Arborarea stindardului Armatei Roșii deasupra Reichstagului - reconstrucție în format VR

Webinar SputnikPro: Cum reînvii poveștile despre război pe paginile mass-media

106
(reînnoit 13:08 22.04.2020)
Experții SputnikPro vă vor spune cum să creați materiale despre Marele Război pentru Apărarea Patriei pe baza faptelor puțin cunoscute și a cadrelor unice de filmare documentară în colaborare cu cititorii.

CHIȘINĂU, 22 apr - Sputnik. Agenția de Presă și Radio Sputnik International continuă seria de sesiuni online ale programului educațional SputnikPro. Vineri, 24 aprilie, la ora 13:00, va avea loc un webinar pe tema ”Cum să faci un proiect special sau o serie de materiale interesante cu prilejul Zilei Victoriei și să fie altfel decât în fiecare an”.

Reprezentanții agenției își prezintă cele mai bune proiecte, fac schimb de experiență cu participanții la webinar în pregătirea materialelor și ilustrații foto despre Marele Război pentru Apărarea Patriei. Experții invitați vă vor spune cum să creați materiale pe baza faptelor puțin cunoscute și a cadrelor unice de filmare documentară în colaborare cu cititorii în proiecte despre Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Jurnaliștii, bloggerii, ofițerii de presă și directorii media sunt invitați să participe la sesiunile online. Pentru cei care doresc să participe la webinar, vă rugăm să completați formularul (participarea la master class este gratuită, dar numărul de locuri este limitat). Un e-mail va fi trimis participanților înregistrați, indicând modul de accesare a sesiunii online (cu aproximativ o oră înainte de începerea webinarului).

Informații suplimentare pot fi obținute la telefon: +373 69 601 349, promo@sputnik.md.

SputnikPro reprezintă o serie de master-class-uri unice ale celor mai buni manageri media și specialiști cu o vastă experiență în presă, fiind singurul program rusesc de asemenea amploare. Proiectul SputnikPro s-a desfășurat deja în 13 state ale lumii: din Armenia până în India, din Grecia până în China. Din martie 2018, la acest proiect au participat peste 2000 de jurnaliști și manager media, specialiști în PR și angajați ai serviciilor de presă, bloggeri, studenți, din peste 80 de state ale lumii.

Urmăriți noutățile noastre pe pagina noastră de Facebook.

Sputnik este una dintre cele mai importante instituții media internaționale care dispune de site-uri în peste 32 de limbi, emisie radio digitală și analogică în limbile rusă, engleză și franceză în peste 90 de orașe ale lumii, aplicații mobile și conturi pe rețelele de socializare. Abonații Sputnik beneficiază, 24 de ore din 24, de știri în limbile engleză, arabă, spaniolă și chineză. Sputnik este accesat de peste 60 de milioane de utilizatori în fiecare lună.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

 

106
Tagurile:
mass.media, Ziua Victoriei, SputnikPro
Тема:
SputnikPro — proiect educațional internațional (16)
Tematic
Prima sesiune online SputnikPro: Cum să scriem corect și viral despre coronavirus
Webinar SputnikPro: Cum să scriem despre sport și să facem trafic
Oameni în oraș

SputnikPro: Cum scrii despre economia orașului și a regiunii

35
Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik continuă seria de sesiuni online ale programului educațional SputnikPro. Vineri, 16 octombrie, la ora 13.00, va avea loc următorul webinar cu tema „Cum să scrii despre economia orașului și a regiunii”.

CHIȘINĂU, 15 oct - Sputnik. Șeful-adjunct al redacției economice a RIA Novosti, Irina ANDREEVA, va vorbi în cadrul master-class-ului despre nodul în care poate fi trezit interesul cititorului față de știrile economice și își va împărtăși din experiența de scriere a acestora.

Cei care doresc să participe la seminarul web trebuie să completeze formularul.

Participarea la master-class este gratuită, dar numărul de locuri este limitat

Pentru informații suplimentare despre proiectul SputnikPro, puteți contacta producătorul agenției de știri și radio Sputnik Moldova Evgheni Pascar (tel. +37379900003 în Viber, Whatsapp, Telegram) sau prin e-mail: e.pascari@sputniknews.com.

SputnikPro este un proiect al Agenției Internaționale de Presă și Radio Sputnik destinat jurnaliștilor, studenților de la instituțiile de profil, angajaților serviciilor de presă și managerilor media, fiind orientat spre schimbul de experiență și dezvoltarea relațiilor profesionale cu colegii de peste hotare.

Moderatori ai modulelor proiectului sunt atât conducătorii departamentelor Sputnik, cât și alți cunoscuți jurnaliști și experți. Din martie 2018, master-class-uri și seminare ale SputnikPro au avut loc deja în 22 de țări ale lumii: Din Moldova până în India, din Grecia până în China.

Din martie 2018, la acest proiect au participat peste 3000 de jurnaliști și manageri media, specialiști în PR și angajați ai serviciilor de presă, bloggeri, studenți, din peste 80 de state ale lumii.

Sputnik este una dintre cele mai importante instituții media internaționale care dispune de site-uri în peste 32 de limbi, emisie radio digitală și analogică în limbile rusă, engleză și franceză în peste 90 de orașe ale lumii, aplicații mobile și conturi pe rețelele de socializare. Abonații Sputnik beneficiază, 24 de ore din 24, de știri în limbile engleză, arabă, spaniolă și chineză şi farsi. Sputnik este accesat de peste 80 de milioane de utilizatori în fiecare lună, numărul total al abonaţilor pe reţelele de socializare Sputnik depăşeşte 20 de milioane.

În 24 de centre redacţionale din întreaga lume, de la Bișkek până la Chişinău, şi de la Beijing până la Montevideo, activează peste o mie de persoane ce reprezintă zeci de naţionalităţi. Sputnik este parte a grupului media ”Rossya Segodnia”. Oficiul central se află la Moscova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

 

35
Tagurile:
SputnikPro
Тема:
SputnikPro — proiect educațional internațional (16)
Tematic
SputnikPro te va învăța să faci un proiect media care să schimbe lumea
SputnikPro: Optimizarea SEO a site-ului de știri


Загрузка...
Dmitri Pucikov (Goblin)

„Goblin” va explica la SputnikPro cum creezi conținut viral pe YouTube

23
Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik continuă seria de sesiuni online în cadrul proiectului educațional SputnikPro.

CHIȘINĂU, 6 oct - Sputnik. Vineri, 9 octombrie, la ora 13:00, se va desfășura webinarul cu tema „Cum să creezi conținut viral pe Youtube”, pentru jurnaliști, ofițeri de presă, studenți și bloggeri.

În cadrul master-class-ului, publicistul, traducătorul de filme și jocuri video, creatorul de jocuri pe calculator, precum și deținătorul butonului auriu YouTube Dmitri Pucikov (Goblin) va răspunde la cele mai actuale întrebări despre lansarea și promovarea canalelor YouTube. În plus, el va împărtăși experiența sa de succes. Pentru participare la webinar trebuie să accesați link-ul

SputnikPro și-a inaugurat ”sezonul online” la mijlocul lunii martie. În cadrul sesiunilor este discutat specificul activității în condițiile pandemiei de coronavirus, instrumentele analizei-web și drepturile de autor, participanții sunt învățați cum să verifice informația în cazul unor teme de specializare îngustă, pentru a nu se încurca singur și a nu oferi o informație confuză utilizatorilor, cum să obții vizualizări, dar să eviți ”cancanul”.

Participanții își pot trimite reciproc comunicate în chat și își pot împărtăși impresiile în timp real.

SputnikPro este un proiect al Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik destinat jurnaliștilor, studenților de la instituțiile de profil, angajaților serviciilor de presă și managerilor media, fiind orientat spre schimbul de experiență și dezvoltarea relațiilor profesionale cu colegii de peste hotare.

Moderatori ai modulelor proiectului sunt atât conducătorii departamentelor Sputnik, cât și alți cunoscuți jurnaliști și experți. Din martie 2018, master-class-uri și seminare ale SputnikPro au avut loc deja în 22 de țări ale lumii: Din Moldova până în India, din Grecia până în China.

Birou
© Sputnik / Сергей Мамонтов

Din martie 2018, la acest proiect au participat peste 3000 de jurnaliști și manageri media, specialiști în PR și angajați ai serviciilor de presă, bloggeri, studenți, din peste 80 de state ale lumii. Urmăriți noutățile proiectului pe pagina noastră de Facebook.

Sputnik este una dintre cele mai importante instituții media internaționale care dispune de site-uri în peste 32 de limbi, emisie radio digitală și analogică în limbile rusă, engleză și franceză în peste 90 de orașe ale lumii, aplicații mobile și conturi pe rețelele de socializare. Abonații Sputnik beneficiază, 24 de ore din 24, de știri în limbile engleză, arabă, spaniolă și chineză şi farsi.

Sputnik este accesat de peste 80 de milioane de utilizatori în fiecare lună, numărul total al abonaţilor pe reţelele de socializare Sputnik depăşeşte 20 de milioane.

În 24 de centre redacţionale din întreaga lume, de la Bișkek până la Chişinău, şi de la Beijing până la Montevideo activează peste o mie de persoane de zeci de naţionalităţi. Sputnik este parte a grupului media ”Rossya Segodnia”. Oficiul central se află la Moscova. Informații despre speaker.

Informații despre speaker

Dmitri Pucikov (Goblin) este fost ofițer de urmărire penală, publicist și traducător de filme și jocuri video străine și creator de jocuri pe computer. Este cunoscut în mediul online drept „Goblin”, fondator al site-ului „Tupichok Goblina”, creator al seriilor de clipuri video intitulate „Sinij Fil”, „Opergamer”, „Razvedopros”.

Traducerile filmelor lui Guy Ritchie și ale lui Quentin Tarantino realizate de Goblin sunt considerate „etalon”.

Traducerile parodice ale filmelor „Stăpânului inelelor”, „Războiului stelelor” și „Matrix” aveau inițial caracter umoristic. 

Timp de trei ani a fost membru al Consiliului Ministerului Culturii al Federației Ruse. Este deținător al butonului auriu YouTube. Canalul său are 2 milioane de abonați. Este autorul poveștii fantastice „Sanitarii subteranelor”, pe baza căreia a fost creat un joc pe computer cu același nume, care a fost recunoscut ca fiind cel mai bun joc rus din 2006. A publicat o serie de cărți politice și istorice bazate pe videoclipuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

23
Tagurile:
youtube, SputnikPro
Tematic
Un film realizat de reporterul Sputnik va fi prezentat la festivalul de film de la Moscova


Загрузка...
Vlad Plahotniuc

Epopeea extradării: Încă o țară în care s-ar afla Plahotniuc

55
După ce a primit confirmare din partea Turciei că Vlad Plahotniuc se află pe teritoriul acestei țări, procurorul general spune că a interpelat încă două țări cărora le-a solicitat extrădarea fostului lider democrat.

CHIȘINĂU, 22 oct - Sputnik. Procurorul general Aleksandr Stoianoglo a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că Turcia nu a răspuns încă solicitării de extrădare a lui Vlad Plahotniuc, chiar dacă a fost confirmat oficial că acesta se află pe teritoriul său. Cu toate acestea, au fost făcute interpelări către alte două țări. Una a răspuns că fostul președinte al PDM nu i-a traversat frontierele, iar alta nu a reacționat încă la solicitarea Procuraturii Generale. 

„Până acum noi nu am primit niciun răspuns din partea autorităților turce, dar pot să vă spun prima dată astăzi că în afară de Turcia, Procuratura Generală a expediat cerere de extrădare a domnului Plahotniuc posibil și din Republica Cipru și din Arabia Saudită. Până acum avem numai răspunsul din Arabia Saudită că domnul Plahotniuc nu a traversat hotarele Arabiei Saudite. Suntem în așteptare”, a declarat procurorul general. 

Amintim că pe 29 septembrie Procuratura Generală a confirmat că a primit o notificare oficială din partea autorităților de resort din Turcia, prin care a fost anunțată că Vlad Plahotniuc a intrat în această țară pe 10 septembrie.

În aceste condiții, procurorul-șef al Republicii Moldova Alexandr Stoianoglo a semnat o cerere prin care a solicitat Procuraturii Turciei extrădarea fostului lider democrat, pentru a fi tras la răspundere penală. 

Vlad Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pe trei capete de acuzare. Este vorba de crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Anterior s-a aflat că Vlad Plahotniuc se află în SUA, iar în luna iunie a anului curent Procuratura Generală a Republicii Moldova a expediat autorităților competente ale Statelor Unite ale Americii setul de acte cu solicitarea de extrădare a lui.

La începutul acestei luni, Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova a confirmat că Vlad Plahotniuc nu se mai poate întoarce în SUA.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

55
Tagurile:
Vlad Plahotniuc, extrădare, Procuratura Generală
Tematic
Cum influențează Plahotniuc situația din Moldova


Загрузка...