Maia Sandu

Sandu: Platon va cere sute de milioane despăgubiri de la stat - Ce acuzații îi mai aduce

221
După ce Veaceslav Platon a fost scos basma curată în dosarul fraudei bancare, președintele țării, Maia Sandu, susține că acum acesta va cere despăgubiri morale de la stat. De asemenea, șeful statului a dezvăluit mai multe scheme în care ar fi implicat Platon.

CHIȘINĂU, 3 iun – Sputnik. Președintele țării, Maia Sandu, a declarat în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune că este indignată de decizia prin care Veaceslav Platon a fost disculpat în dosarul fraudei bancare, într-un timp atât de scurt.

"Vedem un proces grăbit de scoatere basma curată a lui Platon din această acuzație. Vom avea o discuție și la Consiliul Suprem de Securitate cu privire la furtul bancar și spălătoria de bani. E ciudat că pe acest dosar s-a mișcat foarte repede să-l scoată pe Platon de sub învinuire, dar în alte dosare în care este implicat Platon, Procuratura Generală nu face nimic. Eu știu care este dauna pe care Platon o aduce statului încă din anul 1995 încoace. Tot felul de spălări de bani, atacuri care au fost și continuă la adresa sectorului de asigurări, la adresa băncilor și întreprinderi din care a scos bani, unele au fost și falimentate de el", a declarat Maia Sandu. 

Mai mult, șeful statului spune că în urma aceste decizii luate de Procuratura Generală, Platon ar putea cere sute de milioane de lei despăgubiri de la bugetul de stat.

Amintim că astăzi omul de afaceri Veaceslav Platon a acuzat-o pe Maia Sandu că a permis frauda pe când era ministru și a votat pentru modificarea legislației cu privire la emiterea garanțiilor de stat.

"A făcut-o „pentru bani sau din prostie”. Maia Sandu este datoare să-și explice acel vot tuturor cetățenilor care au fost furați", a spus Platon.

De cealaltă parte, Maia Sandu a declarat că Veaceslav Platon va continua să vină cu acuzații la dresa ei. 

"Acuzațiile vor continua, dar pe mine nu mă intimidează acești oameni. Știu multe scheme în care este implicat Platon și daunele pe care le-a adus statului. Dacă sunt probe, de ce nu se investighează. Asta am întrebat și eu procurorul general, dar mai aștept răspunsul", a precizat Sandu. 

În spațiul public au apărut informații precum că Veaceslav Platon urmează să fie achitat și ar putea cere despăgubiri de peste un miliard de lei. De precizat că dosarul lui Veaceslav Platon, condamnat anterior la 18 ani de închisoare, a fost reexaminat de la zero. Anterior, procurorul general, Alexandr Stoianoglo a declarat că dosarul împotriva lui Platon a fost falsificat în totalitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

221
Tagurile:
acuzații, Veaceslav Platon, Platon, Maia Sandu
Tematic
Ce a spus Maia Sandu la întrevederea cu reprezentanții OSCE despre situația transnistreană
Vladimir Filat spune că Maia Sandu îi calcă pe urme
Prezentarea de către Comisia Electorală Centrală a rezultatelor preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale

Candidații la funcția de deputat mai au 7 zile pentru a face asta - detalii

43
(reînnoit 17:18 19.06.2021)
Candidații pentru funcția de deputat mai au o săptămână la dispoziție pentru a se răzgândi. În cazul în care vor să facă schimbări în lista candidaților sau vor să se retragă din cursa electorală, o pot face până pe 26 iunie. 

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Comisia Electorală Centrală anunță că retragerea întregii liste de candidați, înlocuirea unui candidat sau excluderea unui candidat poate fi făcută până pe 26 iunie. Totodată, CEC a precizat că potrivit prevederilor legislației electorale, decizia privind retragerea sau modificarea listei de candidați se adoptă de către formațiunea care a înaintat lista respectivă, cu respectarea cotei minime de reprezentare de 40 la sută pentru ambele sexe.

CEC a menționat că orice candidat independent are dreptul să-și retragă candidatura, dar nu mai târziu decât cu 14 zile înainte de ziua alegerilor.

„După expirarea termenului dat, înregistrarea concurentului electoral poate fi anulată doar de organul electoral care l-a înregistrat, în baza deciziei instanței de judecată, precum și în caz de deces al acestuia sau survenire a condițiilor stabilite de Codul electoral referitoare la interdicțiile de a fi ales”, se menționează în comunicatul de presă al CEC.

În context, CEC a mai precizat că dacă concurentul electoral își retrage candidatura sau înregistrarea este anulată după ce buletinele de vot au fost tipărite, în buletin, în dreptul acestuia, biroul electoral al secției de votare va aplica ștampila cu mențiunea „Retras”.

Precizăm că pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Comisia Electorală Centrală a înregistrat 23 de concurenți electorali: 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

43
Tagurile:
Alegeri parlamentare anticipate, candidați, concurenți electorali, CEC


Загрузка...
Maia Sandu va efectua o vizită oficială în Polonia

O nouă vizită a Maiei Sandu în afara țării: Iată unde pleacă și cu cine se va întâlni

107
(reînnoit 14:19 19.06.2021)
Președintele Republicii Moldova va mai efectua o vizită oficială imediat ce se întoarce din Italia. De această dată, șeful statului va merge în Polonia. 

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Președinția informează că Maia Sandu urmează să mai efectueze o vizită oficială după ce revine din Italia. Luni, 21 iunie, șeful statului merge în Polonia, la invitația omologului său polonez.

„La Varșovia, Președinta Maia Sandu va avea o întrevedere cu Președintele Poloniei, Andrzej Duda, după care vor avea loc discuții plenare ale delegațiilor celor două state. La finalul întrevederii, cei doi șefi de stat vor face declarații de presă”, se menționează în comunicatul de presă al Președinției. 

În comunicatul de presă se mai precizează că tot luni, 21 iunie, Maia Sandu se va întâlni cu Mareșalul Seimului polon, Elżbieta Witek, și cu Mareșalul Senatului polon, Tomasz Grodzki.

Șeful statului întreprinde o vizită oficială la Roma, în zilele de 18-20 iunie, la invitația omologului său italian. Aceasta este a șasea vizită, efectuată de Maia Sandu în străinătate, de la preluarea mandatului, după cele de la Berlin, Strasbourg, Paris, Bruxelles și Kiev.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

107
Tagurile:
vizită oficială, Polonia, Maia Sandu, președinte
Tematic
Maia Sandu s-a întâlnit cu președintele Senatului Italiei


Загрузка...
Zinaida Gribincea

Momentele dificile pot fi depășite: Sfaturile psihologilor