Domnișoare, primăvară, Chișinău

Procesele demografice: Ce se întâmplă în Moldova

233
(reînnoit 17:29 16.07.2019)
Miercuri, 17 iulie, ora 14.00, la centrul de presă Sputnik Moldova va avea loc conferința de presă cu tema: „Statistica demografică și rolul acesteia în elaborarea politicii socioeconomice”.

Cu prilejul Zilei Mondiale a Populației, directorul Biroului Național de Statistică, Vitali Valkov, a prezentat datele precizate privind numărul populației Republicii Moldova. Munca specialiștilor pentru corectarea numărului populației țării pe anii 2014 – 2018 s-a desfășurat cu sprijinul biroului elvețian pentru colaborare în cadrul proiectului ONU „Consolidarea sistemului de statistică național”.

Publicarea datelor au provocat diferite interpretări în presă. Care este adevăratul tablou demografic din ultimii ani în Moldova? Mai multe detalii vor fi oferite de:

- Olga GAGAUZ, vicedirector științific al Institutului Național de Cercetări Economice, colaborator științific principal al Centrului de Cercetări Demografice;

- Vladimir ODNOSTALKO, deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Acreditare:

E-mail: presscentre@sputnik.md

Conferința de presă se va desfășura la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova, pe adresa: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 202, et. 4.

233
Tagurile:
conferință de presă, Moldova, Demografie
Tematic
Igor Dodon și Brian Brown, despre problema demografică și rolul familiei în societate


Загрузка...