Valeria Șeican

Domeniul în care femeile nu se pot afirma. Despre ce este vorba

193
(reînnoit 09:13 14.07.2018)
Opinie: Lipsa bunătății amenință omenirea, dar nu rivalitatea dintre bărbat și femeie,

”O femeie se poate afirma în orice domeniu, cu excepția serviciilor secrete. Singurul secret pe care îl poate păstra este vârsta ei”. Afirmația a fost făcută acum trei secole, de către filozoful francez Voltaire. Doctorul în studiul artelor Valeria Șeican l-a parafrazat pe scriitor în cadrul emisiunii "Sputnik matinal", în contextul discuției despre rivalitatea dintre bărbați și femei.

"Cel mai mare risc pentru omenire nu este rivalitatea dintre bărbat și femeie, dar lipsa bunătății și iubirii. Acestea sunt două calități care fac lumea mai bună. Bărbatul și femeia trebuie să depună eforturi pentru binele comun", a menționat Valeria Șeican.

În opinia Valeriei Șeican, concurența dintre femei și bărbați este firească. Rivalitatea motivează persoanele, indiferent de gen, să evolueze.

"Rivalitatea este un bun procedeu pentru a verifica dacă suntem capabili să realizăm ceva. Reprezintă o oportunitate de a progresa, de a ne schimba percepțiile. Lipsa concurenței anchilozează omul", a remarcat Valeria Șeican.

Care sunt cauzele competiției dintre femei și bărbați și cât de rațională este această ”bătălie a sexelor”, aflați din interviul audio atașat.

Autor: Maria Dimineț

193
Tagurile:
egalitate de șanse, femeile în politică, Egalitate de gen, Valeria Șeican
Tematic
Iată ce crede despre femei președintele Igor Dodon
14 milioane de lei pentru 100 de femei din Moldova. Cine sunt beneficiarele
De multe ori, în politică, femeile preiau comportamentul bărbaților
Femeile în politică - Marian Lupu o contrazice pe Ina Șupac


Загрузка...