Juristul Pavel Midrigan a declarat în cadrul unei emisiuni radiofonice la Sputnik Moldova că un miting de protest trebuie să aibă o tentă socială. Potrivit expertului, în cadrul manifestațiilor, protestatarii trebuie să vină cu anumite revendicări care ulterior trebuie să fie examinate de autorități.
”Protestele trebuie să se desfășoare într-un cadru legal. Este important ca mitingul din 26 august să nu degenereze în violențe”, a declarat juristul.
Alina Trofim este una dintre cele mai ambițioase și creative femei din domeniul științific. Ea a început să creeze proiecte de cercetări ecologice pe când era studentă la facultate. Peste un timp, soarta a adus-o în fața microscopului și, prin diverse cercetări și analize, a început să obțină culturi pure de alge cianofite. În urma experimentelor făcute, a obținut o serie de cianobacterii pe care le implementează acum cu succes în agricultură pentru îmbogățirea solului cu azot, stimularea creșterii plantelor de cultură și a recoltei.
Deputații Platformei Demnitate și Adevăr au calificat scumpirea carburanților nejustificată și au venit cu învinuiri în adresa Consiliului Concurenței că ar acoperi înțelegerile de cartel care se fac pe această piață.
În cadrul emisiunii "La Ordinea Zilei", șeful direcției Politici și Relații Externe al Consiliului Concurenței, Eugen Cozmulici, a comentat această situație, subliniind faptul că respectivele concluzii ale aleșilor poporului sunt deocamdată neîntemeiate.
Potrivit lui, Consiliul Concurenței continuă să urmărească cu atenție evoluțiile de pe piața produselor petroliere, în limita atribuțiilor sale prevăzute de Legea concurenței nr. 183 din 11.07.2012 și va interveni prompt în cazul identificării unor semne de încălcare a legislației concurențiale.
În acest sens, Eugen Cozmulici a remarcat faptul că instituția pe care o reprezintă efectuează inspecții inopinate la sediile mai multor companii ce activează pe piața comercializării produselor petroliere de bază în contextul investigațiilor în derulare. Investigațiile au scop depistarea probelor privind posibilele încălcări ale legislației concurențiale, fiind aplicate amenzi agenților economici care nu respectă legea.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
CHIȘINĂU, 27 ian – Sputnik. Prim-ministrul Marii Britanii Boris Johnson a spus că restricțiile dure impuse în această ţară pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului ar putea fi relaxate de la jumătatea lunii februarie, în contextul în care numărul cazurilor de infectare a început să scadă.
Johnson a declarat că miniștrii vor „analiza posibilitatea relaxării unor măsuri”, dar a subliniat totuşi că numărul infectărilor este încă „foarte mare” și a promis doar că copiii se vor întoarce în clase „cât mai curând posibil”, potrivit Daily Mail.
Guvernul a lămurit însă că relaxarea din data de 15 februarie constituie doar „primul punct” în care regulile vor fi revizuite.
Pe de altă parte, în acelaşi interviu, premierul a refuzat să garanteze că școlile vor fi deschise până la Paște, în ciuda presiunii din partea conservatorilor. Deputații conservatori și experții în educație insistă ca guvernul să găsească o modalitate de a readuce mai mulți copii în sălile de clasă.
Momentan, Marea Britanie vrea să îngreuneze intrarea oamenilor în ţară, astfel ca toți cei care intră să fie obligaţi să stea în carantină pe propria cheltuială în hoteluri de lângă aeroporturi.
Cazurile zilnice de infectare cu Covid-19 au scăzut cu 41% într-o săptămână, ajungând până la 22.195 – cea mai scăzută cifră din 15 decembrie. Pe de altă parte, numărul deceselor se menține constant la 592, în timp ce Boris Johnson se confruntă cu presiuni din partea parlamentarilor conservatori, care cer măsuri pentru ieșirea din lockdown.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova