Emisiunea „Contrapunct”. Invitat: Alexei Ceban

17
(reînnoit 10:56 21.05.2021)
Invitatul emisiunii „Contrapunct” este Alexei Ceban, medic-epidemiolog la Agenția Națională de Sănătate Publică.

Până acum, în țara noastră a fost imunizat împotriva Covid-19 un număr mic din populația țării, deși Moldova dispune de stocuri de vaccin suficient pentru a multiplica procesul de imunizare a populației. Cum se explică acest fenomen.

Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19. Astfel, toate persoanele, care doresc să se imunizeze  au acces la vaccin în toate Centrele de vaccinare din țară. Oamenii sunt îndemnați să se adreseze la medicul de familie sau să se programeze la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md.

Chiar și așa, campania de imunizare este destul de timidă, în condițiile când  un număr mic din populația țării a reușit să se vaccineze, deși Moldova dispune, deocamdată, de vaccin suficient. La telefon discutăm cu expertul în sănătate publică Ala Tocarciuc.

17

Emisiunea„Contrapunct” cu Eduard Maciac. Invitat Alexandru Tănase

34
(reînnoit 15:05 05.05.2021)
Discutăm cu fostul președinte al CCM, Alexandru Tănase despre prognozele politice în contextul viitoarelor alegeri parlamentare

Vor aduce sau nu schimbări în viața cetățenilor alegerile parlamentare programate pentru 11 iulie curent. Care ar putea fi configurația viitorului Legislativ, cine cu cine va coaliza pentru a forma un guvern. Care vor fi temele de campanie a partidelor politice și de ce Parlamentul, care a fost dizolvat, așa și nu a reușit să înbunătățească legislația electorală și legea cu privire la partide.

34


Загрузка...

Emisiunea „Contrapunct”. Invitat: Angela Paraschiv

25
(reînnoit 09:48 10.03.2021)
Recent, în Moldova a fost dat startul programului de vaccinare anti-Covid19. Aproximativ 6340 de medici deja au fost vaccinați din donațiile făcute pentru statul nostru. Totodată, Guvernul a identificat 137 de milioane de lei pentru a procura vaccin anti-Covid 19.

În Moldova continuă procesul de vaccinare împotriva COVID-19. Primele persoane imunizate sunt medicii din prima linie care activează în secțiile de reanimare și terapie intensivă unde se tratează persoanele infectate. La ora actuală au fost vaccinați aproximativ 6340 de medici. Situația privind cazurile de infectare cu SARS-COV-2 este alarmantă în Moldova. Guvernul a identificat 137 de milioane de lei pentru a procura vaccin anti-Covid 19 dar necesitățile de vaccinare sunt cu mult mai mari. La telefon discutăm cu expertul în sănătate publică, Ala Tocarciuc.  

25


Загрузка...
Maratonul vaccinării

Maratonul „De la student la student”: Mii de oameni vaccinați

0
(reînnoit 10:39 13.06.2021)
Peste două mii de oameni au fost vaccinați cu cea de-a doua doză de vaccin împotriva coronavirusului în cadrul maratonului „De la student la Student”.

CHIȘINĂU, 13 iun - Sputnik. Peste două mii de persoane au primit cea de-a doua doză de vaccin în cadrul Maratonului de imunizare „De la student la student”.

Astfel, rapelul cu Sinopharm și Pfizer a fost administrat la 2170 de persoane. Mai exact, este vorba de 1934 cu Pfizer și 236 cu Sinopharm. Totodată, alte nouă persoane au fost imunizate cu prima doză de vaccin AstraZeneca.

În procesul de vaccinare sunt antrenați medici de familie și asistenți medicali de la Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară a USMF „Nicolae Testemițanu”, membri ai comunității universitare – cadre științifico-didactice de la catedrele clinice, medici-rezidenți, studenți și personal administrativ. Maratonul continuă și astăzi, 13 iunie, între orele 8:00-18:00.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Vaccinare, vaccinati, COVID-19


Загрузка...