Viața de zi cu zi.

01.06, ora 12.00: Moldova văzută prin prisma Societății Geografice Ruse

195
(reînnoit 13:48 01.06.2016)
Pe data de 1 iunie, ora 12.00, la centrul de presă Sputnik Moldova s-a desfășurat conferința de presă cu tema: „Vladimir Cernikov despre călătoria prin Moldova”.

Itinerarul ultimei curse cicliste a cunoscutului călător rus, membru al Societății Geografice Ruse, Vladimir Cernikov, a inclus locurile istorice din ţara noastră pe care le-a vizitat în perioada 15 mai — 1 iunie.

În cadrul conferinței de la centrul de presă Sputnic Moldova, invitatul a făcut un bilanţ al călătoriei sale.

În interviul acordat agenției Sputnik Moldova în ajunul călătoriei, Cernikov menționa că istoria Moldovei prezintă interes pentru el în legătură cu așezarea ei geografică și particularitățile ținutului: clima favorabilă, relieful deluros, poziţionarea între două râuri, fiind „înghesuită" între vecini mai puternici ca ea. Exploratorul a dorit să clarifice în ce mod au influențat toate acestea asupra formării mentalității poporului moldovenesc.

Acreditare:

E-mail: presscentre@sputnik.md

Tel.: 079900003

Conferința va avea loc la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova.

Adresa: bd. Ștefan cel Mare, 202, et. 4.

195
Tagurile:
mentalitate, locuri istorice, explorator, așezare geografică, influență, societate, Societatea Geografică Rusă, Vladimir Cernikov
Tematic
Sezonul turistic: cum să evităm călătoriile spre nicăieri

LIVE: Andrian Candu, despre decizia finală a PRO cu privire la Guvern

224
(reînnoit 10:46 05.02.2021)
Înaintarea Nataliei Gavriliță la șefia guvernului, ca tentativă de provocare a dizolvării parlamentului

Urmăriți live o rundă de dezbateri, probleme și soluții - lideril PRO Moldova, Andrian Candu, va răspunde la întrebări esențiale cu privire la șansele Nataliei Gavriliță de deveni premier, precum și despre implicațiile eventualelor alegeri parlamentare anticipate. Vom discuta și despre rolul și scopul lui Andrian Candu în politica Moldovenească.

224


Загрузка...
Парламент Республики Молдова

Natalia Gavrilița, ca mijloc de provocare a dizolvării Parlamentului

231
(reînnoit 10:04 05.02.2021)
În centrul de presă al Agenției Sputnik Moldova va avea loc o rundă de discuții privind șansele Nataliei Gavriliță de a obține votul de încredere al Parlamentului în vederea instituirii unui nou guvern și perspectiva alegerilor parlamentare anticipate.

CHIȘINĂU, 5 feb – Sputnik. Vineri, începând cu ora 11.00, în centrul de presă al Agenției Sputnik Moldova, va participa la o discuție deputatul Andrian Candu, fost președinte al Parlamentului.

Principalele subiecte de discuție sunt șansele Nataliei Gavriliță de a obține votul de încredere al Parlamentului pentru cabinetul pe care ea îl va propune și pentru programul său de guvernare. De asemenea, va fi analizată perspectiva alegerilor anticipate și implicațiile unui astfel de scenariu.

Evenimentul va fi difuzat live pe rețelele de socializare și pe site-ul Sputnik Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

231
Tagurile:
presă, centrul


Загрузка...
Chișinău

Cum va fi vremea joi: Ce maxime anunță meteorologii

0
(reînnoit 21:22 24.02.2021)
Maxime de până la 13 grade Celsius se așteaptă pe parcursul zilei de joi, 25 februarie. Meteorologii prognozează cer variabil și fără precipitații.

CHIȘINĂU 25 feb - Sputnik. Joi, 25 februarie, vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică înaltă. Potrivit meteorologilor, dimineața izolat se va forma ceața, iar vântul va sufla din Vest slab. 

Termometrele vor indica +8..+11 grade Celsius în nord, +9..+12 grade în centru și +10..+13 grade în sud. În Capitală se așteaptă +9..+11°С.

Prognoza meteo pentru 25 februarie - 03 martie 2021
© Screenshot / SHS
Prognoza meteo pentru 25 februarie - 03 martie 2021

În data de 26 februarie nu se prevăd schimbări esențiale ale vremii. 

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe 25 februarie 2008 a fost înregistrată temperatura de +18,1 grade Celsius, fiind consideră cea mai caldă zi de 25 februarie de la începutul măsurărilor termice, adică din 1886. Valoarea minimă din această zi a fost înregistrată în anul 1917 - atunci au fost -20,4 grade Celsius.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
SHS, februarie, prognoza meteo
Тема:
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi


Загрузка...