Alexandru Baltag

Baltag: „Restabilirea relațiilor economice cu Rusia trebuie devină o prioritate"

106
(reînnoit 20:27 25.08.2018)
Republica Moldova are relații economice tradiționale cu Federația Rusă, iar restabilirea acestora ar trebui să devină o prioritate. De această părere este președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din Republica Moldova, Alexandru Baltag.
Baltag: „Restabilirea relațiilor economice cu Rusă trebuie să devină o prioritate"

Afirmațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Kilometrul 0", de la Sputnik Moldova. Tot acolo, Alexandru Baltag a spus că agenții economici din Republica Moldova trebuie să se adapteze cerințelor pieții din Federația Rusă.

„Relațiile moldo-ruse la nivel economic eu cred că depășesc relațiile bilaterale pe care le avem. Noi trebuie să recunoaștem deja că și consumatorul din Federația Rusă dorește o altă calitate a produselor. Iar acest lucru a dus la o concurență mult mai acerbă a produselor moldovenești cu alte produse din alte țări", a afirmat Alexandru Baltag.

Invitatul emisiunii „Kilometrul 0", a mai afirmat că autoritățile trebuie să vadă restabilirea relațiilor cu Rusia, ca pe o prioritate.

„Restabilirea relațiilor comerciale cu Federația Rusă, desigur că este o prioritate. Deoarece este o piață de circa 200 de milioane de oameni, dar aș spune că este și o zonă de tranzit destul de importantă pentru piața din Asia Centrală, dar și din Caucaz", a mai declarat Alexandru Baltag.

Menționăm că în perioada 20-22 septembrie, la Chișinău urmează să se desfășoare Forumul Economic Moldo-Rus, la care  se vor întâlni oameni de afaceri din țara noastră, dar și din Federația Rusă. Cum vede Alexandru Baltag desfășurarea acestui eveniment, ascultați în materialul audio de mai sus. 

Autor: Vasile Dosca

 

106
Tagurile:
comert, oameni de afaceri, moldova, relații, rusia, economie, Alexandru Baltag, Moldova, Rusia
Oleg Cernei

Moldovenii refuză să-și asigure locuințele - La ce riscuri se expun

160
(reînnoit 11:27 11.10.2018)
Moldovenii nu prea fac cozi la companiile specializate în asigurarea locuințelor. Iar drept exemplu servește și faptul că niciunul din apartamentele afectate de explozia din bulevardul Moscova din Chișinău nu era asigurat.
Moldovenii refuză să-și asigure locuințele - La ce riscuri se expun

Fostul consilier municipal Oleg Cernei a declarat la Sputnik Moldova că autoritățile ar trebui să facă o campanie prin care să-i îndemne pe oameni să-și asigure casele.

„Așa cum există asigurare obligatorie pentru mașini sau asigurare de sănătate, ar trebui să existe și asigurare pentru locuințe. Eu cred că, după această explozie, autoritățile, împreună cu mass-media trebuie să gândească o campanie națională pentru a-i îndemna pe oameni să-și asigure casele", a spus Oleg Cernei.

Fostul ales local a mai spus că municipalitatea cheltuie foarte mulți bani din cauza ignoranței oamenilor.

„Nu poate doar statul în caz de situații excepționale să-i despăgubească pe oameni. Pentru că am avut incendiul la mansarda din strada Independenței, acolo statul a acoperit toate cheltuielile de reconstrucție. Dacă acele apartamente ar fi fost asigurate, compania era obligată să restituie toți banii. Și în acest caz, tot municipalitatea va suporta toate cheltuielile", a mai afirmat Oleg Cernei.

Acesta sugerează că și brokerii de asigurări ar trebui să depună toate eforturile pentru a atrage cât mai mulți clienți. 

Autor: Vasile Dosca

160
Tagurile:
asigurări, situații excepționale, despăgubiri, case, apartamente, oleg cernei, Moldova, Chișinău
Tematic
Cernei: Mii de apartamente dispun de butelii de gaz și prezintă pericol de explozie


Загрузка...
Ghenadie Dubița

Oficial: Sinistrații exploziei din Chișinău nu vor primi locuințe de la stat

631
(reînnoit 11:26 11.10.2018)
Persoanele ale căror apartamente au fost afectate în urma exploziei de sâmbătă seara, pe bulevardul Moscova din Capitală vor primi o locuință temporară din partea statului.
Oficial - Iată unde vor locui victimele exploziei din Chișinău

Un anunț în acest sens a fost făcut de către șeful adjunct al Direcției Locativ Comunale din Chișinău Ghenadie Dubița, în cadrul emisiunii „Kilometrul 0", de la Sputnik Moldova. Potrivit lui, autoritățile municipale au alocat banii suficienți pentru asta, iar acum se caută locuințele de manevră.

„Noi avem o premieră în municipiul Chișinău, cândva au existat aceste locuințe de manevră, atunci când era necesar de a caza în situații de urgență sau reparații capitale. Asta se făcea atunci când era nevoie de strămutat locatarii, iar pe urmă de întors înapoi", a spus Ghenadie Dubița.

Potrivit oficialului, municipalitatea nu se angajează să procure locuințe noi persoanelor afectate de explozia de sâmbătă seara.

„Aceste locuințe nu vor fi transmise în proprietatea acestor persoane, care sunt proprietarii apartamentelor afectate de explozie. Ele sunt oferite doar pe perioada reconstrucției acelui bloc", a mai spus Ghenadie Dubița.

Amintim că o explozie a distrus sâmbătă seara cel puțin patru apartamente și a ucis tot atâtea persoane. Deflagrația a avut loc cel mai probabil din cauza unei butelii de gaz defecte, cauzele exacte însă urmează să fie stabilite de către specialiști.

Autor: Vasile Dosca

631
Tagurile:
ruine, butelie de gaz, deflafrație, locuințe, explozie, apartamente, Ghenadie Dubița, Moldova, Chișinau
Tematic
Explozie devastatoare în Chișinău: Ce se întâmplă cu locatarii din apartamentele afectate


Загрузка...
Parcare

Cum va arăta parcarea supraetajată din Chișinău: Sunt publicate schițele

34
(reînnoit 07:43 27.01.2021)
Judecând după schițele proiectului, prima parcare cu mai multe niveluri din capitală va fi combinată cu un centru comercial.

CHIȘINĂU, 27 ian - Sputnik. Pe rețelele de socializare au fost publicate schițele parcării cu mai multe niveluri din Chișinău, aceasta urmând să fie construită în apropierea Pieței Centrale.

Schițele realizate de institutul Chișinău Proiect au fost publicate de administrația pieței pe rețelele de socializare.

Judecând după desen, este planificat ca parcarea să aibă patru etaje și să fie  combinată cu un centru comercial.

După cum a anunțat anterior primarul Chișinăului, Ion Ceban, magazinele vor fi amplasate la primul etaj al clădirii.

Mașinile vor fi parcate la celelalte etaje, inclusiv pe acoperiș.

Proiectul parcării supraetajate face parte din conceptul general de modernizare a Pieței Centrale. Conform planului, parcările moderne ar trebui să apară și pe străzile Mitropolit Varlaam, Armenească și Tighina. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

34
Tagurile:
Chisinau, parcare
Tematic
Parcarea la intrarea într-un parc din Capitală va fi interzisă, dar s-a propus alternativă
Atenție șoferi, de astăzi riscați amenzi drastice pentru parcarea pe trotuare
Parcarea de la Aeroportul Internaţional Chişinău face furori
Important pentru conducătorii auto – Noile reguli pentru „parcarea pe trotuare”


Загрузка...