ridicarea restricțiilor impuse de autorități, vor avea misiunea grea de a se pune pe picioare. Dar cum va fi posibil acest lucru în contextul în care COVID-19 va tăia din pofta turiștilor străini de a ne vizita țara? Pe fundalul crizei creată de pandemie și a incertitudinii în care s-au pomenit prestatorii de servicii turistice din țara noastră, Agenția de Investiții vine în ajutorul acestora. Astfel, recent a fost lansată campania națională intitulată - încă un pic și #NeamPornit! Care este destinația acestei campanii, ce soluții sunt pentru situația în care s-au pomenit reprezentanții turismului moldovenesc, dar și cum poate fi ajutat acest sector, aflăm de la Rodica Verbeniuc, directorul general al Agenției de Investiții; Anatolie Botnaru, proprietarul unei agropensiuni din Butuceni; și Alex Gutsaga, inițiatorul proiectul „Hai la Țară” și proprietarul unei companii ce organizează excursii și tururi de kayak.

31


Загрузка...

Emisiunea „Atitudini” cu Maria Dimineț.

26
(reînnoit 10:14 25.05.2020)
Vicedirectorul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, Denis Valac, în studioul Sputnik Moldova

Discutăm cu vicedirectorul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, Denis Valac, despre finanțarea instituțiilor medico-sanitare publice în perioada stării de urgență în sănătate publică

26


Загрузка...
Mormânt antic găsit în China

A fost dezvăluit misterul lichidului dintr-un mormânt antic

0
(reînnoit 22:47 22.09.2020)
Oamenii de știință chinezi au descoperit secretul unui lichid misterios descoperit într-un vas de bronz în timpul săpăturilor unui mormânt vechi de două mii de ani.

Rezultatele cercetării au arătat că în vas exista o băutură medicinală care conține alcool. Potrivit experților, acest amestec a fost folosit pentru a opri sângerarea și pentru a reduce inflamația, transmite RIA Novosti, cu referire la Xinhua.

În prezent, oamenii de știință continuă să cerceteze descoperirea pentru a obține mai multe informații despre materiile prime din care a fost făcută băutura și despre procesul de fabricare a acesteia.

Mormântul a fost descoperit în timpul reconstrucției unei mahalale din Sanmenxia, ​​provincia Henan, în luna mai a acestui an. Pe baza rezultatelor analizei preliminare, experții consideră că mormântul datează din timpul apusului dinastiei Qin (221-207 î.Hr.) și a începutului dinastiei Han occidentale (înainte de al optulea an al erei noastre).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
lichid, mormant, mister


Загрузка...