Briefing

Forumul economic moldo-rus: Noi orizonturi de cooperare

248
(reînnoit 13:28 26.08.2018)
Marți, 28 august, ora 11:00, centrul de presă Sputnik Moldova va găzdui Forumul Economic Moldo-Rus în format de videoconferință Chișinău - Moscova. La forum va participa Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate: agenda, programul, participanții și spicherii, dar și rezultatele scontate ale Forumului Economic Moldo-Rus 2018 (FEMR 2018). Participanții la videoconferință vor discuta și despre posibilitatea cooperării între companiile rusești și moldovenești în domeniul agriculturii, vinificației, turismului, industriei și altor sectoare economice.

„În 2017, fluxul net de investiții străine directe în economia Moldovei s-a ridicat la circa 200 de milioane de dolari SUA. FEMR 2018 ar putea da un impuls pentru un flux semnificativ de capital rusesc, crearea de societăți mixte și revenirea Rusiei pe poziția de lider în clasamentul investitorilor străini în Moldova. În același timp, dezvoltarea relațiilor economice poate servi drept suport pentru stabilirea relațiilor politice”- a declarat co-președintele comitetului de organizare „Business Rusia și MREF”, Andrei Nazarov.

Vor participa:

La Chișinău:

— Președintele Republicii Moldova, Igor DODON;
— co-presedintele Organizatiei Obștești ruse "Delovaia Rossiia", Andrei NAZAROV.

La Moscova:

— reprezentantul special al președintelui Federație Ruse pentru protecția drepturilor antreprenorilor, Boris TITOV;
— președintele organizației obștești din Rusia "Opora Rosii", Alexandr KALININ.

Acreditarea este obligatorie! Jurnaliștii vor putea fi prezenți doar în baza unei legitimații.

E-mail: presscentre@sputnik.md

Tel.: 079900003.

Conferința se va desfășura la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova, pe adresa: bd. Ștefan cel Mare, 202, et. 4.

Referință: Forumul Economic Moldo-Rus (FEMR) este un eveniment internațional de afaceri în cadrul căruia participanții discută despre dezvoltarea cooperării comercial-economice între cele două țări. Primul FEMR va avea loc în perioada 20-22 septembrie 2018.

248
Tagurile:
centru de presa, international, forum, economie, Sputnik Moldova, Igor Dodon, Moldova, Rusia
Tematic
Eveniment istoric: Țările din bazinul caspic vor crea un forum economic

LIVE: Andrian Candu, despre decizia finală a PRO cu privire la Guvern

224
(reînnoit 10:46 05.02.2021)
Înaintarea Nataliei Gavriliță la șefia guvernului, ca tentativă de provocare a dizolvării parlamentului

Urmăriți live o rundă de dezbateri, probleme și soluții - lideril PRO Moldova, Andrian Candu, va răspunde la întrebări esențiale cu privire la șansele Nataliei Gavriliță de deveni premier, precum și despre implicațiile eventualelor alegeri parlamentare anticipate. Vom discuta și despre rolul și scopul lui Andrian Candu în politica Moldovenească.

224


Загрузка...
Парламент Республики Молдова

Natalia Gavrilița, ca mijloc de provocare a dizolvării Parlamentului

231
(reînnoit 10:04 05.02.2021)
În centrul de presă al Agenției Sputnik Moldova va avea loc o rundă de discuții privind șansele Nataliei Gavriliță de a obține votul de încredere al Parlamentului în vederea instituirii unui nou guvern și perspectiva alegerilor parlamentare anticipate.

CHIȘINĂU, 5 feb – Sputnik. Vineri, începând cu ora 11.00, în centrul de presă al Agenției Sputnik Moldova, va participa la o discuție deputatul Andrian Candu, fost președinte al Parlamentului.

Principalele subiecte de discuție sunt șansele Nataliei Gavriliță de a obține votul de încredere al Parlamentului pentru cabinetul pe care ea îl va propune și pentru programul său de guvernare. De asemenea, va fi analizată perspectiva alegerilor anticipate și implicațiile unui astfel de scenariu.

Evenimentul va fi difuzat live pe rețelele de socializare și pe site-ul Sputnik Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

231
Tagurile:
presă, centrul


Загрузка...
Serghei Lavrov

Moscova îi solicită administrației Biden reafirme inadmisibilitatea războiului nuclear

18
(reînnoit 22:17 24.02.2021)
Șeful diplomației ruse susține reafirmarea inadmisibilității războiului nuclear dintre Moscova și Washington. Potrivit acestuia, această propunere a fost adresată Statelor Unite pe 4 februarie.

BUCUREŞTI, 25 feb – Sputnik, Doina Crainic. Miercuri, într-o sesiune virtuală a Conferinței privind dezarmarea, susţinută la Geneva, Sergei Lavrov a declarat că, în timpul unei conversații telefonice din 4 februarie cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a propus reafirmarea angajamentului din partea Rusiei și a Statelor Unite cu privire la inadmisibilitatea războiului nuclear.

„Susținem în mod ferm reafirmarea formulării fundamentale de către Rusia și Statele Unite, precum și de către alți membri din cadrul celor cinci puteri nucleare, că nu pot exista câștigători într-un război nuclear și că nu ar trebui declanșat niciodată”, a spus şedul diplomaţiei ruse, reamintind despre propunerea sa către secretarul de stat al SUA.

Ministrul rus de Externe a menționat că asigurarea restricției în contextul denunțării Tratatului privind eliminarea rachetelor cu rază medie și scurtă de acţiune (INF) a rămas o problemă prioritară.

„Propunerea noastră rămâne în vigoare: nu vom desfășura astfel de rachete terestre în regiuni în care nu vor fi desfăşurate aceleași dispozitive americane. Facem apel la țările NATO să ia măsuri reciproce similare. Propunerile noastre specifice privind măsurile de verificare reciprocă sunt cunoscute”, a adăugat ministrul, citat de Sputnik France.

O propunere deja făcută de Rusia

Anterior, Rusia i-a propus în mod repetat Washingtonului reafirmarea, în calitate de mari puteri nucleare, a tezei afirmate de Gorbaciov şi Reagan potrivit căreia războiul nuclear nu trebuie declanşat niciodată și că nu pot exista câștigători, dar administrația Trump nu a răspuns propunerii.

În 1985, acest concept de război nuclear care exclude noțiunea de învingător a fost aprobat de către președintele URSS de atunci Mihail Gorbaciov și de omologul său american, Ronald Reagan.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

18
Tagurile:
Washington, război nuclear, Joe Biden, Lavrov, Moscova
Tematic
Zaharova: Manevrele SUA în Marea Neagră amenință pacea și stabilitatea
SUA au transferat bombardiere strategice în Norvegia


Загрузка...