Андриан Канду

"PRO MOLDOVA" nu va participa la alegerile parlamentare: Ce pune la cale - VIDEO

203
(reînnoit 15:47 02.06.2021)
Două partide nu vor participa la alegerile parlamentare din 11 iulie. Este vorba de "PRO MOLDOVA" și Partidul Popular din Republica Moldova .

CHIȘINĂU, 2 iunie - Sputnik. Două partide au anunțat astăzi că nu vor participa în calitate de concurenți electorali la alegerile parlamentare anticipate. Unul dintre partide este "PRO MOLDOVA", iar anunțul a fost făcut de Andrian Candu în cadrul unei conferințe de presă.

"Alegerile, în actualele condiții, aduc doar risipă de bani și nu vor aduce schimbare pentru că nu se luptă pentru cetățeni, dar pentru putere în continuarea prezidențialelor. Urmărim o luptă de orgolii. Mai exact, urmărim ce ni se dă pentru că nu există un program pentru Moldova post-pandemică. Aceste alegeri sunt despre o țară dezbinată, obosită, dar care vrea să creadă", a declarat Andrian Candu. 

Candu a menționat că deși "PRO MOLDOVA" nu va lupta pentru fotoliu de deputat, oricum va monitoriza acțiunile celorlalte partide.

"PRO MOLDOVA demarează o campanie națională de informare în care membrii și simpatizanții vor deconspira falsurile și promisiunile mincinoase, precum și vor mobiliza oamenii de treabă pentru a puncta și a promova soluții reale pentru Moldova post-pandemică", a spus Candu.

Și Partidul Popular din Republica Moldova a anunțat că nu va participa la alegeri, chiar dacă anterior spuneau că vor participa cu un program ambițios de dezvoltare. 

"PPRM consideră că organizarea alegerilor parlamentare anticipate în condițiile actualului Cod electoral, va aprofunda criza din țară și nu va schimba substanțial raportul de forțe pe arena politică din Republica Moldova", se arată într-un comunicat emis de partid.

Astfel, Partidul Popular îndeamnă membrii și susținătorii săi să voteze pentru partidele care promovează interesul național și vectorul proeuropean de dezvoltare a țării, care exprimă opțiunile politice, economice și sociale ale electoratului PPRM.

Până în acum, CEC a înregistrat nouă concurenți electorali, iar alte șapte dosare se află în proces de examinare. Termenul limită pentru depunerea actelor este 11 iunie. 

În data de 14 mai a început perioada în care pot fi prezentate documentele pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a început pe data de 5 mai. Comisia Electorală Centrală a aprobat lista partidelor politice, formată din 53 de formațiuni, care pot participa la scrutinul electoral.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

203
Tagurile:
campanie electorala, alegeri, PARTID
Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2021 (54)
Центральная избирательная комиссия

CEC urmează acrediteze la alegeri observcatori electorali din partea Ambasadei Rusiei

14
(reînnoit 09:25 14.06.2021)
CEC va acredita astăzi mai multți observatori internaționali pentru alegerile parlamentare antiicpate din 22 iulie, inclsiv și din partea mabaadei Federației Ruse în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 14 iun – Sputnik. Comisia Electoroală Centrală se întrunelte astăzi în ședință pentru a acredita mai mult observatori naționali și internaționali la alegerile parlamntare anticipate din 11 iulie. Ședința CEC începe la ora 16:00.

Membrii Comisiei urmează să acrediteze la alrgerile parlamtnare antiicpate observatorilor internaționali, în vederea monitorizării alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, din partea Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova, din partea Comisiei Electorale  Centrale a Georgiei, din partea Consiliului Electoral Suprem al Republicii Turcia și din partea Rețelei Europene a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO).

Membrii CEC vor acredita și observatori naționali din partea Asociației obștești „Promo-LEX” în vederea monitorizării alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 în secțiile de votare constituite în străinătate, dar și secțiile de votre din interiorul Republicii Moldova.

Totodată CEC urmează să examineze demersul de înregistrare a candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea a două partide politice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

14
Tagurile:
Rusia, Observatori, Comisia Electorală Centrală


Загрузка...
Parlamentul

La ce ar trebui se aștepte moldovenii după alegerile din 11 iulie

131
(reînnoit 18:02 13.06.2021)
Fostul primar al Chișinăului a explicat cum să ne dăm seama care dintre promisiunile făcute de politicieni în cursa preelectorală sunt reale și care sunt vorbe goale.

CHIȘINĂU, 14 iun – Sputnik. Cetățenii Moldovei sunt copleșiți de așteptări în contextul viitoarelor alegeri anticipate. Cum să înțelegem unde este minciună în promisiunile politicienilor și unde este adevăr? I-am pus această întrebare în studioul Sputnik Moldova fostului primar general al Chișinăului, ex-deputatului Serafim Urechean.

"Are loc o luptă acută. Unele partide oferă ceva real, dar există foarte mult romantism care nu este susținut de practica în politica moldovenească, precum și de activitatea parlamentară, guvernamentală și de stat. Oamenii care se descurcă un pic în asta, văd imediat falsul, promisiuni deșarte sau vorbărie goală. Poți promite multe, dar trebuie să te uiți în buzunar. În buzunarul tău, al statului", a spus fostul primar al Capitalei.

Politicianul a amintit de asemenea de cuvinte și expresii ne la locul lor care sunt scăpate în timpul campaniilor electorale.

Un astfel de exemplu au fost câteva fraze aruncate în cursa prezidențială din 2020, care „au schimbat părerile  a foarte mulți oameni”.

"Cred că acum este încă foarte devreme să facem o evaluare a rezultatelor votului. Acest lucru ca fi mai mult sau mai puțin vizibil cu o săptămână-două înainte de 11 iulie. Deoarece chestiunea este decisă practic în ultima săptămână înainte de ziua votării", a conchis interlocutorul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

131
Tagurile:
așteptări, alegeri parlamentare anticipate
Тема:
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii
Tematic
Ceban: Cum vor afecta alegerile anticipate prețurile la gazele naturale
Blocul PSRM-PCRM: Șansele în alegerile parlamentare


Загрузка...

Emisiunea ”Sport” cu Dumitru Chitoraga

0
(reînnoit 10:07 14.06.2021)
Campionatul European de Fotbal 2020 a debutat fără surprize. Favoritele s-au impus în fața adversarelor iar Romelu Lukaku este golgheter la moment. Analiza meciului Belgia – Rusia dar și alte meciuri le facem în cadrul emisiunii „Sport” cu Dumitru Chitoroagă

 Italia și Belgia au repurtat victorii clare în fața echipelor adverse în timp ce Anglia și Țările de Jos au avut emoții în meciul de debut. Golul etapei îi aparține deocamdata căpitanului echipei Ucrainei Andryi Yarmolenko. Detalii în cadrul emisiunii “Sport”

0


Загрузка...