Elevi, examene, gimnaziu, școală

Copiii și societatea: cum protejăm tânăra generație

39
(reînnoit 14:57 21.11.2017)
Miercuri, 22 noiembrie, ora 10.00, la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova va avea loc o videoconferință consacrată Zilei Internaționale a Copilului

În orice societate, copiii și adolescenții reprezintă cea mai vulnerabilă categorie a populației. În condițiile actuale, interesele și drepturile acestora sunt deseori încălcate. Despre abuzul asupra copiilor, problemele ce țin de orfani, adopție și tutelă, problema avorturilor, vor vorbi specialiștii în domeniu.

La Chișinău:
—  Maia BĂNĂRESCU, avocat al poporului pentru drepturile copilului.
La Minsk:
— Elena IAROȘEVICI, conducătorul proiectului educațional „Pentru viață, moralitate și valori familiale", Fundația Preacuvioasei Efrosinia Poloțkaia.
La Bișkek:

— Mumir Namikovici MAMEDZADE, vicedirectorul Fondului pentru copii al ONU (UNICEF) în Kârgâzstan.

Acreditare:

E-mail: presscentre@sputnik.md
Тel.: 079900003.
Conferința se va desfășura la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova pe adresa: bd. Ștefan cel Mare, 202, et. 4.

39
Tagurile:
tutelă, adopție, orfani, drepturile copilului, videoconferință, Zilua Internațională a Copilului, Mumir Namikovici MAMEDZADE, Elena IAROȘEVICI, Maia BĂNĂRESCU, Bișkek, Minsk, Chișinău
Tematic
Alarmant! Aproape 500 de copii din Moldova au fugit de acasă în ultimele 9 luni
Ce riscă părinții din Moldova care își abuzează copiii
Ceremonia de premiere a învingătorilor Concursului ”Perspectiva”

Concursul de jurnalism ”Perspectiva”: Internauții aleg câștigătorii

24
Agenția Internațională de Știri și Radio Sputnik Moldova anunță că a rămas mai puțin de o săptămână până la încheierea votului online pentru cea mai bună lucrare în cadrul celei de-a cincea ediții a Concursului Național a tinerilor Jurnaliști "Perspectiva".

CHIȘINĂU, 23 nov - Sputnik. Au mai rămas doar câteva zile în care se poate vota pentru cele mai bune lucrări, în opinia publicului de pe Internet, în cadrul celei de-a cincea ediții a Concursului Național al Tinerilor Jurnaliști „Perspctiva”. Conform Regulamentului competiției organizate de Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik Moldova, se va putea vota până la ora 12.00 (fus orar GMT + 2) a zilei de 26 noiembrie 2020.

Orice utilizator de internet poate participa la votare, alegând lucrările care îi plac. Pentru a vota pentru o anumită lucrare, utilizatorul de Internet trebuie să facă clic pe butonul „Apreciază” (imaginea unui deget mare ridicat), care se află direct sub lucrarea postată pe site.

Anul acesta, 29 de cereri ale tinerilor jurnaliști din țară au fost depuse pentru participarea la concurs, la patru nominalizări - „Cea mai bună recenzie sau articol analitic”, „Cel mai bun interviu”, „Cea mai bună fotografie” și „Cel mai bun videoclip”. Tema principală a competiției din acest an este "75 de ani de la Marea victorie! Noi nu uităm! Noi ne mândrim!" Aceasta presupune reflectarea unor istorii reale ale veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei care sunt originari din Moldova, prezentarea informațiilor despre evenimentelor și locurile de glorie militară, despre complexele memoriale, precum și o percepție personală a importanței istorice a evenimentelor din acea vreme.

Câștigătorii concursului sunt apreciați în două etape. În cadrul primei etape, lucrările sunt selectate de un juriu competent din care fac parte cei mai buni experți media din țară. În etapa a doua, lucrările car au trecut de prima etapă sunt apreciate în cadrul votului pe site-ul Sputnik Moldova. Fondul de premiere al competiției din 2020 va fi de 1800, 1300 și 1000 de lei pentru primul, al doilea și al treilea loc, la fiecare nominalizare. De asemenea, este oferit un premiu special al juriului, în valoare de 1000 lei. Ceremonia de premiere a finaliștilor concursului va avea loc la Centrul de presă Sputnik Moldova, la sfârșitul anului 2020.

Competiția națională pentru tinerii jurnaliști ”Perspectiva” a fost înființată de Agenția de Presă și Radio Sputnik Moldova în anul 2015.

Scopul concursului este de a atrage atenția publicului asupra sarcinilor jurnalismului modern și de a-i sprijini pe tinerii autori în dorința lor de perfecționare profesională. Juriul este constituit din: șeful Sputnik Moldova, președintele juriului Marina Perekrestova; Conferenţiar universitar, Departamentul Radio și Televiziune al Universității de Stat din Moldova. Boris Parfentiev; Coordonatorul proiectului TV Teleradio-Moldova Ludmila Barbu; Rectorul Universității Slave din Republica Moldova Tatiana Mleciko; Producătorul NTV-Moldova Elena Levitskaya Pakhomova; Directorul Reprezentanței Naționale a MTRK MIR în Moldova, Stanislav Vîjga; directorul postului de televiziune RTR-Moldova, Evgeni Sergeev; redactorul-șef al ziarului „Komsomolskaya Pravda în Moldova” Serghei Ciurikov; directorul general adjunct al postului de radio "Poli Disc - Novoe Radio" Andrei Kovalenko; directorul general al grupului de companii DIXI Media Dan Lozovan; fotoreporterul Igor Vzorov.

Sputnik Moldova și-a început activitatea în țară în 2015. Agenția include un portal informațional în limbile moldovenească și rusă, post de radio și un centru de presă multimedia dotat cu echipament performant. Portalul de știri Sputnik Moldova se află pe primul loc printre mass-media pe internet din țară în privința numărului de vizitatori unici.

Sputnik Moldova este parte a Agenției Internaționale de Presă și Radio. 

Sputnik este una dintre cele mai mari instituții de presă internaționale care reunește site-uri multimedia de internet în 33 de limbi, emisie radio analogică și digitală în peste 90 de orașe din întreaga lume. Fluxurile de știri ale Sputnik oferă informații publicațiilor de top din întreaga lume, în permanență, în engleză, arabă, spaniolă, chineză și farsi. Audiența resurselor informaționale Sputnik este de peste 80 de milioane de vizitatori lunari, numărul total de abonați pe rețelele sociale ale Sputnik depășind 20 de milioane. Peste o mie de oameni de zeci de naționalități lucrează în 24 de centre editoriale din întreaga lume, de la Bișkek la Chișinău și de la Beijing la Montevideo. Sputnik face parte din grupul media Russia Today. Sediul central al Sputnik este situat la Moscova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

24
Tagurile:
sputnik, Perspectiva
Тема:
Concurs Național al tinerilor jurnaliști "Perspectiva"
Tematic
Regulament privind desfșurarea celui de-al V-lea Concurs „Perspectiva”


Загрузка...
Bogdan Țîrdea continuă să dezvăluie secretele ONG-urilor

Țîrdea continuă dezvăluie secretele ONG-urilor

198
Joi, 5 noiembrie, la ora 12:00, va avea loc o conferință de presă în cadrul Centrului de presă Sputnik Moldova cu tema: ”Bogdan Țîrdea continuă să dezvăluie secretele ONG-urilor din Moldova”.

CHIȘINĂU, 4 noiembrie - Sputnik. La sfârșitul lunii octombrie, deputatul Parlamentului Republicii Moldova Bogdan Țîrdea și-a prezentat noua sa carte despre activitățile organizațiilor non-profit (neguvernamentale) din Moldova, finanțate de Occident, inclusiv SUA și UE.

Informațiile furnizate au provocat o mare rezonanță în mass-media și social media, unde au fost discutate cu patos. Unii reprezentanți ai organizațiilor non-profit și mass-media, care primesc finanțare de la fundații internaționale, s-au grăbit să-l acuze pe autorul cărții de calomniei împotriva societății civile, publicând o scrisoare deschisă.

Luând în considerare interesul publicului pentru informațiile despre activitățile acestor organizații non-profit, Bogdan Țîrdea va susține o conferință de presă, în care va prezenta informații suplimentare despre problema examinată în cartea sa.

Evenimentul va fi difuzat în limba rusă pe site-ul și paginile Sputnik Moldova pe rețelele de socializare Facebook, ОK.ru, precum și pe YouTube.

Întrebările pe care vreți să le adresați vorbitorului le puteți expedia producătorului centrului de presă Sputnik Moldova Evgheni Pascari la numărul +37379900003 în Viber, Whatsapp, Telegram sau prin e-mail: e.pascari@sputniknews.com.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

198
Tagurile:
dezvaluit, ONG, Bogdan Țîrdea
Tematic
Noua lege privind ONG-urile, în vigoare - ce a fost schimbat în legislație
Decizie de ultimă oră a Înaltei Curți cu privire la ONG-uri


Загрузка...
Pavel Filip

De ce Pavel Filip se grăbește să-i critice pe Igor Dodon și Ion Chicu

0
(reînnoit 13:24 24.11.2020)
Președintele Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, a ținut astăzi un briefing de presă în care a venit cu critici clare la adresa actualei guvernări a Partidului Socialiștilor, a președintelui în exercițiu, Igor Dodon, și a Guvernului în frunte cu Ion Chicu.

CHIȘINĂU, 24 nov - Sputnik. Pavel Filip și-a început discursul în fața camerelor de luat vederi cu constatarea că oamenii nu respectă restricțiile impuse de autorități pe timp de pandemie și că acțiunile întreprinse de acestea sunt absolut ineficiente, de unde și numărul mare de infectați în fiecare zi.

"Este adevărat că oamenii nu respectă restricțiile, dar e la fel e adevărat că oamenii nu pot respecta restricții pe care nu le cunosc. Oamenii nu pot respecta regulile dacă cei care le încalcă, fie ei și demnitari de stat, nu sunt sancționați", a declarat Pavel Filip.

O aluzie cât se poate de clară la nunta fiului premierului Ion Chicu, jucată la o celebră vinărie din Codrii Moldovei, pe 28 august, în pofida restricțiilor aflate în vigoare atunci, dar și acum.

O altă chestiune pe care le-o impută democraților foștilor colegi de guvernare este mitingul organizat de socialiști în susținerea lui Igor Dodon în vinerea de dinaintea turului doi al alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie.

Și anume Pavel Filip a cerut ca poliția și forțele de ordine să asigure respectarea acestor restricțiilor pe timp de pandemie.

"În tot orașul nu am văzut niciun polițist care să sancționeze pe cineva pentru că nu poartă mască, nu respectă distanța sau pentru că organizează mitinguri și adunări. Legea e lege și trebuie respectată de toți, inclusiv de demnitari", a declarat Pavel Filip.

Este evident că Partidul Democrat din Moldova se grăbește să se distanțeze Partidul Socialiștilor, cu care a coguvernat aproape un an, și de președintele în exercițiu, Igor Dodon, proces pe care l-a demarat imediat după turul întâi al alegerilor prezidențiale, când s-a văzut că Dodon ar putea să piardă alegerile în fața lui Sandu.

Este interesant să observăm că democrații îi critică acum pe socialiști, când nu mai fac parte din majoritatea parlamentară, inclusiv pentru păcate săvârșite în perioada în care guvernau împreună.

Și aceste critici se vor înteți cu atât mai mult, cu cât va crește șansa anunțării alegerilor parlamentare anticipate. PDM s-a retras de la guvernare pentru că are speranța că, făcând opoziție, ar avea mai mari șanse să intre din nou în Parlament, deși sondajele nu-i dau nicio șansă nici în cazul alegerilor parlamentare ordinare, nici a celor anticipate.

îFii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Igor Dodon, Ion Chicu, Pavel Filip, Partidul Democrat


Загрузка...