Monica Babuc

O nouă premieră! Ce vor putea face absolvenții liceului la sesiunea de BAC din acest an

660
(reînnoit 17:41 18.02.2018)
Susținătorii examenelor de bacalaureat din acest an vor avea posibilitate să conteste și notele obținute în sesiunile suplimentare. Anunțul a fost făcut de Ministrul Educației Culturii și Cercetării, Monica Babuc, în cadrul unui interviu pentru Sputnik Moldova.
O nouă premieră! Ce vor putea face absolvenții liceului la sesiunea de BAC din acest an

Potrivit ministrului, pregătirile pentru sesiunea de BAC din acest an sunt în toi, iar echipa care se va ocupa de alcătuirea testelor pentru examen a și fost selectată.

„Cei care vor veni la sesiunile suplimentare organizate în cadrul examenelor de Bacalaureat din acest an vor avea posibilitatea de a contesta notele de care nu sunt mulțumiți", spune Monica Babuc.

Ministrul dă asigurări că, în acest an, testele nu vor conține erori, așa cum s-a întâmplat la sesiunea din anul trecut. 

„Deja au fost selectate persoanele care vor elabora testele pentru examenul de bacalaureat. Criteriile au fost extrem de riguroase. Chiar rigide, aș spune. Eu am asistat la prima întrunire a acestora. Oamenii știu foarte bine ce responsabilități au. Vom încerca să excludem orice fel de eroare posibilă", conchide Monica Babuc.

660
Tagurile:
camare de supraveghere, absolvenți, examene, BAC, elevi, Monica Babuc, Chisianu
Tematic
Testele de BAC nu reflectă ceea ce învață copiii la liceu
Scandalos: Elevii moldoveni trebuie să știe la BAC ceea ce nu li s-a predat
Universităţile din Moldova nu vor admite absolvenţi fără diplomă de BAC
BAC 2017: Ce trebuie să facă elevii care nu au susținut examenul
Nu ai susținut BAC-ul? Iată ce trebuie să faci dacă vrei să-ți continui studiile
Ministerul Educaţiei recunoaşte că au fost lacune la verificarea testelor de BAC
Oficial: BAC 2017 - Ministerul Educației scoate la iveală tot adevărul
Incident astăzi la examenul de BAC. Ce au pățit doi elevi
Микрофон в студии радио Sputnik

 „Concertino” speră la vremuri mai bune: Ce planuri au artiștii

23
(reînnoit 13:13 24.11.2020)
Anul 2020 este pe ultima sută de metri, dar artiștii deja au planuri grandioase pentru 2021. Despre proiectele de viitor ale Ansamblului de Acordeonişti „Concertino” am aflat de la conducătorul formației, Eugen Negruță.
 „Concertino” speră la vremuri mai bune: Ce planuri au artiștii

Proiectele Ansamblul de Acordeoniști „Concertino”, la fel ca și ale multor formații și artiști din țara noastră, au avut de mult de suferit din cauza pandemiei COVID-19. Conducătorul și fondatorul Ansamblului, Eugen Negruță, a declarat într-un interviu pentru Sputnik Moldova că, din cele 40 de concerte pe care planificau să le organizeze în Moldova și România din primăvara acestui an, doar patru au fost susținute.

Cu toate acestea, Eugen Negruță a menționat că situația pare să se amelioreze câte puțin în acest domeniu. În ultimele două luni „Concertino” a susținut opt concerte în aer liber, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță.

"A fost o perioadă dificilă pentru toată lumea de la începutul pandemiei. Multe concerte au avut loc online, însă nicio cameră, niciun fel de tehnică performantă nu va înlocui acel fior și energia pe care o simțim și o transmitem spectatorilor. Sperăm la vremuri mai bune", a menționat Eugen Negruță.

Mai mult, Ansamblul de Acordeonişti „Concertino” are planuri mari pentru 2021. Artiștii speră că în luna martie va fi organizat Festivalul Internațional "Mărțișor", vor reîncepe turneele și spectacolele, chiar dacă numărul de spectator va trebui să fie unul limitat.

"Sper că 2021 va fi unul mai bun și se va ameliora situația cu această pandemie. Ne dorim să nu mai sufere lumea, să fim cu toții sănătoși. Suntem optimiști. Ne pregătim chiar și de o lansare de CD și de un spectacol inedit, care nu s-a mai jucat niciodată pe scenele din țara noastră", a conchis el.

De menționat este că în luna octombrie 2020, Ansamblul de Acordeonişti „Concertino” a împlinit 17 ani de la fondare. Cei zece artiști din formație au primit pe parcursul anilor Grand Prix-uri la concursuri internaționale și multe alte premii importante.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

23
Tagurile:
artiști, acordeon
Tematic
Concert online pe timp de carantină: Iată câți oameni au vizionat spectacolul


Загрузка...

Emisiunea „Contrapunct”. Invitat: Roman Chircă

16
(reînnoit 11:18 24.11.2020)
Invitatul emisiunii „Contrapunct” este expertul economic Roman Chircă. Discutăm despre versiunea finală a proiectului politicii bugetar-fiscale pentru anul viitor.

Ministerul finanțelor anunță că a finalizat procesul de consultare publică a proiectului politicii bugetar-fiscale și vamale pentru anul 2021. Documentul urmează să fie aprobat de Guvern și adoptat de Parlament. Ce se va întâmpla în anul viitor cu un șir de taxe pe care statul urmează să le aplice. De ce Guvernul a renunțat la aplicarea unor măsuri de ordin fiscal pentru anul viitor și care sunt taxele la care Executivul renunță să le aplice în anul care vine. La telefon discutăm cu Secretarul de Stat la Ministerul Finațelor, Dorel Noroc.

16


Загрузка...

SUA s-au retras din Acordul Cer Deschis: Care vor fi consecințele

0
(reînnoit 16:48 24.11.2020)
SUA s-au retras oficial din Acordul Cer Deschis. Documentul semnat în anul 1992 și intrat în vigoare în 2002, își propunea consolidarea securității în Europa după Războiul Rece.

Acordul le permite statelor semnatare să efectueze zboruri reciproce de recunoaștere de către aeronave de observație neînarmate, să adune deschis informații cu privire la forțele armate și evenimentele cu caracter militar. Moscova a declarat că regretă retragerea SUA din acord și a subliniat că această decizie dăunează securității regionale și internaționale.

Moscova a comentat retragerea SUA din acordul Cer Deschis>>>

Americanii și-au anunțat intenția de a se retrage din Acordul Cer Deschis în luna mai a acestui an, sub pretextul unor încălcări din partea Rusiei. Moscova respinge aceste acuzații, menționând că SUA au încălcat în mai multe rânduri documentul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
acord, retras, SUA
Tematic
Lavrov, despre situația din jurul Acordului Cer Deschis - detalii


Загрузка...