Tăierea stejarilor seculari din pădurea de lângă orașul Strășeni

Ce se întâmplă cu pădurile din Moldova

347
(reînnoit 16:14 19.03.2018)
Marți, 20 martie, ora 12:00, la centrul de presă Sputnik Moldova, va avea loc conferința de presă cu tema: „Starea pădurilor din Moldova și a spațiilor verzi din Chișinău”.

Pe 21 martie este marcată Ziua Internațională a Pădurilor. Protecția pădurilor este astăzi una dintre cele mai importante probleme ecologice pentru toate țările din lume. În ultimii ani tendințele de despădurire a Terrei trezește îngrijorarea nu doar a ecologilor, ci și a întregii comunități internaționale.

În topul statelor europene, Republica Moldova se numără printre țările cu cele mai mici suprafețe împădurite. În Chișinău se observă o tăiere masivă masă a spațiilor verzi, fapt ce agravează starea ecologică a orașului, care și așa este una foarte critică. În cadrul conferinței se va discuta despre starea pădurilor din Moldova și a zonelor verzi din Chișinău. Vor participa:

— Dumitru GALUPA, directorul Întreprinderii de Stat „Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice";

— Dumitru ARION, președintele Asociației Obștești „Viitorul Verde";

— Aurel LOZAN, expert independent.

Acreditare:

E-mail: presscentre@sputnik.md

Tel.: 079900003.

Conferința se va desfășura la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova.
Adresa: Bd. Ștefan cel Mare, 202, et. 4.

347
Tagurile:
Spații verzi, păduri, conferință de presă, Ziua Internațională a Pădurilor, Asociația Obștească „Viitorul Verde", Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice, Aurel LOZAN, Dumitru GALUPA, Dumitru ARION, Chișinău


Загрузка...