Ruslan Codreanu

Cine sunt ”șoriceii” din Primăria Chișinău care mută hârtiile de pe o masă pe alta

164
(reînnoit 09:55 12.05.2018)
„Șoriceii" din Primăria Chișinău. Care este rolul lor și cum știrbesc imaginea instituției.

Ghișeul unic din cadrul Primăriei Chișinău funcționează în ”stil moldovenesc”: autorizațiile sunt eliberate după bunul plac al funcționarilor, așa că businessmanii continuă să întâmpine obstacole în lansarea afacerilor. Declarația aparține primarului interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, și a fost făcută în studioul Sputnik-Moldova. Edilul a și precizat motivul pentru care implementarea Ghișeului unic în cadrul Primăriei Chișinău a fost un eșec.

„Politicienii s-au tot lăudat cu ghișeul unic de la Primăria Chișinău. Vă spun eu cum funcționează acest proiect. Eu vin și depun două documente, așa cum mi se solicită, dar ulterior sunt sunat și mi se cer alte documente. Și deja discuțiile merg în privat: „tu vrei azi documentul sau peste 30 de zile?”. Acest lucru îi demotivează pe agenții economici care și așa au problemele lor", a spus Ruslan Codreanu.

Primarul interimar are și o calificare pentru funcționarii care pun obstacole în lansarea afacerilor.

„Acești angajați, eu le spun „șoricei", nu fac decât să mute niște hârtii de pe o masa pe alta. Ei sunt cei care decid când îți dau hârtia — astăzi sau peste 30 de zile”, a declarat  edilul.

Potrivit lui Ruslan Codreanu, corupția din cadrul Primăriei Chișinău poate fi eradicată, iar o soluție în acest sens ar fi sistemele IT.

„Vom putea avea transparență maximă doar odată ce vom pune în aplicare sistemele IT. Un astfel de sistem informațional costă scump, dar mai întâi trebuie o reformă amplă a Primăriei, după care să punem în aplicare un astfel de sistem. Asta ar fi realizabil într-un an", a subliniat Ruslan Codreanu.

Autor: Silvia Zavadovschi

 

164
Tagurile:
Primaria Chisinau, Ruslan Codreanu, Sputnik, coruptie
Tematic
Cum se făceau licitațiile la Primărie și cine l-a băgat în arest pe Chirtoacă
Ce se întâmplă cu funcționarii de la Primărie, reținuți marți de CNA
Încă un șef de la primărie reținut de ofițerii CNA


Загрузка...