Ședința Consiliului Municipal Chișinău

Ședința CMC a fost anulată: Care este motivul

70
(reînnoit 11:02 07.06.2021)
Ședința Consiliului Municipal Chișinău preconizată pentru ziua de astăzi, la ora 10.00, a fost amânată din lipsă de cvorum.

CHIȘINĂU, 7 iun – Sputnik. Ședința Consiliului Municipal Chișinău a fost amânată din lipsă de cvorum. Asta după ce consilierii PSRM și cei de la PP „Șor” au boicotat ședința.

Amintim că membrii CMC aveau întâlnire la ora 10:00 în incinta sălii de ședințe a Preturii sectorului Centru, de pe strada Bulgară, 43, la solicitarea a peste 1/3 din numărul aleșilor locali.

Pe ordinea de zi era doar un singur subiect cu privire la desemnarea candidaturilor pentru funcțiile de membri ai Birourilor Electorale ale Secțiilor de Votare din sectoarele municipiului Chișinău.

În 2020, consilierii municipiului Chișinău s-au întâlnit în 24 de ședințe care s-au desfășurat pe parcursul a 35 de zile. Regulamentul CMC prevede că membrii trebuie să se reunească în ședințe ordinare odată în trei luni, însă din cele 24 de ședințe desfășurate în primul an de mandat, prima ședință a fost de constituire, 23 au fost extraordinare și niciuna ordinară.

În total, consilierii au stat în ședință peste 180 de ore. Totodată, în anul 2020, municipalitatea a achitat consilierilor indemnizații în valoare de peste 4,374 milioane de lei. În total, 720 de subiecte au fost examinate de consilierii municipali în primul an de mandat și au fost aprobate aproximativ 585 de decizii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

70
Tagurile:
Şedinţa CMC, CMC
Tematic
CMC, decizie importantă în privința fostului cinematograf Gaudeamus: Ce va urma
Discuții aprinse în CMC cu privire la deschiderea școlilor: Ce au decis consilierii
Vladimir Putin

Reporterul NBS a dezvăluit ce a discutat cu Putin fără camere de filmat

17
(reînnoit 20:06 14.06.2021)
Reporterul NBC a spus că, după interviu, Putin a acuzat Occidentul de faptul că finanțează opoziția din Rusia.

CHIȘINĂU, 14 iun – Sputnik. Reporterul NBC Kir Simmons a declarat că președintele rus, Vladimir Putin, a încercat să-l convingă de faptul că Occidentul finanțează opoziția din Rusia.

Putin a acordat un interviu pentru NBC, cu președintele rus s-a întâlnit jurnalistul Kir Simmons.

"După interviu, președintele Putin a continuat conversația cu mine fără camere, aplecându-se înainte, privindu-mă în ochii. El mă convingea, de exemplu, de faptul că, așa cum consideră el, Occidentul finanțează grupările de opoziție la Moscova", a spus Simmons într-un interviu acordat pentru NBC.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

17
Tagurile:
interviu, Putin
Tematic
Putin a vorbit despre scopurile întâlnirii cu Biden


Загрузка...
Prezentarea de către Comisia Electorală Centrală a rezultatelor preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale

CEC a mai înregistrat doi candidați la alegerile din 11 iulie: Cine sunt concurenții

14
(reînnoit 19:51 14.06.2021)
Comisia Electorală Centrală a mai înregistrat încă doi concurenți electorali pentru scrutinul din 11 iulie. Astfel, până acum, CEC a înregistrat 19 candidați în scrutinul din această vară.

CHIȘINĂU, 14 iunie - Sputnik. CEC anunță că în cadrul ședinței de luni, 14 iunie, au fost înregistrați încă doi concurenți electorali pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Astfel este vorba despre Partidul Regiunilor din Moldova cu 93 de candidați și Partidul „Patrioții Moldovei” care au 55 de candidați.

Totodată, au fost înregistrate simbolurile electorale ale concurenților pentru imprimare în buletinul de vot, au fost confirmați reprezentanții cu drept de vot consultativ în CEC pe durata campaniei electorale și persoanele responsabile de finanțe. 

La fel, în cadrul ședinței de luni a CEC, au fost acreditați alți 214 observatori pentru scrutinul din această vară. Astfel, până în prezent, pentru monitorizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, CEC a acreditat 1 043 de observatori, dintre care 890 de observatori naționali și 153 de observatori internaționali.

Comisia Electorală Centrală a precizat că până în prezent au fost înregistrați 19 concurenți pentru scrutinul din 11 iulie 2021, iar alte cinci dosare se află în proces de examinare.

Precizăm că pe 11 iunie s-a încheiat perioada de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova la alegerile din 11 iulie 2021. Totodată, CEC a menționat că la scrutinul din această vară nu vor concura mai mult de 24 de candidați. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

14
Tagurile:
candidați, CEC, alegeri parlamentare anticipate


Загрузка...