Maria Vârlan

Ce pățesc oamenii care trădează

263
(reînnoit 20:25 01.04.2018)
Așteptările mari pe care le avem față de oameni ucid prietenia.

Oamenii care trădează, mai devreme sau mai târziu, vor fi trădați. La această concluzie a ajuns psihologul Maria Vârlan, care în decursul anilor a ajutat mai multe persoane să treacă peste această experiență. Afirmația a fost făcută în cadrul unui interviu realizat de jurnaliștii Maria Dimineț și Dumitru Chitoroagă.

"Primești ceea ce oferi. Persoanele care profită și trădează vor trece prin aceeași experiență. Energia negativă pe care o emanăm se întoarce împotriva noastră.  Viața mi-a demonstrat acest fenomen", a precizat Maria Vârlan.

De câte ori trădează un om și cum trecem peste trădare. Ce spun experții>>>

Pe de altă parte, trădarea nu trebuie să ne înspăimânte. Este singura modalitate de a testa oamenii din jur.

"Indiferent cum evoluează o relație de prietenie, avem de câștigat. Fie ne facem un prieten, fie însușim o lecție de viață. În orice relație, personală sau profesională, trebuie de investit încredere. Important este să nu avem așteptări foarte mari. Dezamăgirea apare în momentul în care prietenul sau colegul nu satisface aceste așteptări", a explicat Maria Vârlan.

"Tratamentul" împotriva suferințelor generate de divorț>>>

În opinia Mariei Vârlan, reevaluarea așteptărilor față de oameni este o soluție pentru a depăși mai ușor trădarea.

"Îi îndemn  pe oameni să contemple asupra așteptărilor față de prieteni și colegi. Să înțeleagă faptul că nu au dreptate atunci când stabilesc așteptări mari față de o persoană. Dacă o relație este privită din această perspectivă, trădarea poate fi ușor depășită", a concluzionat Maria Vârlan.

Mai multe detalii pe acest subiect aflați din interviul fișierul audio atașat.

Autor: Maria Dimineț

263
Tagurile:
trădare, prietenie, Dezamăgire, Maria Vîrlan
Tematic
Proiectul "Fotbal Pentru Prietenie", o premieră pentru Republica Moldova


Загрузка...