Gheorghe Arpentin și Vasile Luca

Chinezii cumpără vin moldovenesc, cu o singură condiție. Despre ce este vorba?

735
(reînnoit 23:50 14.10.2018)
Republica Moldova și China negociază semnarea unui Acord de Liber Schimb, care va facilita exportul vinului moldovenesc pe piața chineză

Chinezii vor să cumpere doar vin moldovenesc de înaltă calitate. Este una dintre condițiile negociate în cadrul Acordului de Liber Schimb dintre Moldova și China, care urmează să fie semnat de cele două țări. Înțelegerea va crea premise favorabile pentru exportul vinurilor noastre pe piața chineză. Despre aceasta a vorbit, în cadrul emisiunii "ATITUDINI", Vasile Luca, secretarul de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

"Chinezii sunt consumatorii celor mai exclusiviste vinuri. De aceea ei solicită de la noi vinuri de înaltă calitate. Aici vom putea exporta vinuri bune, în cantități mari. Acest acord este în proces de negociere. Deja am stabilit cum va ajunge vinul nostru în China", a menționat el.

Între timp, americanii vor să investească în sectorul vitivinicol din țară. Propunerea a venit din partea oamenilor de afaceri din California. Anunțul a fost făcut, în cadrul emisiunii "ATITUDINI", de către Gheorghe Arpentin, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului:

"Patru oameni de afaceri din California au venit la Oficiul Național al Vinului și ne-au anunțat că vor să investească în domeniul vitivinicol. Ei au participat la Ziua Națională a Vinului și au rămas încântați de calitatea vinului nostru. Cu siguranță, mai mulți producători au primit direct propuneri de colaborare din partea oamenilor de afaceri străini care au participat la eveniment".

Cum sunt promovate vinurile moldovenești în restaurantele din țară și pe piața externă, aflați din emisiunea "ATITUDINI".

Autor: Maria Dimineț

735
Tagurile:
vinicultori, producători de vin, exportul vinurilor, vin moldovenesc, Ziua Națională a Vinului, vin, Vasile Luca, Gheorghe Arpentin, Moldova
Tematic
Festivalul Vinului Moldovei în România: Câți vizitatori a adunat și cât vin s-a consumat
Câți vizitatori a strâns Sărbătoarea Națională a Vinului, dar și cât vin s-a consumat
Cum alegem corect un vin? Clasamentul celor mai bune băuturi, lansat la Chișinău
Ce ofertă au producătorii de vin din sudul țării pentru piața din Federația Rusă


Загрузка...