Studenți

27.09: Cele mai bune universități din Rusia pentru cetățenii Moldovei

113
(reînnoit 11:58 28.09.2016)
Marți, 27 septembrie, ora 13.00, la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova a avut loc conferința de presă în format videoconferință Moscova – Beijing – Baku – Chișinău, cu tema: „Cele mai bune universități din Rusia: alege-o pe a ta”.

Anual, Rusia invită 15 mii de studenți străini să-și face studiile gratuit în instituții de învățământ superior. Candidații la studii de peste hotare, care s-au înregistrat pe portalul www.russia.study și care au fost selectați prin concurs în țara lor, pot opta pentru una dintre cele 6 universități propuse de Rusia. Vă va facilita alegerea sursa interactivă „Cele mai bune universități din Rusia: alege-o pe a ta", care a fost prezentată în cadrul conferinței de presă. Sistemul interactiv a fost elaborată în cadrul proiectului „Navigatorul social" al AIȘ „Rossia segodnea" cu participarea agenției de presă Sputnik și suportul „Rossotrudnicestvo", având ca scop să ofere informații în 12 limbi cu privire la universitățile ruse pentru cetățenii străini. Cât de competitiv este la ora actuală învățământul superior din Rusia pe arena internațională? În ce constau principalele priorități și deficienţe ale universităților și programelor ruseşti, din punctul de vedere al cetățenilor străini? La toate acestea, dar și la alte întrebări au răspuns spicherii în cadrul conferinței de presă.

Au participat:

La Moscova:

—  Liubov GLEBOVA — director „Rossotrudnicestvo";

—  Ludmila OGORODOVA —  viceministrul Educației și Științei din Federația Rusă;

—  Adu Iao NIKEZ - președintele Asociației Studenților Străini din Rusia;

—  rectori ai universităților ruse de prestigiu;

—  reprezentanți ai ambasadelor țărilor străine în Rusia.

La Chișinău:

—  Mihail DAVÂDOV - președintele reprezentanței „Rossotrudnicestvo" în Republica Moldova.

 La Baku, Beijing:

—  Reprezentanți ai ambasadelor ruse și ai reprezentanțelor din străinătate ale „Rossotrudnicestvo".

Moderator:

—  Natalia TIURINA — conducătorul proiectului „Navigatorul social".

 Acreditare:

E-mail.: presscentre@sputnik.md

Tel.: 079900003.

 Conferința se va desfășura la centrul de presă Sputnik Moldova.

Adresa: bd. Ștefan cel Mare, 202, et. 4.

113
Tagurile:
studenți străini, universități ruse, centrul de presă, videoconferință, videoconferință, Chișinău
Tematic
Sputnik a lansat sistemul interactiv de navigare pentru studii în Rusia
Alexandru Slusari

Anticipate sau un Guvern de tranziție: Ce spune Slusari

487
(reînnoit 21:38 24.12.2020)
Vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari consideră că există câteva scenarii politice odată cu intrarea în funcție a noului Președinte - fie alegeri anticipate, fie un guvern de tranziție, iar în ambele scenarii sunt plusuri și minusuri.
Anticipate sau un Guvern de tranziție-Ce spune Slusari

Vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari spune că la ora actuală sunt două scenarii politice - fie sunt declanșate procedurile constituționale pentru alegeri anticipate parlamentare, fie este instituit un guvern de tranziție care va avea de rezolvat câteva probleme stringente, inclusiv organizarea corectă și democratică a alegerilor parlamentare.

„Platforma DA este pregătită pentru orice scenariu. Ambele din ele au și plusuri și minusuri. În cazul unui eventual guvern de tranziție va fi necesară deblocarea relațiilor cu organismele financiare internaționale, dar și rezolvarea unor probleme interne, cum este cea a agricultorilor. Vom vedea dacă doamna Sandu dorește acest lucru și dacă există probabilitatea de a institui un astfel de Guvern în cadrul Parlamentului”, a spus Slusari.

Deputatul mai spune că, în cazul în care se va opta pentru alegeri parlamentare anticipate, va apărea întrebarea cine le va organiza, iar interimatul Guvernului ar putea dura jumătate de an.

Premierul Ion Chicu
© Photo : Guvernul Republicii Moldova

„Până la organizarea alegerilor anticipate nu vom avea un Guvern funcțional aproape 6 luni, rămâne la latitudinea doamnei Președinte să decidă, inclisiv să propună un candidat pentru funcția de premier pentru că nu cred că în actualul Parlament va apărea vreo coaliție formalizată cu semnătura a 51 de deputați. Așteptăm consultările de luni dintre fracțiunile parlamentare și președinte. Repet, riscul unui Guvern interimar este că țara nu va fi guvernată 6 luni de zile, iar probleme avem destule”, a punctat Alexandru Slusari.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, invită luni, 28 decembrie, fracțiunile parlamentare la consultări, asta după ce șeful statului a avut o întâlnire cu prim-ministrul în exercițiu, Ion Chicu, la care au fost discutate problemele cu care se confruntă țara. Ion Chicu a mai declarat că interimatul funcției de prim-ministru va fi asigurat până la 31 decembrie curent. De asemenea, până la această dată, vor asigura interimatul funcției și câțiva miniștri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

487
Tagurile:
premier interimar, Demisia Guvernului, Alegeri parlamentare anticipate
Tematic
Ce urmează după demisia Guvernului: Ce spune Constituția
Maia Sandu cheamă la consultări fracțiunile parlamentare


Загрузка...
SputnikPro: proiecte speciale de Revelion 2021

SputnikPro: Proiecte speciale de Revelion 2021

65
Vineri, 27 noiembrie, la ora 12:00, va avea loc un webinar sub forma unei mari ședințe de planificare, la care jurnaliștii vor putea vorbi despre proiectele lor speciale de Anul Nou în condiții de carantină.

CHIȘINĂU, 25 nov - Sputnik. Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik continuă seria de sesiuni online ale programului educațional SputnikPro. Vineri, 27 noiembrie, la ora 12.00, va avea loc un webinar în formatul unei mari ședințe de planificare - jurnaliștii vor putea să-și împărtășească experiența și ideile despre modul în care au profitat de carantină pentru a capta atenția publicului, a agenților de publicitate, dar vor putea vorbi și despre proiectele lor speciale de Anul Nou.

Cei care doresc să participe la seminarul web trebuie să completeze formularul.

Participarea la master-class este gratuită, dar numărul de locuri este limitat.

Pentru informații suplimentare despre proiectul SputnikPro, puteți contacta producătorul Agenției de Presă și Radio Sputnik Moldova Eugen Pascari (tel. +37379900003 în Viber, Whatsapp, Telegram) sau prin e-mail e.pascari@sputniknews.com.

SputnikPro este un proiect al Agenției Internaționale de Presă și Radio Sputnik destinat jurnaliștilor, studenților de la instituțiile de profil, angajaților serviciilor de presă și managerilor media, fiind orientat spre schimbul de experiență și dezvoltarea relațiilor profesionale cu colegii de peste hotare.

Moderatori ai modulelor proiectului sunt atât conducătorii departamentelor Sputnik, cât și alți cunoscuți jurnaliști și experți. Din martie 2018, master-class-uri și seminare ale SputnikPro au avut loc deja în 22 de țări ale lumii: Din Moldova până în India, din Grecia până în China.

Din martie 2018, la acest proiect au participat peste 3000 de jurnaliști și manageri media, specialiști în PR și angajați ai serviciilor de presă, bloggeri, studenți, din peste 80 de state ale lumii.

Sputnik este una dintre cele mai importante instituții media internaționale care dispune de site-uri în peste 32 de limbi, emisie radio digitală și analogică în limbile rusă, engleză și franceză în peste 90 de orașe ale lumii, aplicații mobile și conturi pe rețelele de socializare. Abonații Sputnik beneficiază, 24 de ore din 24, de știri în limbile engleză, arabă, spaniolă și chineză şi farsi. Sputnik este accesat de peste 80 de milioane de utilizatori în fiecare lună, numărul total al abonaţilor pe reţelele de socializare Sputnik depăşeşte 20 de milioane.

În 24 de centre redacţionale din întreaga lume, de la Bișkek până la Chişinău, şi de la Beijing până la Montevideo, activează peste o mie de persoane ce reprezintă zeci de naţionalităţi. Sputnik este parte a grupului media ”Rossya Segodnia”. Oficiul central se află la Moscova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

65
Tagurile:
SputnikPro
Тема:
SputnikPro — proiect educațional internațional
Tematic
Speakerul webinarului SputnikPro împărtășește secretele proiectelor media de succes
SputnikPro: Cum să scriem despre problemele orașului și să obținem trafic și referințe


Загрузка...
Pompieri

Incendiu puternic în Capitală: Arde un apartament - Foto

198
(reînnoit 14:03 24.01.2021)
Un apartament dintr-un bloc de locuit de la Ciocana a luat foc în această după amiază. Pompierii sunt la fața locului.

CHIȘINĂU, 24 ian - Sputnik. Un apartament dintr-un bloc de locuit de la Ciocana a luat foc în această după amiază. Imagini video live au apărut pe o rețea de socializare. Potrivit martorilor, imediat la fața locului au intervenit pompierii, iar focul a fost localizat.

Incendiu într-un apartament la Ciocana
Incendiu într-un apartament la Ciocana

În acest moment încă mai poate fi observat fum dens care iese din apartamentul care a ars. Potrivit bărbatului care a făcut live de la fața locului, victime nu sunt, iar în apartamentul cuprins de flăcări nu se afla nimeni.  Apartamentul este situat la etajul nouă.

Incendiu într-un apartament la Ciocana
Incendiu într-un apartament la Ciocana

Serviciul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a comunicat că apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 12:34. Imediat la fața locului au ajuns 5 echipaje de intervenție care au stabilit că arderea s-a produs într-un apartament de la etajul 9. Pompierii au evacuat locatarii din apartamentele vecine de la etajele superioare și au reușit localizarea arderii către ora 13:10. Potrivit informațiilor operative în timpul intervenției nu au fost raportate victime, iar focul a distrus mai multe bunuri materiale din interiorul apartamentului.
În prezent, pompierii continuă să lucreze pentru lichidarea incendiului și stabilirea tuturor circumstanțelor.Cauza producerii incendiului urmează a fi stabilită ulterior de specialiști.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

198
Tagurile:
foto, chișinău, Incendiu
Тема:
Viața în Chișinău


Загрузка...