Флаги Молдовы и России

Rusia și Moldova: Agenda politică - 2020

437
(reînnoit 10:26 24.12.2019)
Marți, 24 decembrie, la ora 10:30 în centrul de presă Sputnik MOldova va avea loc o conferință de presă în format video Moscova-Bacu-Chișinău-Tbilisi cu participarea senatorului rus Andrei Klimov.

Reprezentantul Consiliului Federației Ruse pentru Afaceri Externe, președintele Comisiei provizorii a Consiliului Federației privind protejarea suveranității statului și prevenirea interferențelor în afacerile interne ale Federației Ruse, Andrei Klimov, în cadrul unei conferințe de presă va comenta problemele aflate pe agenda internațională, relațiile parlamentare bilaterale și potențialul relațiilor în contextul de politică Externă a Rusiei.

Reprezentanții presei din moldova și experții vor avea posibilitatea să-i adreseze întrebări ce țin de actualitatea relațiilor moldo-ruse.

Acreditare:
E-mail: presscentre@sputnik.md

Conferința se va desfășura la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova, pe adresa: bd. Ștefan cel Mare, 202, et. 4.

437
Tagurile:
2020, Moldova, Rusia, moldo-ruse
Тема:
Relațiile moldo-ruse - o nouă etapă (66)
casă de locuit

De ce a crescut impozitul imobiliar în Chișinău: Primarul Ceban a explicat pentru Sputnik

204
(reînnoit 20:45 11.06.2021)
Primarul Capitalei Ion Ceban a fost invitatul de astăzi al platformei de dialog de la Centrul de presă Sputnik Moldova.

CHIȘINĂU, 11 iun - Sputnik. Edilul-șef susține că impozitul imobiliar a crescut pentru că a fost făcută o reevaluare a bunurilor imobile. 

„Când Consiliul Municipal Chișinău a luat această decizie a considerat că imobilele sunt subevaluate de 3-4 ori. O evaluare nu s-a făcut din 2004. Cadastrul oricum va face acest lucru”, a precizat Ion Ceban în cadrul Centrului de presă Sputnik Moldova. 

Primarul a menționat însă că există categorii de persoane care vor beneficia de scutiri în acest sens. 

„Pensionarii pur și simplu au primit aceste facturi. Direcția Taxe în regim manual se ocupă cu fiecare în particular și sunt mii de reevaluări în acest sens. Altfel nu putem”, a mai spus edilul-șef. 

Amintim că locuitorii Chișinăului s-au pomenit că pe facturile care au venit pentru impozitul imobiliar în luna mai au fost trecute sume care sunt de două ori mai mari decât în anul trecut.

În plus, a fost anulată reducerea de 15 la sută pentru cei care achitau suma totală a impozitului până în data de 30 iunie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

204
Tagurile:
Chișinău, imobiliare, impozit
Tematic
Primarul Capitalei, Ion Ceban, este invitatul săptămânii în Centrului de Presă Sputnik


Загрузка...
Ion Ceban

Vor zbura capete la Primăria Chișinău? La cine s-a referit primarul Ion Ceban

187
(reînnoit 14:06 11.06.2021)
Primarul Chișinăului Ion Ceban susține că pretorii sectoarelor Capitalei ar trebui să primească note de apreciere din partea cetățenilor, iar cei care vor fi descalificați ar putea fi demiși.

CHIȘINĂU, 11 iun - Sputnik. Primarul Capitalei Ion Ceban a fost invitatul de astăzi al platformei de dialog de la Centrul de presă Sputnik Moldova. Edilul-șef a vorbit despre proiectele de infrastructură în derulare și a remarcat că întâmpină dificultăți în ceea ce privește colaborarea cu unii pretori.

„Noi trebuie să avem în teren permanent echipe de supraveghere tehnică. Ei uite că încă nu sunt obișnuiți oamenii să lucreze. Am avut situații că Apă-Canal nu coordona cu transportul. Și tot așa”, a spus primarul la Centrul de presă Sputnik Moldova

În context, Ceban a declarat că acești funcționari ar trebui să fie demiși dacă nu fac față sarcinilor care stau în fața lor. 

„Ar fi bine să facem un concurs ca oamenii să le dea apreciere cum sunt în teren organizate lucrurile. Și atunci oamenii să spună, pentru că oamenii simt cel mai bine ce se întâmplă în teren”, a remarcat primarul. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

187
Tagurile:
Primăria Chişinău, primar, Ion Ceban


Загрузка...
Vila La Grange unde are loc întâlnirea dintre Putin și Biden

Presa a aflat cine va participa la întâlnirea în format extins a summitului de la Geneva

0
(reînnoit 14:54 16.06.2021)
SNN a aflat componența participanților din partea americană la întâlnirea în format extins din cadrul summitului președinților Rusie și SUA la Geneva.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. CNN a anunțat cine va participa la reuniunea extinsă din partea americană, la summitul președinților Risiei și SUA, Vladimir Putin și Joe Biden.

Vladimir Putin și Joe Biden
© AP Photo / Alexander Zemlianichenko

Astfel, potrivit postului TV, printre participanți vor fi secretarul de stat Anthony Blinken, secretarul de stat adjunct pentru afaceri politice Victoria Nuland, ambasadorul SUA în Rusia John Sullivan, directorul principal pentru Rusia al Consiliul Național de Securitate Eric Green și consilierul președintelui pentru Securitatea națională Jake Sullivan.

După cum a subliniat CNN, Biden se pregătește intens pentru summit de câteva săptămâni.

Se știe că din delegația rusă fac parte consilierul președintelui Iurii Ușakov, ministrului Afacerilor Externe Serghei Lavrov, purtătorul de cuvânt al șefului statului Dmitri Peskov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite Anatoli Antonov, șeful Statului Major General Valeri Gherasimov și viceministrul Afacerilor Externe Serghei Reabkov. De asemenea, au fost invitați: șeful adjunct al administrației prezidențiale Dmitri Kozak și reprezentantul special al președintelui pentru Siria Aleksandr Lavrentiev.

Întâlnirea liderilor Rusiei și SUA are loc astăzi, la Villa La Grange de la Geneva.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Biden, Putin, summit
Tematic
LIVE - Avionul lui Putin a aterizat la Geneva, unde se va întâlni cu Biden
Pompeo a criticat refuzul lui Biden de a avea o conferința de presă comună cu Putin


Загрузка...