Sputnik Moldova

Sputnik lansează un nou concurs pentru jurnaliștii din Moldova - detalii

179
(reînnoit 12:26 01.05.2020)
Sputnik lansează un nou concurs pentru tinerii jurnaliști din Republica Moldova - Iată despre ce este vorba.

CHIȘINĂU, 1 mai, Serviciu de presă Sputnik. Agenția internațională de știri și radio Sputnik Moldova, în parteneriat cu Comisia Națională a Moldovei pentru UNESCO și cu Reprezentanța Rossotrudnicestvo în Republica Moldova, anunță demararea primirii lucrărilor pentru cea de-a cincea competiție națională pentru tinerii jurnaliști ”Perspectiva 2020”. Tema principală a competiției din acest an este "75 de ani de la Marea Victorie! Noi ținem minte! Noi suntem mândri!".

Președintele juriului, șefa Sputnik Moldova, Marina Perekreostova: ”În acest an, lumea întreagă marchează o sărbătoare semnificativă - cea de-a 75-a aniversare a Victoriei. Sputnik îi invită pe tinerii jurnaliști să vorbească despre rolul eroic al locuitorilor Moldovei, soldații armatei sovietice în eliberarea țării de ocupația nazistă. Ne așteptăm să primim de la participanți povești reale de viață ale veteranilor din Al Doilea Război Mondial care trăiesc în țară sau sunt de baștină din Moldova, povești despre date memorabile, locuri de glorie militară, complexe memoriale. Este foarte important ca toți concurenții să-și exprime viziunea personale despre oamenii și evenimentele din acea vreme”.

Conform regulamentului, competiția include cinci nominalizări - ”Cea mai bună recenzie sau articol de analiză”, ”Cel mai bun interviu”, ”Cea mai bună fotografie”, ”Cel mai bun videoclip” și ”Cel mai bun podcast radio”.

Cetățenii Republicii Moldova cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani și cei care studiază jurnalismul la instituțiile de învățământ din țară (inclusiv din Transnistria) și/sau lucrează în domeniul jurnalismului la organizații și întreprinderi din Moldova, precum și bloggeri independenți, foto și video jurnaliști.

Cererea de participare și materialul de autor trebuie trimis înainte de 30 septembrie 2020 la adresa de e-mail konkurs@sputnik.md. Formularul de cerere pentru participarea la competiție poate fi descărcat pe site-ul Agenției. Lucrările în limbile rusă și moldovenească sunt acceptate pentru participare la proiect.

Câștigătorii concursului vor fi determinați în două runde. Pe parcursul primei runde, o evaluare a participanților va fi făcută de un juriu competent, care a inclus experți de top din țară. În a doua rundă, activitatea participanților la concurs va fi evaluată de către utilizatorii de internet prin votarea pe site-ul web Sputnik Moldova. Fondul de premiere al competiției din 2020 va fi de 1800, 1300 și 1000 de lei pentru primul, al doilea și al treilea loc, la fiecare nominalizare. De asemenea, este oferit un premiu special al juriului în valoare de 1000 lei. Ceremonia de premiere a finaliștilor concursului va avea loc la Centrul de presă Sputnik Moldova, la sfârșitul anului 2020.

Competiția națională pentru tinerii jurnaliști ”Perspectiva” a fost înființată de Agenția de Presă și Radio Sputnik Moldova în anul 2015. Scopul concursului este de a atrage atenția publicului asupra sarcinilor jurnalismului modern și de a-i sprijini pe tinerii autori în dorința lor de cizelare profesională. Juriul este format din: șeful Sputnik Moldova, președintele juriului, Marina Perekreostova; Conferenţiar universitar, Departamentul de Radio și Televiziune al Universității de Stat din Moldova Boris Parfentiev; Coordonatorul proiectului TV Teleradio-Moldova, Ludmila Barbu; Rectorul Universității Slave din Republica Moldova Tatiana Mleciko; Producătorul NTV-Moldova Elena Levitskaya Pakhomova; Directorul Reprezentanței Naționale a MIRK MIR în Moldova, Stanislav Vîjga; directorul postului de televiziune RTR-Moldova, Evgeni Sergeev; redactorul-șef al ziarului „Komsomolskaya Pravda în Moldova” Serghei Ciurikov; directorul general adjunct al postului de radio "Poli Disc - Novoe Radio" Andrei Kovalenko; directorul general al grupului de companii DIXI Media Dan Lozovan; fotoreporterul Igor Vzorov.

Sputnik Moldova și-a început activitatea în țară în 2015. Agenția include un portal informațional în limbile moldovenească și rusă, post de radio și un centru de presă multimedia dotat cu echipament performant. Portalul de știri Sputnik Moldova se află pe primul loc printre mass-media pe internet din țară în privința numărului de vizitatori unici*.

Sputnik Moldova este parte a Agenției Internaționale de Presă și Radio cu filiale multimedia în zeci de țări ale lumii. Sputnik dispune de site-uri în peste 32 de limbi, emisie radio digitală și analogică în circa 90 de orașe ale lumii, aplicații mobile și conturi pe rețelele de socializare. Abonații Sputnik beneficiază de știri în limbile engleză, arabă, chineză și farsi, 24 de ore din 24. * Potrivit datelor agenției internaționale de cercetare online Gemius.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

179
Tagurile:
perspectiva, sputnik
Тема:
Concurs Național al tinerilor jurnaliști "Perspectiva" (7)
Tematic
Aniversarea a 75-a a Victoriei: cum va participa la eveniment regiunea transnistreană
Sputnik începe primirea lucrărilor pentru concursul „Perspectiva”
Maria Butina

Maria Butina - webinar despre drepturile jurnaliștilor

34
Activista civică Maria Butina, învinuită de complot împotriva SUA, care a revenit în Rusia acum un an, va susține un webinar pentru jurnaliștii ruși și străini cu tema: ”Cum să-ți aperi drepturile dacă ești jurnalist?”

CHIȘINĂU, 26 oct - Sputnik. Seminarul web va avea loc vineri, 30 octombrie, la ora 12.00, ora Chișinăului, ca parte a proiectului SputnikPro al Agenției Internaționale de Presă și Radio Sputnik. În cadrul masterclass-ului, Maria Butina va răspunde la cele mai interesante întrebări adresate de participanți.

Cei care doresc să participe la seminarul web trebuie să completeze formularul.

Participarea la master-class este gratuită, dar numărul de locuri este limitat.

Прилет Марии Бутиной в Москву
© Sputnik / Виталий Белоусов
Maria Butina la Moscova

Pentru informații suplimentare despre proiectul SputnikPro, puteți contacta producătorul agenției de știri și radio Sputnik Moldova Evgheni Pascar (tel. +37379900003 în Viber, Whatsapp, Telegram) sau prin e-mail: e.pascari@sputniknews.com.

SputnikPro este un proiect al Agenției Internaționale de Presă și Radio Sputnik destinat jurnaliștilor, studenților de la instituțiile de profil, angajaților serviciilor de presă și managerilor media, fiind orientat spre schimbul de experiență și dezvoltarea relațiilor profesionale cu colegii de peste hotare.

Moderatori ai modulelor proiectului sunt atât conducătorii departamentelor Sputnik, cât și alți cunoscuți jurnaliști și experți. Din martie 2018, master-class-uri și seminare ale SputnikPro au avut loc deja în 22 de țări ale lumii: Din Moldova până în India, din Grecia până în China.

Maria Butina a ajuns la Moscova
© Sputnik / Виталий Белоусов

Din martie 2018, la acest proiect au participat peste 3000 de jurnaliști și manageri media, specialiști în PR și angajați ai serviciilor de presă, bloggeri, studenți, din peste 80 de state ale lumii.

Sputnik este una dintre cele mai importante instituții media internaționale care dispune de site-uri în peste 32 de limbi, emisie radio digitală și analogică în limbile rusă, engleză și franceză în peste 90 de orașe ale lumii, aplicații mobile și conturi pe rețelele de socializare. Abonații Sputnik beneficiază, 24 de ore din 24, de știri în limbile engleză, arabă, spaniolă și chineză şi farsi. Sputnik este accesat de peste 80 de milioane de utilizatori în fiecare lună, numărul total al abonaţilor pe reţelele de socializare Sputnik depăşeşte 20 de milioane.

În 24 de centre redacţionale din întreaga lume, de la Bișkek până la Chişinău, şi de la Beijing până la Montevideo, activează peste o mie de persoane ce reprezintă zeci de naţionalităţi. Sputnik este parte a grupului media ”Rossya Segodnia”. Oficiul central se află la Moscova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

34
Tagurile:
Maria Butina, SputnikPro
Тема:
SputnikPro — proiect educațional internațional
Tematic
Închisoarea americană este un adevărat infern – Butina a povestit despre detenția în SUA


Загрузка...
Oameni în oraș

SputnikPro: Cum scrii despre economia orașului și a regiunii

50
Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik continuă seria de sesiuni online ale programului educațional SputnikPro. Vineri, 16 octombrie, la ora 13.00, va avea loc următorul webinar cu tema „Cum să scrii despre economia orașului și a regiunii”.

CHIȘINĂU, 15 oct - Sputnik. Șeful-adjunct al redacției economice a RIA Novosti, Irina ANDREEVA, va vorbi în cadrul master-class-ului despre nodul în care poate fi trezit interesul cititorului față de știrile economice și își va împărtăși din experiența de scriere a acestora.

Cei care doresc să participe la seminarul web trebuie să completeze formularul.

Participarea la master-class este gratuită, dar numărul de locuri este limitat

Pentru informații suplimentare despre proiectul SputnikPro, puteți contacta producătorul agenției de știri și radio Sputnik Moldova Evgheni Pascar (tel. +37379900003 în Viber, Whatsapp, Telegram) sau prin e-mail: e.pascari@sputniknews.com.

SputnikPro este un proiect al Agenției Internaționale de Presă și Radio Sputnik destinat jurnaliștilor, studenților de la instituțiile de profil, angajaților serviciilor de presă și managerilor media, fiind orientat spre schimbul de experiență și dezvoltarea relațiilor profesionale cu colegii de peste hotare.

Moderatori ai modulelor proiectului sunt atât conducătorii departamentelor Sputnik, cât și alți cunoscuți jurnaliști și experți. Din martie 2018, master-class-uri și seminare ale SputnikPro au avut loc deja în 22 de țări ale lumii: Din Moldova până în India, din Grecia până în China.

Din martie 2018, la acest proiect au participat peste 3000 de jurnaliști și manageri media, specialiști în PR și angajați ai serviciilor de presă, bloggeri, studenți, din peste 80 de state ale lumii.

Sputnik este una dintre cele mai importante instituții media internaționale care dispune de site-uri în peste 32 de limbi, emisie radio digitală și analogică în limbile rusă, engleză și franceză în peste 90 de orașe ale lumii, aplicații mobile și conturi pe rețelele de socializare. Abonații Sputnik beneficiază, 24 de ore din 24, de știri în limbile engleză, arabă, spaniolă și chineză şi farsi. Sputnik este accesat de peste 80 de milioane de utilizatori în fiecare lună, numărul total al abonaţilor pe reţelele de socializare Sputnik depăşeşte 20 de milioane.

În 24 de centre redacţionale din întreaga lume, de la Bișkek până la Chişinău, şi de la Beijing până la Montevideo, activează peste o mie de persoane ce reprezintă zeci de naţionalităţi. Sputnik este parte a grupului media ”Rossya Segodnia”. Oficiul central se află la Moscova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

 

50
Tagurile:
SputnikPro
Тема:
SputnikPro — proiect educațional internațional
Tematic
SputnikPro te va învăța să faci un proiect media care să schimbe lumea
SputnikPro: Optimizarea SEO a site-ului de știri


Загрузка...
Comisia Electorală Centrală

Când va oferi CEC informații despre rezultatul alegerilor

0
(reînnoit 19:02 28.10.2020)
Modul în care cetățenii vor fi informați pe 1 noiembrie despre mersul votării și rezultatele alegerilor prezidențiale a fost precizat astăzi de Comisia Electorală Centrală.

CHIȘINĂU, 28 oct – Sputnik. Comisia Electorală Centrală (CEC) a precizat astăzi modul în care va furniza informația despre mersul votării și rezultatele scrutinului prezidențial în ziua de duminică, 1 noiembrie 2020.

CEC anunță că în ziua alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova vor fi difuzate informaţii de interes public și vor fi organizate briefinguri cu participarea membrilor Comisiei Electorale Centrale conform următorului orar:

-          ora 08:00;

-          ora 12:00;

-          ora 15:00;

-          ora 18:00;

-          ora 22:00.

Prin intermediul unei aplicații disponibile pe pagina-web a instituției www.cec.md sau în pagină separată, la fel ca la scrutinele anterioare, va fi posibilă vizualizarea prezenței la vot pe parcursul zilei alegerilor, dar și informații despre rezultatele preliminare ale scrutinului după închiderea secțiilor de votare.

CEC menționează că, din motive de securitate, linkul către această aplicație va deveni activ în dimineața zilei alegerilor.

Luni, 2 noiembrie, la ora 9:00, mass-media va fi invitată la un briefing, în cadrul căruia vor fi prezentate rezultatele preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale.

La necesitate, vor fi organizate suplimentar briefing-uri, în sala de ședințe a Comisiei Electorale Centrale, și emise comunicate de presă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
rezultate alegeri, CEC
Tematic
CEC a încheiat acreditarea observatorilor la alegeri
CEC: Programul secțiilor de peste hotare ar putea fi prelungit
CEC a decis câte buletine de vot vor fi tipărite pentru scrutin


Загрузка...