Кедровская Ирина

SputnikPro te va învăța faci un proiect media care schimbe lumea

57
(reînnoit 15:59 09.09.2020)
Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik continuă seria de sesiuni online în cadrul proiectului educațional SputnikPro.

CHIȘINĂU, 9 sept – Sputnik. Cum să creezi pe Internet un proiect social de succes, cu un număr important de accesări și un auditoriu loial. Despre aceasta va povesti directorul adjunct al Direcției proiectelor de stat al grupului media ”Rossia Segodnia” Irina Kedrovskaia. Webinarul cu participarea expertului va avea loc vineri, 11 septembrie, la ora 13:00. Pentru participarea la modulul SputnikPro vă puteți înregistra aici.

Tema master-classului este: ”Cum să schimbi lumea: de ce și cum sunt create proiectele media social de succes”.Kedrovskaia își va împărtăși experiența în ceea ce privește crearea unui proiect social de succes cu o bună accesare și atragerea unui auditoriu loial, având ca exemplu acțiunea online în susținerea medicilor și voluntarilor ruși, care muncesc cu dăruire de sine pentru sănătatea și viața cetățenilor ruși, ”Vă rugăm, respirați!”.

Irina Kedrovskaia este manager media în domeniul tehnologiilor informaționale. Ea a absolvit Facultatea de Filologie a Universității Pedagogice ”V.I. Lenin” Și-a început activitatea de muncă la ”Nezavisimaia Gazeta”, a lucrat la ziarul ”Izvestia”, la Casa de Edituri Rodionova, RIA Novosti. Actualmente este director adjunct al Direcției proiectelor de internet al grupului media ”Rossia Segodnia”.

Din 2008, desfășoară și o activitate de predare, este implicată activ în activități caritabile. Este responsabilă de proiecte speciale în cadrul Agenției, cum ar fi proiectul caritabil pentru adopție ”Găsește-mă, mamă”, care a fost recunoscut în 2017 cea mai social responsabilă instituție media.

S-a învrednicit de distincții de stat. Proiectele create sub conducerea ei au fost distinse în repetate rânduri cu premii – Premiul Runet, Timpul inovațiilor, Mass-media anului în viziunea Uniunii Jurnaliștilor și altele.

SputnikPro și-a inaugurat ”sezonul online” la mijlocul lunii martie. În cadrul sesiunilor este discutat specificul activității în condițiile pandemiei de coronavirus, instrumentele analizei-web și drepturile de autor, participanții sunt învățați cum să verifice informația în cazul unor teme de specializare îngustă, pentru a nu se încurca singur și a nu oferi o informație confuză utilizatorilor, cum să obții vizualizări, dar să eviți ”cancanul”.

Participanții își pot trimite reciproc comunicate în chat și își pot împărtăși opiniile în timp real.

SputnikPro este un proiect al Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik destinat jurnaliștilor, studenților de la instituțiile de profil, angajaților serviciilor de presă și managerilor media, fiind orientat spre schimbul de experiență și dezvoltarea relațiilor profesionale cu colegii de peste hotare.

Moderatori ai modulelor proiectului sunt atât conducătorii departamentelor Sputnik, cât și alți cunoascuți jurnaliști și experți. Din martie 2018, master-classuri și seminare ale le SputnikPro au avut loc deja în 22 de țări ale lumii: Din Moldova până în India, din Grecia până ți China.

Din martie 2018, la acest proiect au participat peste 3000 de jurnaliști și manager media, specialiști în PR și angajați ai serviciilor de presă, bloggeri, studenți, din peste 80 de state ale lumii. Urmăriți noutățile din cadrul proiectului pe pagina noastră de Facebook.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

57
Tagurile:
proiect, SputnikPro
Tematic
Webinar SputnikPro: Cum să ilustrezi materialele și să nu ajungi în instanță
Webinar SputnikPro: Cum să reînvii poveștile despre război pe paginile mass-media
Ploi în capitală

SputnikPro: Cum scriem despre problemele orașului și obținem trafic și referințe

19
Un nou webinar în cadrul proiectului educațional SputnikPro va avea loc vineri, 2 octombrie, la ora 13:00.

CHIȘINĂU, 1 oct – Sputnik. În cursul master-class-ului, Olga Nabatnikova, șefa redacției Știri Imobiliare a AIP Rossiya Segodnya, va explica cum să scrieți despre problemele urbane pentru a obține trafic și a nu intra în conflict cu autoritățile.

Nabatnikova lucrează în calitate de știristă din 2005: a lucrat corespondent la agenția de știri Interfax și editor executiv la RIA Novosti. Din 2014, ea se află la conducerea redacției Știri Imobiliare la AIP.

Birou
© Sputnik / Сергей Мамонтов

Cei care doresc să participe la seminarul web trebuie să completeze formularul.

Participarea la master-class este gratuită, dar numărul de locuri este limitat.

Pentru informații suplimentare despre proiectul SputnikPro, puteți contacta producătorul agenției de știri și radio Sputnik Moldova Eugene Pascar (tel. +37379900003 în Viber, Whatsapp, Telegram) sau prin e-mail: e.pascari@sputniknews.com.

SputnikPro este un proiect al Agenției Internaționale de Presă și Radio Sputnik destinat jurnaliștilor, studenților de la instituțiile de profil, angajaților serviciilor de presă și managerilor media, fiind orientat spre schimbul de experiență și dezvoltarea relațiilor profesionale cu colegii de peste hotare.

Moderatori ai modulelor proiectului sunt atât conducătorii departamentelor Sputnik, cât și alți cunoscuți jurnaliști și experți. Din martie 2018, master-class-uri și seminare ale le SputnikPro au avut loc deja în 22 de țări ale lumii: Din Moldova până în India, din Grecia până în China.

Din martie 2018, la acest proiect au participat peste 3000 de jurnaliști și manageri media, specialiști în PR și angajați ai serviciilor de presă, bloggeri, studenți, din peste 80 de state ale lumii.

Sputnik este una dintre cele mai importante instituții media internaționale care dispune de site-uri în peste 32 de limbi, emisie radio digitală și analogică în limbile rusă, engleză și franceză în peste 90 de orașe ale lumii, aplicații mobile și conturi pe rețelele de socializare. Abonații Sputnik beneficiază, 24 de ore din 24, de știri în limbile engleză, arabă, spaniolă și chineză şi farsi. Sputnik este accesat de peste 80 de milioane de utilizatori în fiecare lună, numărul total al abonaţilor pe reţelele de socializare Sputnik depăşeşte 20 de milioane.

În 24 de centre redacţionale din întreaga lume, de la Bișkek până la Chişinău, şi de la Beijing până la Montevideo activează peste o mie de persoane de zeci de naţionalităţi. Sputnik este parte a grupului media ”Rossya Segodnia”. Oficiul central se află la Moscova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

19
Tagurile:
SputnikPro
Тема:
SputnikPro — proiect educațional internațional
Tematic
SputnikPro s-a învrednicit de premiu IPRA Golden World Awards


Загрузка...
Birou

SputnikPro: Optimizarea SEO a site-ului de știri

53
(reînnoit 12:55 17.09.2020)
Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik continuă seria sesiunilor online în cadrul proiectului educațional SputnikPro.

CHIȘINĂU, 17 sept – Sputnik. Vineri, 18 septembrie, la ora 13:00, în cadrul proiectului SputnikPro va avea loc webinarul cu tema: ”Optimizarea redacțională SEO a site-ului de știri”. Pentru participarea la modulul SputnikPro vă puteți înregistra aici.

Conducătorul Centrului Tehnologii Internet al grupului media ”Rossia Segodnia”, Alexei Filipovski, va explica ce trebuie făcut pentru ca articolele să ajungă în sistemele de căutare mai repede, cum să scrii pentru a avea mai mult trafic în sistemele de căutare și ce trebuie să știe despre SEO redactorii și tehnicienii.

Филипповский Алексей
© Sputnik /
Alexei Filipovski

Alexei Filipovski și-a început cariera la Compania de Stat de Televiziune și Radio din Rusia (ВГТРК): a fost redactor, iar apoi șef al departamentului internațional ”Vesti”. Din 2016 activează în cadrul grupului media  ”Rossia Segodnia”, inițial fiind responsabil pentru direcția SMM pe site-ul  Ria.ru – sursa de știri numărul unu în cadrul ”Runet” (aproximativ 4,5 milioane de vizitatori unici pe zi), iar apoi a preluat conducerea echipei de producție a acestuia. În 2018, sub conducerea lui Alexei a avut loc relansarea sute-ului: acum sursa media se adaptează la cerințele vizitatorului și îi permite să urmărească concomitent diverse subiecte prin intermediul unui sistem comod de widget-uri și chat-uri. Alexei Filipovski predă cursul ”Jurnalistica digitală” pentru studenții de la Universitatea de Stat din Moscova.

Руководитель центра интернет-технологий МИА Россия сегодня Алексей Филипповский
© Sputnik / Юлия Калинина
Alexei Filipovski

SputnikPro și-a inaugurat ”sezonul online” la mijlocul lunii martie. În cadrul sesiunilor este discutat specificul activității în condițiile pandemiei de coronavirus, instrumentele analizei-web și drepturile de autor, participanții sunt învățați cum să verifice informația în cazul unor teme de specializare îngustă, pentru a nu se încurca singur și a nu oferi o informație confuză utilizatorilor, cum să obții vizualizări, dar să eviți ”cancanul”.

Participanții își pot trimite reciproc comunicate în chat și își pot împărtăși impresiile în timp real.

SputnikPro este un proiect al Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik destinat jurnaliștilor, studenților de la instituțiile de profil, angajaților serviciilor de presă și managerilor media, fiind orientat spre schimbul de experiență și dezvoltarea relațiilor profesionale cu colegii de peste hotare.

Moderatori ai modulelor proiectului sunt atât conducătorii departamentelor Sputnik, cât și alți cunoscuți jurnaliști și experți. Din martie 2018, master-classuri și seminare ale le SputnikPro au avut loc deja în 22 de țări ale lumii: Din Moldova până în India, din Grecia până ți China.

Din martie 2018, la acest proiect au participat peste 3000 de jurnaliști și manager media, specialiști în PR și angajați ai serviciilor de presă, bloggeri, studenți, din peste 80 de state ale lumii.

Sputnik este una dintre cele mai importante instituții media internaționale care dispune de site-uri în peste 32 de limbi, emisie radio digitală și analogică în limbile rusă, engleză și franceză în peste 90 de orașe ale lumii, aplicații mobile și conturi pe rețelele de socializare. Abonații Sputnik beneficiază, 24 de ore din 24, de știri în limbile engleză, arabă, spaniolă și chineză şi farsi. Sputnik este accesat de peste 80 de milioane de utilizatori în fiecare lună, numărul total al abonaţilor pe reţelele de socializare Sputnik depăşeşte  20 de milioane.

În 24 de centre redacţionale din întreaga lume, de la Bishkek până la Chişinău, şi de la Beijing până la Montevideo activează peste o mie de persoane de zeci de naţionalităţi. Sputnik este parte a grupului media ”Rossya Segodnia”. Oficiul central se află la Moscova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

53
Tagurile:
proiect, SputnikPro
Tematic
SputnikPro s-a învrednicit de premiu IPRA Golden World Awards
Speakerul webinarului SputnikPro împărtășește secretele proiectelor media de succes


Загрузка...
Ursula von der Leyen

UE pedepsește Londra: infringement împotriva Marii Britanii

0
(reînnoit 21:58 01.10.2020)
Comisia Europeană a lansat procedura de infringement împotriva Marii Britanii cu privire la noua lege britanică privind piaţa internă, semn că epoca post-Brexit este încă plină de necunoscute.

BRUXELLES, 1 oct - Sputnik. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat astăzi lansarea procedurii de infringement împotriva Marii Britanii, în conformitate cu prevederile Acordului de retragere. Penalizarea Londrei are legătură cu noua lege britanică privind piaţa internă.

”În această dimineaţă, Comisia a decis să trimită o scrisoare de notificare oficială guvernului Regatului Unit. Acesta este prima etapă într-o procedură de infringement. Acest proiect de lege este prin natura sa o încălcare a obligaţiei de bună credinţă incluse în Acordul de retragere”, a anunțat Ursula von der Leyen.

Marea Britanie beneficiază acum de un termen de 30 de zile pentru a răspunde scrisorii Comisiei Europene.

În urmă cu trei săptămâni, Comisia Europeană a dat termen Regatului Unit până la finalul lunii septembrie pentru a retrage proiectul de lege ce repune în discuţie angajamentele asumate de Londra în cadrul Brexitului, care a adus ''atingere gravă încrederii'', subliniind că Uniunea Europeană nu va ezita să se adreseze justiţiei.

Legea privind piaţa internă îi conferă premierului Boris Johnson puterea de a anula o prevedere din Acordul de retragere care i-ar impune provinciei Irlanda de Nord reguli vamale diferite de restul Regatului Unit în perioada post-Brexit.

Regatul Unit a părăsit oficial Uniunea Europeană la 31 ianuarie, la câteva zile după semnarea Acordului de retragere care includea condiţiile despărţirii.

Ţara a intrat de atunci într-o perioadă de tranziţie, până la 31 decembrie 2020, timp în care va continua să aplice regulile europene. Bruxellesul şi Londra profită de acest lucru pentru a negocia un acord privind viitoarea lor relaţie, în special legătura comercială, cu speranţa că ar putea intra în vigoare la 1 ianuarie 2021. În cazul absenţei unui asemenea acord, viitoarea relaţie comercială dintre UE şi Regatul Unit va fi guvernată de regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Marea Britanie, Londra, UE
Tematic
Crimă şocantă la Londra: Adolescent înjunghiat mortal în plină zi


Загрузка...