Închiderea secțiilor de votare

MAEIE nu susține deschiderea doar a 139 de secții de votare în străinătate

55
Decizia CEC de a constitui 139 de secții de votare în afara țării nu a fost avizată de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, acesta dând aviz pozitiv pentru deschiderea a 191 de secții.

CHIȘINĂU, 7 iunie - Sputnik. Decizia din 5 iunie a Comisiei Electorale Centrale de a constitui 139 de secții de votare pentru moldovenii din afara țării nu a primit avizul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Eurpoene, este precizat într-un comunicat de presă al instituției. Ministerul de Externe a propus inițial constituirea a 191 de secții în afara țării după consultări cu ambasadele Republicii Moldova din alte state precum și după discuțiile MAEIE cu reprezentanții societății civile.

„În cadrul avizului prealabil, Ministerul a informat autoritatea electorală că toată misiunile diplomatice au notificat în timp util autoritățile statelor de acreditare despre organizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 și intenția de a deschide secții de votare pe teritoriul acestora. Astfel, ministerul a luat act de lista propusă de Comisia Electorală Centrală privind constituirea a 162 de secții de votare și a confirmat că dispune de capacitățile logistice necesare pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate, inclusiv conform propunerilor inițiale transmise pe 25 mai 2021, adică 191 de secții de votare”, este precizat în informarea de presă a MAEIE.

Ministerul de Externe mai informează că a avizat pozitiv demersul înaintat de către Comisia Electorală Centrală privind constituirea a 162 de secții de votare, iar decizia de amenajare a 139 de secții de votare în afara țării nu a fost avizată. 

„Invităm reprezentanții diasporei în străinătate, care au manifestat interes pentru a oferi asistență ambasadelor și autorităților în țările unde vor fi constituite secțiile de votare aprobate, să devină voluntari pentru a ajuta în gestionarea organizată a fluxurilor de votanți. Persoanele interesate urmează să expedieze un email de intenție în adresa misiunii diplomatice din țara de reședință. Lista ambasadelor Republicii Moldova în străinătate și coordonatele de contact poate fi consultată în compartimentul „Misiuni diplomatic și oficii consulare ale Republicii Moldova” pe site-ul MAEIE”, mai este specificat în comunicatul ministerului.

Amintim că CEC a decis sâmbătă că, în ziua alegerilor, pentru diasporă vor fi deschise 139 de secții de votare. Acest lucru a iscat discuții aprinse, mai ales că anterior și Ministerul de Externe a propus să fie organizate peste 190 de secții de votare în străinătate.

Ulterior, Maia Sandu i-a somat pe reprezentanții Comisiei Electorale Centrale să-și revizuiască decizia, motivând că numărul mic de secții de votare, este o batjocură față de sutele de mii de cetățeni care vor să voteze. Astăzi, mai multe partide protestează în fața Curții de Apel, unde decizia a fost contestată de PAS și partidul lui Renato Usatîi. Aceștia cer deschiderea unui număr mai mare de secții de votare în afara țării. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

55
Tagurile:
secții de votare în străinătate, secții de votare în RM, Secție de votare
Vladimir Putin

Cum au apreciat britanicii reacția lui Putin la declarația scandaloasă a lui Biden

321
(reînnoit 08:28 13.06.2021)
Britanicii au apreciat răspunsul lui Putin cu privire la declarația scandaloasă a președintelui SUA împotriva sa.

CHIȘINĂU, 13 iun - Sputnik. Cititorii Daily Mail au comentat interviul lui Vladimir Putin acordat postul american de televiziune NBC.

În timpul discuției cu  moderatorul, președintele rus a menționat că nu a fost surprins de declarația scandaloasă a lui Joe Biden împotriva sa și că deja s-a obișnuit cu atacurile din toate părțile.

"Îmi place modul în care Putin a râs de Obama, iar acum râde de Biden. Ei doar îl amuză. Lui nu-i pasă ce crede Biden și, la drept vorbind, nuci restul lumii ”- a declarat utilizatorul cu numele de Facts Not Optional.

"Putin nu tolerează insultele și își apără țara, liderii noștri ar putea învăța de la el", a spus smithp1.

"Biden este un bătrân incoerent luat derâdere, nu poate critica pe nimeni", a menționat UkiwiK.

"Eu îl cred pe Putin. Biden este un mincinos fără suflet. Se pare că face în mod liber afirmații șocante, dar de fapt nu poate formula nici măcar o frază", a scris Having my say.

”Putin este un om deștept și își alege cu grijă cuvintele, spre deosebire de Biden și cei de genul său”, au rezumat utilizatorii.

În martie, președintele SUA a răspuns afirmativ la întrebarea dacă îl considerat pe Putin ucigaș și a amenințat Moscova cu răzbunare pentru intervenția în alegeri. Liderul rus, la rândul său, i-a urat sănătatea omologului american.

Comentând afirmațiile lui Biden, Putin i-a urat sănătate și și-a amintit vorba din copilărie: “Cine zice, acela este”. El a menționat că nu este o simplă glumă, ci o expresie cu sens. Potrivit lui, în istoria fiecărui popor și fiecărui stat există multe evenimente grave, dramatice și sângeroase și “atunci când îi apreciem pe mulți oameni sau când apreciem alte state, popoare, întotdeauna privim ca într-o oglindă”, “întotdeauna ne vedem pe noi înșine”, “întotdeauna proiectăm pe altă persoană ceea ce reprezintă în esență”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

321
Tagurile:
Biden, Putin, britanici
Tematic
Putin a explicat care este deosebirea dintre Biden și Trump


Загрузка...
Dezbateri Donald Trump și Joe Biden

Putin a explicat care este deosebirea dintre Biden și Trump

303
(reînnoit 22:15 12.06.2021)
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a vorbit despre deosebirile dintre Joe Biden și Donald Trump.

CHIȘINĂU, 12 iun - Sputnik.  Președintele rus Vladimir Putin a declarat într-un interviu pentru postul american de televiziune NBC că actualul președinte american Joe Biden este radical diferit de predecesorul său, Donald Trump.

Potrivit postului TV, Putin a spus că Biden "este radical diferit de Trump, deoarece președintele Biden este un politician de carieră. El și-a petrecut aproape întreaga viață de om matur în politică".

Comparându-l pe Biden cu predecesorul său Donald Trump, Putin a menționat că „este o persoană complet diferită, există avantaje și dezavantaje în acest sens, dar sper că nu vor exista acțiuni impulsive din partea actualului președinte”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

303
Tagurile:
Biden, Trump, Putin
Tematic
Putin a comentat declarația scandaloasă a lui Biden la adresa sa


Загрузка...
Diana Crudu

Un nou târg cu produse locale: Unde și când se va desfășura