Italia, Piaţa Capitoliului

SUA şi Europa au păreri opuse despre sancţiunile impuse FR

64
(reînnoit 10:16 14.06.2016)
În timp ce majoritatea europenilor se pronunţă pentru anularea sancţiunilor economice împotriva Rusiei, cei mai mulţi dintre americanii chestionaţi ar vrea ca sancţiunile să fie prelungite.

CHIŞINĂU, 14 iun — Sputnik. Potrivit sondajului Sputnik.Opinii, aproape jumătate dintre europenii chestionaţi — 47% se pronunţă pentru anularea sancţiunilor împotriva Rusiei în iunie 2016. De această părere sunt peste jumătate dintre locuitorii Italiei — 51%, iar în Germania şi Franţa pentru anulare s-au pronunţat respectiv 48% şi 43% din populaţie. În SUA doar 29% dintre americani au pledat pentru anularea sancţiunilor împotriva Rusiei. Datele au fost obţinute în urma sondajului realizat de cunoscuta companie de cercetare Ifop şi compania britanică Populus la comanda Agenţie de presă şi radio Sputnik.

Locuitorii SUA îşi doresc cel mai mult prelungirea sancţiunilor. La întrebarea „sancţiunile impuse Rusiei trebuie anulate sau prelungite în iunie 2016", 42% dintre americani au răspuns că acestea trebuie prelungite. În Germania şi Franţa acest procent a constituit 31% şi 29% respectiv, iar printre italieni această opinie este împărtăşită de doar 27%. Numărul celor care nu şi-au formulat o opinie în privinţa sancţiunilor împotriva Rusiei a constituit 21% în Germania, 22% în Italia, 28% în Franţa şi 29% în SUA.

UE a adoptat sancţiunile economice în privinţa Rusiei în 2014. Ţările UE urmează să ia până la sfârşitul lunii iunie 2016 o decizie definitivă privind prelungirea sancţiunilor.

Sondajul a fost realizat în SUA şi Italia în perioada 15 — 21 aprilie 2016 de importanta companie britanică de cercetare Populus. În Franţa şi Germania sondajul a fost efectuat de una dintre cele mai vechi companii franceze de studiere a opiniei publice, Ifop, de la 14 până la 18 aprilie 2016. La sondaj au participat în total 4010 respondenţi din SUA (1002 persoane), Germania (989), Franţa (1008) şi Italia (1011). Eşantionul reprezintă populaţia ţării pe criterii de gen, vârstă şi geografie. Marja de eroare pe eşantion nu depăşeşte 3,1% cu probabilitatea de 95%.

Sancțiunile împotriva Rusiei
© Sputnik
Sancțiunile împotriva Rusiei

Despre proiectul Sputnik.Opinii (Sputnik.Mnenia)

Proiectul internațional de studiere a opiniei publice a demarat în ianuarie 2015. Partener al proiectului sunt cunoscutele companii de cercetare „Populus", Ifop,şi Forsa. În cadrul proiectului Sputnik.Opinii sunt efectuate cu regularitate sondaje de opinie în țările Europei și în SUA privind cele mai actuale probleme sociale și politice.

Sputnik (sputniknews.com) este o Agenţie de presă și radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogică, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik beneficiază 24 de ore din 24 de ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză.

Puteţi vedea şi alte studii realizate de Sputnik.Opinii:

http://sputniknews.com/trend/sputnik_polls_2016/

64
Tagurile:
Sputnik.Opinii, anulare, sancţiuni, sondaj, Europa, SUA
Tematic
Kremlinul: prelungirea sancțiunilor împotriva Rusiei nu va avea efect pozitiv
Noul proiect SputnikPro

Noul modul SputnikPro în Moldova: Tendințe în presa online și abordarea „fake news”

168
Programul modulului prevede organizarea unor master class-uri cu experți media: “Video, audio, infografică: jucăm după regulile online-ului” sau “Cum să abordăm corect un fake news”.

CHIȘINĂU, 3 dec – Sputnik. Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik invită jurnaliștii, bloggerii, angajații serviciilor de presă și conducătorii instituțiilor media să participe la un nou modul al proiectului educațional SputnikPro, dedicat prezentării multimedia a informației și nuanțelor activității cu știrile false (fake news).

Programul modului prevede prezentarea unui master class “Video, audio, infografică: jucăm după regulile online-ului” al coordonatorilor proiectelor în domeniul online și new media, Mihail Konrad*, și un master class al corespondentului departamentului Economie al Agenției “Rossia Segodnia”, Irina Andreeva* *  – “Cum abordăm corect fake news-ul”.

Evenimentul va avea loc joi, 12 decembrie, ora 11:00, la Centrul de presă multimedia Sputnik Moldova, pe adresa: Chișinău, bd. Ștefan Cel Mare 202, Kentford, etajul 4.

Cei care doresc să participe la eveniment sunt rugați să completeze următorul formular (înregistrarea este deschisă până la data de 10.12.2019).

Participarea la master class este gratuită. Numărul locurilor este limitat (la atingerea numărului maxim de participanți, înregistrarea va fi stopată).

Informațiile suplimentare le puteți obține la numărul de telefon: +373 69 601 349 sau adresa electronica: promo@sputnik.md.

SputnikPro înseamnă o serie de master-class-uri unice ale celor mai buni manageri media și specialiști cu o vastă experiență în presă, fiind singurul program rusesc de asemenea amploare. Proiectul SputnikPro s-a desfășurat deja în 13 state ale lumii: din Armenia până în India, din Grecia până în China. Din martie 2018, la acest proiect au participat peste 2000 de jurnaliști și manager media, specialiști în PR și angajați ai serviciilor de presă, bloggeri, studenți.

Sputnik Молдова a obținut premiat UNESCO
© Sputnik / Miroslav Rotari

Sputnik este una dintre cele mai importante instituții media internaționale care dispune de site-uri în peste 32 de limbi, emisie radio digitală și analogică în limbile rusă, engleză și franceză în peste 90 de orașe ale lumii, aplicații mobile și conturi pe rețelele de socializare. Abonații Sputnik beneficiază, 24 de ore din 24, de știri în limbile engleză, arabă, spaniolă și chineză. Sputnik este accesat de peste 60 de milioane de utilizatori în fiecare lună.

* Coordonatorul proiectelor în domeniul online și new media, Mihail Konrad, și-a început cariera la postul de televiziune RT în anul 2008, unde a parcurs calea de le interpret simultan, până la șefia direcției new media.

Datorită activității echipei sale, în 2013 RT a devenit primul canal TV de știri care a reușit să acumuleze un miliard de vizualizări și un milion de abonați pe YouTube. În 2013 Mihail s-a alăturat echipei postului de televiziune Euronews, unde a coordonat dezvoltarea rețelei de canale de știri și educaționale pe YouTube, în 12 limbi. În decembrie 2013, Euronews a ocupat primul loc printre partenerii media în ceea ce privește audiența pe YouTube. Din 2014 activează la Agenția Internațională de Presă Rossia Segodnia, unde este responsabil de lansarea și dezvoltarea site-urilor, rețelelor de socializare și alte produse online cu brandul Sputnik, în 17 limbi. Supervizează o serie de proiecte de creare și distribuire a conținutului multimedia, video, fotografii, infografică.

** Corespondentul departamentului Economie al agenției Rossia Segodnia, Irina Andreeva a absolvit în 2001 Facultatea de Jurnalism al Universității de Stat din Moscova “Lomonosov”. În același an și-a început activitatea la Agenția RIA Novosti. În timp de 16 ani și-a schimbat în câteva rânduri în mod radical sfera de interese profesionale – de la subiecte sociale, până la cele economice. În ultimii trei ani este specializat în problemele sectorului agrar și macroeconomie

168
Tagurile:
presa, proiect, Sputnik
Tematic
Sputnik Estonia acuză autoritățile estoniene de presiuni
Noutățile Revelionului în 33 de limbi: Bradul Sputnik din GUM - foto


Загрузка...
Educație

Expoziție educațională cu participarea universităților de top din Federația Rusă

122
În perioada 20-21 noiembrie, la Chișinău și Comrat, va avea loc o expoziție educațională, cu participarea mai multor instituții de învățământ superior din Rusia.

CHIȘINĂU, 19 nov - Sputnik. În perioada 20-21 noiembrie, la Chișinău și Comrat, va avea loc o expoziție educațională, cu participarea mai multor instituții de învățământ superior din Moscova, Nijnii Novgorod și Ioșkar-Ola. Elevii și studenții din Moldova vor putea face cunoștință cu programele educaționale universitare și vor primi sfaturi cu privire la admitere de la reprezentanții universităților din Rusia.

Universitățile care vor fi prezentate la expoziție:

1. „Universitatea Tehnică de Stat R.E. Alexeieva” din Nijnii Novgorod;

2. „Universitatea Națională de Cercetare N.I. Lobacevschi” din Nijnii Novgorod;

3. „Universitatea lingvistică de stat N.A. Dobroliubov” din Nijnii Novgorod;

4. „Universitatea de Stat” din Mari El;

5. „Academia Rusă a Economiei Naționale și Administrației Publice” pe lângă președintele Federației Ruse;

6. „Institutul de Tehnologie Electronică” din Moscova.

Locul și ora expoziției:

Chișinău, 20 noiembrie, ora 16:00 – Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM), strada Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni 61, clădirea A.

Comrat, 21 noiembrie, ora 15:00 – Universitatea de Stat din Comrat, strada Galațana 17.

Intrarea este gratuită.

122
Tagurile:
expozitie, universitati, Nijni Novgorod, Moscova, Comrat, Chisinau, Rusia, Moldova
Tematic
Două universități din Moldova în topul celor mai bune din lume – Detalii
Admiterea 2019: Important pentru candidații la admitere în universități


Загрузка...
Bani

În timpul pandemiei, averea primilor zece miliardari ai lumii a crescut enorm

0
(reînnoit 21:05 25.01.2021)
Averea celor mai bogați zece miliardari din lume a crescut cu 540 de miliarde de dolari în timpul pandemiei de coronavirus, arată datele culese de organizația Oxfam.

BRUXELLES, 26 ian – Sputnik, Daniela Porovăţ. Potrivit datelor culese de organizația Oxfam, suma câștigată de primii zece miliardari ai lumii în perioada pandemiei ar fi de ajuns pentru a combate sărăcirea populației, la nivel global, ca urmare a efectelor economice ale pandemiei. De asemenea, ar rămâne bani pentru achiziționarea vaccinurilor împotriva coronavirusului pentru toată lumea.

Lista primilor zece miliardari ale căror averi au crescut imens din martie 2020 și până în prezent, adică în perioada pandemiei, cuprinde nume celebre, precum Jeff Bezos de la Amazon, Elon Musk de la Tesla și Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook.

În același timp, averea însumată a miliardarilor lumii echivalează cu totalul cheltuielilor dispuse de guvernele din G20 pentru redresarea economică.

În acest context, organizația citată cere guvernelor să ia în calcul impozitarea suplimentară a miliardarilor lumii.

Raportul organizației ”Inechitatea în vremea pandemiei” a fost publicat chiar în timp ce liderii lumii se reunesc astăzi online în cadrul primului Forumului Economic Davos ținut virtual.

De asemenea, Oxfam mai arată că măsurile de redresare economică fără precedent adoptate de guverne au dus la o explozie pe piața bursieră, ceea ce a determinat o creștere a averii miliardarilor în timp ce economia reală se confruntă cu cea mai gravă recesiune a secolului.

Din martie până în septembrie 2020, Bezos a câștigat atât de mult încât ar fi putut să le ofere tuturor celor 876.000 de angajați ai companiei Amazon un bonus de 105.000 de dolari și să rămână la fel de bogat pe cât era înainte de pandemia de coronavirus. Prin comparație, cei mai săraci oameni ai lumii ar putea avea nevoie de un deceniu pentru a-și reveni după această criză.

Oxfam mai arată că din cauza pandemiei în jur de 500 de milioane de oameni au ajuns să trăiască în sărăcie, anulând astfel evoluția pozitivă privind declinul sărăciei la nivel global înregistrată în ultimii 20 de ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
pandemie, crescut, miliardari, avere
Tematic
Moldova se va bălăci în sărăcie și în 2021: Cât va dura criza economică


Загрузка...